Srijeda, 15.09.2021 | 18:14
IZVOR: stil.kurir.rs/lovesensa.rs

RETROGRADNI MERKUR donosi gomilu nevolja: Evo šta očekuje vaš znak od 27. septembra

Retrogradni Merkur nas podstiče da usporimo kako bismo posmatrali svoj život, stare greške, popravili neke stvari i donijeli nove odluke.




Foto: Ilustracija/pixabay.com

Merkur je planeta logike, planova, rasporeda, komunikacije, kupovine i važnih odluka. Od 27. septembra Merkur započinje retrogradni hod u znaku Vage koji će trajati tri dug sedmice. Dobra vijest jeste što je to posljednji retrogradni Merkur u 2021. godini, piše Sensa.

Očekuje nas loša komunikacija i konfuzija u ljubavnom i društvenom životu sada će biti sve prisutnija, pa budite izuzetno ljubazni i jasni u pogledu načina na koji se izražavate. Iako svakako postoji potencijal za dramu, retrogradnu energiju možemo iskoristiti u svoju korist pokušavajući da riješimo prošla pitanja u našim međuljudskim odnosima i vježbamo umijeće balansiranja različitih gledišta prije donošenja zaključaka.

Retrogradni Merkur nas podstiče da usporimo kako bismo posmatrali svoj život, stare greške, popravili neke stvari i donijeli nove odluke. Umjesto da žurno postupate po svojim idejama, pustite ih da "krčkaju" nekoliko nedjelja. Sačekajte dane koji će vam donijeti pojačanu svijest i jasnoću, trenutke kada ćete lakše preokrenuti život na bolje, bez toliko udara sa svih strana.

Evo šta retrogradni Merkur donosi vašem znaku od 27. septembra do 18. oktobra!

Ovan

Provedite dodatno vrijeme razmišljajući o tome kako vaše riječi i postupci utiču na vaše voljene. Neriješeni problemi u vezi vjerovatno će sada isplivati na površinu, što znači da je potrebno govoriti istinu, ali to ne činite grubo. Empatija će vam pomoći da izbjegnete nepotrebnu dramu.

Bik

Vaša rutina se okreće naopako, pa pokušajte da prilagodite svoja očekivanja i dajte sebi malo slobode kada je u pitanju produktivnost. Prihvatanje ovih promjena vezanih za raspored, iako će biti stresno, moglo bi da bude skriveni blagoslov. Posvetite se stvarima koje vam donose energiju, a ne aktivnostima i ljudima koji je crpe.

Blizanci

Očekuju vas brojni zadaci, a vi ćete biti značajno usporeni. Moraćete da napravite malu pauzu u poslovnim projektima. Međutim, ovu pauzu možete iskoristiti za ponovno otkrivanje prošlih izvora inspiracije. Govoreći o prošlosti, pazite da bivši ponovo ne zatraže drugu priliku. Vratite se samo ako zaista osjetite iskru.

Rak

Vaše emocije biće pomalo “otkačene” pod uticajem retrogradnog Merkura. To bi moglo da vas izbaci iz rutine kod kuće i učini da se osjećate kao da ne možete da se opustite. Iskoristite ovo nastojeći da budete iskreni prema prijateljima i članovima porodice, i zatražite podršku koja vam je potrebna. Pasivno agresivne interakcije samo će pojačati napetost.

Lav

Retrogradni Merkur vam donosi velika odlaganja. Očekujte da će svakodnevna komunikacija biti zbunjujuća, da će vam prijemno sanduče biti prepuno i da će vam za neke aktivnosti trebati dvostruko više truda nego obično. Iako ćete možda doći u iskušenje da žurite sa izvršenjem obaveza, usporavanje i razmišljanje zapravo će vam omogućiti da efikasnije i brže obavljate posao.

Djevica

Kod vas retrogradni Merkur utiče na finansijski sektor. Izbjegavajte veće kupovine jer ulaganje neće donijeti ono što ste očekivali. Iako se kupovina ne preporučuje, pravo je vrijeme da sagledate svoje navike potrošnje i potrudite se da uravnotežite stanje na svom bankovnom računu.

Vaga

Retrogradni Merkur je u vašem znaku pa ćete izgubiti sigurnost u sebe, a mnogi će se pitati da li su doneli dobre odluke. Ali, premišljanje o tome kako se predstavljate samo će vas učiniti svesnijim sebe, pa probudite svoj prirodni osećaj šarma i taktičnosti koji će vam pomoći da se lakše snađete u bilo kojoj društvenoj zamci.

Škorpija

Prirodno ste u kontaktu sa svojom osjetljivom duhovnom stranom. Ali, tokom ove retrogradne faze možda će vam biti teško da pristupite tom snažnom osjećaju intuicije ili shvatite šta vaša podsvijest pokušava da vam kaže. Pokušajte da zapišete svoje snove ili vodite dnevnik kako biste mogli da razmislite o svojim osjećanjima.

