Petak, 08.10.2021 | 17:49
IZVOR: nova.rs

Ispovijest Mihajlovića o borbi sa leukemijom: PLAKAO sam, bio više mrtav nego ŽIV

Posljednje dvije godine je u životu Siniše Mihajlovića obilježila borba sa leukemijom. Veliki borac je na kraju odnio najvažniju pobjedu u životu, a sada svakom novom izjavom inspiriše ljude.




Foto: Bologna Fc 1909/YouTube screenshot

Pojasnio je i kako je proživio taj period, pa čak otkrio i kako nije prepoznao sebe.

„Proživio sam taj period na svoj način. Nisam heroj. Neki ljudi bi se stidjeli ili krili usled bolesti, a ja nisam takav. Nisam imao čega da se stidim i zato sam često plakao, otkrivajući da je to ispravno. Na povratničkom debiju, protiv Verone, imao sam 15 kilograma manje nego sad, bio više mrtav nego živ, ali sam se pojavio s namjerom da svi shvate kako borba traje, da i dalje mogu da se ponašam normalno. Gledajući snimke na televiziji nisam prepoznao sebe, samo što to nije bio izraz slabosti, već snage. Rekao sam bolesti: Borićemo se, pa da vidimo ko će da pobijedi“, istakao je Mihajlović na Festivalu sporta u Trentu.

Pojasnio je da želi da bude primjer drugima i istakao značaj preventivnih pregleda.

„Ako je bolest napala mene koji sam ogroman i utreniran, može svakog da zadesi. Zato je važno da shvatite kako da kontorlišete sebe. Savjetujem svima da redovno, bar na šest mjeseci, daju krv na analizu“.

Poslije nekoliko teških mjeseci napravio je pravi podvig kada je odlučio da se pojavi na klupi tokom jedne utakmice u Seriji A.

„Sjećam se da su mi u četvrtak ljekari rekli da nemam dovoljno bijelih krvnih zrnaca da bi mi dozvolili prisustvo utakmici u subotu. A onda je jedan doktor shvatio da bi za mene, u psihološkom smislu, bilo od fundamentalne važnosti da se vratim. Obećao je da će me pustiti ako se u ta dva dana nivo leukocita podigne. I u subotu jutro sam opet bio ispod prosjeka, zbog čega sam počeo da plačem. Tad je ljekar shvatio da je jedino rešenje da me pusti iz bolnice. Bio je to moj prvi izlazak u javnost poslije 40 dana. Osjećao sam vrtoglavicu, međutim, nisam htio da odustanem“, istakao je Mihajlović.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Bracan
08.10.2021 19:44

Aooooooo , ko o čemu ovaj o svojoj bolesti .

1 5

Održana druga sjednica Komisije za unapređenje modaliteta odnosa Crne Gore i Italije

Utorak, 23.04.2024 | 16:22

Druga sjednica Komisije za unapređenje modaliteta odnosa Crne Gore i Republike Italije održana je danas. Tome je prethodila posjeta vladine delegacije Italiji na čelu sa potpresdjednikom Vlade dr Pavićevićem koji je istovremeno i predsjednik ove Komisije, saopšđtno je iz Vlade.

Šćekić: Djeci sa autizmom potrebna konkretna podrška u procesu socijalne inkluzije

Utorak, 23.04.2024 | 16:01

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i predsjednik Savjeta za prava djeteta, Dragoslav Šćekić, sazvao je tematsku sjednicu Savjeta za prava djeteta posvećenu razumijevanju i načinu rješavanja problema sa kojima se djeca sa autizmom i njihove porodice suočavaju.

Unija slobodnih sindikata: Ministarstvo prosvjete umjesto da se izvini, koriste rječnik protiv kojeg se navodno borio

Utorak, 23.04.2024 | 15:56

Iz Unije slobodnih sindikata su saopštili da je zabrinjavajuće i za javnu osudu saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija da je granski štrajk prosvjetnih radnika vođen „ličnim i političkim interesima” predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore.

Đuričković: Mandić promijenio vanjsko-politički kurs države

Utorak, 23.04.2024 | 15:38

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković komentarisao je izjave predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića na sastancima u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU.

Čisti zidovi bez krečenja: Tri sastojka ukloniće sve fleke i unijeti svježinu u prostoriju

Utorak, 23.04.2024 | 15:32

Postoje djelovi stana koje stalno čistimo i brišemo, ali i neki kojima ne posvećujemo pažnju tako često, a mogu da naruže izgled životnog prostora.

Danas je RUŽIČASTI MJESEC - Skrivene TAJNE izlaze na vidjelo, a evo kako će UTICATI na sve

Utorak, 23.04.2024 | 15:19

Astrološka pojava koja će uticati na sve znake.

Rasta HITNO hospitalizovan: Reper ima jake bolove (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 15:10

Reper Stefan Đurić Rasta završio je u Hitnoj pomoći, a pored njega je kao podrška i djevojka Marija Balaban.

IRF podržao razvoj mladih košarkaških talenata i još jednom pokazao društvenu odgovornost

Utorak, 23.04.2024 | 15:09

Investiciono-razvojni fond i Košarkaški savez Crne Gore potpisali su danas Ugovor o sponzorstvu u cilju pružanja finansijske podrške crnogorksoj košarci i njenoj reprezentaciji.

UP: Blokada puta Cetinje - Podgorica bivših zaposlenih farbike "Košuta" održaće se u četvrtak

Utorak, 23.04.2024 | 15:02

Blokada magistralnog puta Podgorica – Cetinje – Budva u organizaciji bivših zaposlenih u fabrici "Košuta" održaće se u četvrtak 25. aprila, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Sindikat Čistoće: SMANJENJE ZARADA zaposlenima nesumnjivo će proizvesti VELIKE ŠTETE po preduzeće

Utorak, 23.04.2024 | 14:50

Ukoliko dođe do smanjenja zarada zaposlenih u podgoričkoj Čistoći za 10%, kako ovih dana imamo priliku da čitamo u medijima, zaposleni koji obavljaju najteže poslove na terenu, po svim vremenskim uslovima, 365 dana u godini, prije svih će osjetiti posljedice loših odluka i nemogućnosti organa upravljanja i rukovodstva da obezbijede dovoljan iznos sredstava za zarade i investiciona ulaganja, što je jedan od osnovnih postulata za poslovanje svakog privrednog društva, ocijenio je predsjednik Sindikalne organizacije Čistoće Srđan Pejović.