Četvrtak, 16.09.2021 | 18:31
IZVOR: vijesti.me

Demokrate odgovorile URI: Za šta je konkretno EKSPERT čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbjednosti?

"Potpis Alekse Bečića je beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor, a koji ste vi i tada jedva potpisali, da bi sad pokušali lažno da se predstavite zaštitnicima Bečićevog Sporazuma."




Foto: Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora/Facebook

Demokratska Crna Gora poručila je da dok je Dritan Abazović u Vladi, da ona ne može biti ekspertska.

Demokrate su Građanski pokret URA pitali "za šta je konkretno ekspert čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbjednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac".

Demokrate su, između ostalog, optužile URU i da su sve "spremili da DPS pobijedi na Cetinju.

Građanski pokret URA prethodno jed pitao Demokrate da li potpis njihovog lidera i predsjednika Skupštine Alekse Bečića "i dalje stoji na Sporazumu iz 9. septembra prethodne godine".

URA: Bečić pokazuje da u dogovoru sa DF-om povlači potpis sa sporazuma, i NAPUŠTA evroatlanski kurs

"Potpis Alekse Bečića je beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor, a koji ste vi i tada jedva potpisali, da bi sad pokušali lažno da se predstavite zaštitnicima Bečićevog Sporazuma. Demokrate ni za milimetar ne odstupaju od svog poznatog političkog kursa - beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, nikad sa DPS-om, evropske integracije bez alternative i evroatlanski kurs Crne Gore", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da kada je GP URA sa DF-om "pisala tužilačke zakone suprotno evropskim standardima", dasu ih vraćali na evropski put.

"Kad ste dogovarali antievropski Tužilački savjet, mi smo vas vraćali na evropski put. Kad ste ignorisali poruke Vebera i Evropske komisije, mi smo vas vraćali na evropski put. Uostalom, zamislite "evopsku" partiju koja na stranačkim organima odlučuje o vjerskim obredima?! Evropski nema šta. Isto kao i DPS koji je na organima partije donosio odluke o osnivanju crkava. Razlika je samo u tome što oni imaju hrabrosti da istu priču pričaju i na lokalu i na državnom nivou, dok ste vi na lokalu za jedno, a na državnom nominalno za nešto drugo. Dok je Abazović u Vladi, Vlada nije ekspertska. Jer za šta je konkretno ekspert čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbjednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac? Isti diskurs kao razbijeni DPS. O kakvoj ekspertizi mi tu uopšte govorimo? Ekspertizi za političko ucjenjivanje, ili ekspertizi za odbijanje naređenja premijera i opstrukcije sprovođenja Ustava i zakona države Crne Gore što je zemlju moglo koštati užasne cijene", navodi se u reagovanju Demorkata.

Navode i da je Bečićev potpis na Sporazumu, ali da je potpis URA "u fioci Aleksandra Vučića".

"Sa kojim dogovarate Tužilački savjet i tužilačke zakone, i kojem ste referisali o stanju na Cetinju. Dok smo mi satanizovani od beogradskih tabloida, vi ste bili (i ostali) zvijezde istih Vučićevih medija. Dok smo mi čvrsto stajali uz Ustav i zakone ove države da se ustoličenje mitropolita obavi na Cetinju, vi ste učinili sve da se to ne desi i da na taj način Veselin Veljović preuzme kontrolu nad situacijom, nakon čega bi zemlja bila u haosu. Sve ste spremili da DPS pobijedi na Cetinju, a vaši postupci su dokaz da imate dogovor s njima i da samo tražite opravdanje da ga ozvaničite. Evo vam prilike: rušite Vladu", navodi se u reagovanju.

Demokrate su tražile od URA da odgovori na više pitanja "ako smije".

"Zašto je Zoran Lazović dobio status štićene ličnosti i koliko ga pripadnika Uprave policije obezbjeđuje i ko su ti službenici? Ko drži Hotel Podgoricu i zašto tamo pripadnici Uprave policije nijesu mogli da ugase muziku za vrijeme kovid mjera? Gdje su raspoređeni pripravnici tzv. Specijalnog policijskog odjeljenja (SBPOK) koji su bili u Lazovićevom timu? Gdje trenutno radi sin Zoran Lazovića koji se gledao sa Veljkom Belivukom u Crnoj Gori? Da li je Ljubo Milović još uvijek službenik policije ili MUP-a? Gdje radi Marko Lazović?Da li je tačno da je on zadužen za "zaštitu" lica koja su dobila status svjedoka saradnika? Gdje je raspoređen Zoran Tomčić? Čime je kum Zorana Lazovića zavrijedio toliko vaše povjerenje da ste ga postavili na poziciju savjetnika direktora Uprave policije? Gdje je raspoređen Dejan Ostojić? Da li su ga na tu poziciju kvalifikovali batinjanje i kažnjavanje učesnika litija? Gdje su raspoređeni: Tiho Goranović, Darko Mađarić, Milovan Pavićević, Miloš Vučinić, Jovica Rečević, Veselin Magovčević, Drago Spičanović? Koje ste kriterijume imali prilikom biranja ljudi kojima najviše vjerujete? Profesionalnost, dosljednost, uzornost i moralne kriterijume nijeste, pa nam objasnite koje kriterijume jeste. Gdje vam je Simijanović, vaš aktivista iz Bara, kog ste predstavljali kao američkog zvaničnika? Koji vam je beogradski tabloid omiljeni i čime ste zavrijedili tu promociju", pitanja su koja su iz Demokratske Crne Gore postavili GP URA.

Tvrde da kada URA odgovori na ova pitanja, "biće jasno i vaše djelovanje u sektoru bezbjednosti".