Strijelac

Možda će biti teško ne prepustiti se tračevima u narednih nekoliko nedjelja, ali dajte sve od sebe da pobjegnete od toga. Retrogradni Merkur kod vas se kreće društvenim sektorom, pa ako niste pažljivi, mogli biste da se nađete usred neke svađe ili drame, posebno u kući prijateljstva. Umjesto da dodajete ulje na vatru, usmjerite svoju energiju ka podsticanju smirenosti. 

Jarac

Zastanite i procijenite gdje stoje stvari u vašoj karijeri umjesto da pokušavate da krenete napred u nove napore. Greške će se vjerovatno previdjeti i tokom retrogradne faze, pa odvojite dodatno vrijeme da pregledate svoje profesionalne projekte pre nego što im se posvetite. Odložite sve obavezujuće ugovore do kraja oktobra.

Vodolija

Retrogradni Merkur loše utiče na planove za putovanja. Ovo nije najbolje vrijeme za odlazak i planiranje velikog ili dalekog puta. Umjesto da rizikujete probleme sa transportom i neočekivana kašnjenja, istražite svoja interesovanja koja vam neće donijeti veliki rizik. Očekuju vas avanture sa prijateljima.

Ribe

Ribama je teško da jasno vide granice, ali tokom ove retrogradne faze biće još teže shvatiti gdje stvari stoje u odnosima. Međutim, sada nije sjajan trenutak da donosite krupne odluke u ljubavi, finansijama i emocionalnim vezama. Zadržite svoje poslovne ideje za sebe dok se retrogradna faza ne završi.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"NE BRINEM, više razmišljam kako da mu POMOGNEM" - Prvo OGLAŠAVANJE supruge Nikole Rokvića

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:19

Pjevača su obučavali veoma stručni ljudi. 

Rakčević: Na prostoru Kasarne Morača GRADIĆE SE Muzej savremenih umjetnosti, Prirodnjački muzej i Kuća arhitekture

Srijeda, 24.04.2024 | 18:18

Velika vijest za sve građanke i građane Podgorice, upravo smo danas dobili idejna rješenja za novi Muzej savremenih umjetnosti, Prirodnjački muzej i Kuću arhitekture koje planiramo na prostoru Kasarne Morača, kazao je Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice.

Radulović: Očekujem da ćemo do kraja godine ODABRATI izvođača druge dionice i odmah krenuti sa radovima

Srijeda, 24.04.2024 | 17:57

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da raspisivanje pretkvalifikacionog tendera za izgradnju druge dionice autoputa od Mateševa do Andrijevice nije samo formalnost već ključni mehanizam za osiguranje transparentnosti, fer konkurencije i odabira.

"Učim tekst i malo me BOLI glava od CRNOGORSKIH AKCENATA" - Hrvatska glumica objavom NASMIJALA mnoge (FOTO)

Srijeda, 24.04.2024 | 20:06

Hrvatks glumica Sanja Vejnović u Crnoj Gori snima drugi dio filma Zaliv, a na svom se Instagramu našalila zbog jezičnih izazova s kojima se suočava dok čita scenario

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Spasite boju vaše odjeće: Dovoljno je da dodate samo jednu kašičicu ovog začina u deterdžent

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:55

Pored soli, postoji još jedan začin koji se najviše upotrebljava i nekako je neizostavan u svim kuhinjama, i to na bilo kojoj tački svijeta.

Huter: Reakcija Višeg tužilaštva u odnosu na Đukanovićeve izjave zlonamjerna interpretacija i nastavak selektivnosti u postupanju

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:28

Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Mila Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja, kazao je Oskar Huter, poslanik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore.

Bečić: Vjerujem da će dobijanje IBAR-a u junu i zatvaranje velikog broja poglavlja biti kruna najuspješnije pregovaračke godine

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:24

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić obratio se na zatvaranju ESG Samita u Tivtu, čestitajući na sjajnoj organizaciji, sadržajnom programu i porukama koje su poslate prethodnih dana, navodeći da su sa samita poslate poruke zajedništva, saradnje, građenja mostova, spajanja različitosti, ekonomskog progresa, održivog razvoja, zelene tranzicije.

Univerzitet Crne Gore pokreće novi master program „Studije roda“

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:18

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, usvojen je Elaborat o osnivanju akademskog master programa „Studije roda“, u okviru Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije.

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:50

Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu izbori.prigovor@mup.gov.me .

Ovo su dodatni termini za vakcinaciju protiv morbila, zauški, rubele, humanog papiloma virusa…

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:38

Institut za javno zdravlje pozvao je roditelje čija djeca nisu vakcinisana da ih dovedu na vakcinaciju u predviđenim terminima radnim danima, i u dodatnim terminima tokom vikenda, 27. i 28. aprila.

Uhapšen vozač u Kolašinu, osumnjičen da je udario pješaka, sa teškim povredama hitno prebačen u KCCG

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:16

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, uhapsili su Š.V. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Ljepota NEMA ROK TRAJANJA - Ima 60 godina i nova je MIS Buenos Ajresa

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:02

Alejandra se kvalifikovala za izbor za mis univerzuma Argentine pobjedivši daleko mlađe djevojke.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Šćekić: Crna Gora posvećena saradnji sa Srbijom

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:56

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, upriličio je prijem ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojše Rodića.