Utorak, 12.10.2021 | 09:31
IZVOR: Kurir.rs

Više od POLA MILIONA eura: Anastasija za tri godine od pjevanja zaradila pravo BOGATSTVO

Anastasija Ražnatović je od svojih sedam pjesama, koje su objavljene na Jutjubu i na najpopularnijim muzičkim striming platformama, do sada zaradila više od 500.000 eura.




Foto: Screenshot, raznatovicanastasija/Instagram

Kako Kurir Stars piše, Cecina ćerka je od osnivanja svog Jutjub kanala 11. juna 2018. godine do sada samo od ovog servisa inkasirala skoro 240.000 eura, pošto su joj svi spotovi do sada pregledani nešto malo manje od 240 miliona puta. Do ovog broja se vrlo lako može doći, ako je poznata činjenica da se za milion Jutjub pregleda plaća u prosjeku oko 1.000 eura.

Kako je Anastasija svoju muzičku karijeru započela kada je monetizacija, tj. zarada od pregleda, već bila u punom jeku, izvjesno je da je odlično unovčila svoje preglede.

Ipak, daleko više se zarađuje od preslušavanja i skidanja muzike sa ostalih digitalnih platformi, na kojima je Anastasija takođe prisutna i vrlo popularna, pa je do sada, svaki put kad bi joj se pojavila nova pjesma, uvijek bila u 100 najslušanijih u Srbiji. Cijena za milion strimova kreće se u prosjeku od 3.000 do 3.500 eura. Ražnatovićeva ima oko 16 miliona strimova za pet pjesama ("Savršen par", "Rane", "Gotovo", "Volim te" i "Izvini") ili skoro 150.000 redovnih slušalaca mjesečno, što znači da je samo od njih zaradila 70.000 eura. Pored ovih, ona ima i još dvije pjesme - "Heroina" i "Promašena", koje su takođe, vrlo slušane.

Pored ove dvije platforme, Anastasija je prisutna i na još nekoliko, koje su kod nas daleko popularnije i slušanije, pa se prostom računicom dolazi do zaključka da je Cecina ćerka za malo više od tri godine karijere zaradila preko pola miliona eura, čime ne mogu da se pohvale ni mnogo veće pjevačke zvijezde koje su decenijama na estradi.

Ovo je svakako i mnogo veći uspjeh, ako se ima u vidu da Anastasija još nije ni počela da nastupa po klubovima.

Ipak, ovdje treba naglasiti i to da izvođač ne dobija kompletnu sumu od zarade na ovim platformama, pošto diskografska kuća, odnosno izdavač uzima oko 40 odsto od zarade na pregledima. Ipak, kako je Anastasija ekskluzivac "Ceca mjuzika", jasno je da je i ovde mlada zvijezda u boljoj poziciji od svojih kolega. Naravno, podrazumijeva se da se na ovu sumu plaća porez, jer sve ide preko zvaničnog računa, kao i da određeni procenat zarade ide i digitalnom distributeru, preko kog se muzika i plasira na određene servise.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Žalostno
12.10.2021 17:52

Ko je ova i šta pjeva nikad čula

2 0
Pablo
13.10.2021 11:41

Ja pjevam već 15 godina, doduše samo ispod tuša, i zaradio sam 5 evra. Dala mi žena da ne sluša kako naričem

2 0

Marković: Na pravosudnim organima regiona odgovornost da osiguraju da pravda bude dostupna za sve žrtve ratnih zločina

Utorak, 16.04.2024 | 15:18

Unapređenje regionalne saradnje između pravosudnih organa na Zapadnom Balkanu ključno je za rješavanje preostalih predmeta ratnih zločina i napredak čitavog regiona, poručeno je na regionalnom sastanku tužilaca, sudija i advokata, koji je organizovao Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Evropske unije (EU).

Zašto vaše orhideje brzo propadaju? Rješenje je jednostavnije nego što mislite, samo uradite ovo

Utorak, 16.04.2024 | 15:06

Iako su ovi egzotični cvjetovi prelijepi, zahtijevaju posebnu pažnju koju većina ljudi često zanemaruje. Dok se obično fokusiramo na svjetlost, vodu i tečnosti za cvjetanje, postoji jedna suptilna greška koju mnogi prave, a može biti presudna za zdravlje vaše orhideje.

Ovo bi vas moglo IZNENADITI - ZNATE li koliko godina ima Dženan Lončarević?

Utorak, 16.04.2024 | 15:01

Dženan Lončarević na muzičkoj sceni je prisutan već 18 godina, ali privatni život čuva daleko od očiju javnosti.

"Varao sam je prije nego što smo se vjenčali, ali NE KAJEM SE..." - Poznati glumac OTKRIO kako je priznao PREVARU ženi

Utorak, 16.04.2024 | 14:55

Čuveni glumac priznao da mu nije žao što je varao partnerku!

Napravite BADEMOVO MLIJEKO - Recept je tako jednostavan

Utorak, 16.04.2024 | 14:46

Bademovo mlijeko je ukusna i zdravija alternativa sojinom i kravljem mlijeku. Lako se pravi i veoma je ukusno.

Nikad ne idite SUBOTOM kod frizera - A ovo je RAZLOG

Utorak, 16.04.2024 | 14:33

Iako nam se nakon cijele stresne i obavezama pretrpane radne nedjelje subota čini kao idealna za odlazak kod u frizerski salon, pokazalo se da to baš i nije najbolja ideja.

Injac: Uspješno upravljanje brojnim izazovima, oživjeli viziju razvoja Podgorice

Utorak, 16.04.2024 | 14:32

Gradonačelnica Podgorice, prof. dr Olivera Injac, sa saradnicima, organizovala je prijem za novinare povodom godinu dana od stupanja na dužnost i tom prilikom govorila o brojnim izazovima koji su obilježili prethodnih 12 mjeseci, ali i o postignutim rezultatima zbog koji je vizija razvoja Podgorice postala stvarnost kojom se ispunjavaju obećavanja data građanima, saopšteno je iz Glavnog grada.

Jakšić-Stojanović: Uskoro NALAZ inspekcije o Danilovićevom radu

Utorak, 16.04.2024 | 14:10

Uskoro će biti gotov nalaz o radu direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKO) Gorana Danilovića, saopštila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Gorčević: Crna Gora ima STOPROCENTNU usklađenost sa vanjskom politikom EU

Utorak, 16.04.2024 | 14:03

“Razumijem da postoje neke članice EU koje su zabrinute zbog dodatnih troškova, ili budžetskih implikacija koje proširenje može da donese. Međutim, mislim da nestabilan region Zapadnog Balkana, pod uticajem trećih zemalja, predstavlja mnogo veću prijetnju i za države članice i za EU projekat”, rekla je Gorčević.

Stručnjak OTKRIO način na koji možete da jedete BIJEL HLJEB, a da se NE GOJITE

Utorak, 16.04.2024 | 13:56

Na ovaj način možete da jedete hljeb bez griže savjesti.