"A radi pune informacije dužni ste da obrazložite javnosti zašto ste izmišljali terorističke napade i potencijalno ubistvo patrijarha? Je li cilj bio da se mitropolit Joanikije povuče, a vi se oslobodite odgovornosti? Neka javnost zna i da ste sa DF-om dogovarali partijske kandidate kako biste istrgovali sa nezavisnim institucijama. Mislili ste da će vam to proći? Kad odgovorite na ovo, a nećete to unaprijed znamo, ima toga još. Samo polako", navodi se između ostalog u reagovanju.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Ceca
16.09.2021 22:27

Ne razumijem zasto svoje probleme ne rjesavate interno vec preko media, zasto je cilj da se sto vise blata bacate jedni na druge?? Pametni vam nece nasjesti na te price.

13 0
Mirko
17.09.2021 15:36

Spremte se, demokrate pocele da otkrivaju pravo lice.

1 1
Trogir
19.09.2021 21:41

Tačno Mirko

0 0
Ateist
20.09.2021 06:32

Na ova pitanja neće biti odgovora. Ipak su koalicija, fotelja i učešće u Vladi/vlasti najvažniji. Svi imate isti interes, da se bogatite i neka vam je sa srećom.

0 0

OSTALE VIJESTI

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Pusić: Prije 2020. izgledalo da će Crna Gora do 2022. završiti proces ili biti članica EU

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:58

Deklarativno, crnogorska vlast je apsolutno na evropskom putu, no gledajuću političku istoriju partnera koji čine koaliciju na vlasti, sigurno ima određenih pitanja, ocijenila je u razgovoru za Televiziju E nekadašnja šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

Vujović: Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom IBAR-u u junu

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:23

Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom mišljenju za dobijanje IBAR-a, čime će Crna Gora dodatno potvrditi svoju posvećenost EU integracijama i napretku u medijskim reformama. To je zaključeno na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović sa generalnim direktorom DG CONNECT, Robertom Violom, na kojem su razgovarali o reformi medijskih zakona u Crnoj Gori i napretku koji je postignut u tom procesu.

Pročitajte šta je usvojeno na današnjoj sjednici Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 17:55

Vlada je, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru.

Huter: Reakcija Višeg tužilaštva u odnosu na Đukanovićeve izjave zlonamjerna interpretacija i nastavak selektivnosti u postupanju

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:28

Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Mila Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja, kazao je Oskar Huter, poslanik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore.

"NE BRINEM, više razmišljam kako da mu POMOGNEM" - Prvo OGLAŠAVANJE supruge Nikole Rokvića

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:19

Pjevača su obučavali veoma stručni ljudi. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Zečević: Zbog usporivača i ograda Podgorica postala grad PREPREKA

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:35

Direktor JP “Putevi” Radoš Zečević kazao je da je zbog velikog broja usporivača i ograda Podgorica pretvorena u grad prepreka, ali da su primorani na to zbog nesavjesnih vozača.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gradski.me.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Vrijeme sjutra: Promjenljivo oblačno uz ove temperature

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:56

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje slaba kiša, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

SMUTI SA BOROVNICAMA: Povećava energiju i ubrzava metabolizam (RECEPT)

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:13

- Isprobajte recept za antiejdžing smuti sa borovnicama. Ova kombinacija sastojaka sjajno djeluje na organizam i tako pomaže da se olakša rad digestivnog trakta, poveća energija i ubrza metabolizam, kaže Tatjana Popović, health coach i nutricionista.

Pusić: Prije 2020. izgledalo da će Crna Gora do 2022. završiti proces ili biti članica EU

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:58

Deklarativno, crnogorska vlast je apsolutno na evropskom putu, no gledajuću političku istoriju partnera koji čine koaliciju na vlasti, sigurno ima određenih pitanja, ocijenila je u razgovoru za Televiziju E nekadašnja šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

Trik za kojim internet luduje: Evo šta je prirodna i jeftina zamjena za botoks

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:10

Na društvenim mrežama kruži novi trend za njegu kože – tvrdi se da korica od banane može da transformiše vaše lice i da djeluje poput prirodnog botoksa, prenosi blic.rs.

Nova pravila na dodjeli Oskara: Proširuje se broj nominovanih u jednoj kategoriji

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:56

Američka filmska akademija od 2025. godine uvodi nova pravila. Već sada se zna da će 2025. godine dodjela biti organizovana 2. marta. Nominacije će biti poznate 17. januara 2025. godine.

Mljekarima ne odgovara prodaja mlijeka za 40 centi

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:34

Članovi Udruženja prerađivača mlijeka Crne Gore i Udruženja farmera Crne Gore odbili su ponudu mljekare “Franco” iz Bosne i Hercegovine koja se ponudila da otkupi višak mlijeka po 40 centi po litru. Oni su o tome informisali resornog ministra Vladimira Jokovića, sa kojim će se ujutru sastati.

Vujović: Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom IBAR-u u junu

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:23

Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom mišljenju za dobijanje IBAR-a, čime će Crna Gora dodatno potvrditi svoju posvećenost EU integracijama i napretku u medijskim reformama. To je zaključeno na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović sa generalnim direktorom DG CONNECT, Robertom Violom, na kojem su razgovarali o reformi medijskih zakona u Crnoj Gori i napretku koji je postignut u tom procesu.

Nadal ekspresno "pregazio" tinejdžera i zakazao duel sa De Minorom

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:04

Španski teniser Rafael Nadal je uspio da savlada Darvina Blenča sa 2:0 u setovima i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu.

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:39

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, navodi Sonja Milatović poslanica DPS-a u Skupštini, povodom prijava koje je DPS podnijela SDT-u u posljednje četiri godine.