Srijeda, 13.10.2021 | 11:18
IZVOR: vijesti.me

Krivokapić: Ako sam ja problem, vrlo jednostavno to riješite, ako vam Vlada ne odgovara - razriješite je

"Znam samo da se ništa nije promijenilo u odnosu na oktobar prošle godine. Nadam se da će postojati razumijevanje da ova Vlada traje - ne zbog političara, već zbog građana", kazao je premijer.




Foto: gov.me/Z.Đurić

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da pitanje da li mu je prihvatljivo da lideri Demokratskog fronta (DF) uđu u Vladu, nije samo pitanje za premijera, već za sve lidere drugih partija.

"Znam samo da se ništa nije promijenilo u odnosu na oktobar prošle godine. Nadam se da će postojati razumijevanje da ova Vlada traje - ne zbog političara, već zbog građana."

Da li lideri partija treba da uđu u Vladu - to treba da bude dogovor parlamentarne većine, poručio je Krivokapić.

"Bio sam zadovoljan početkom pregovora, ali sam u međuvremenu bio iznenađen stavovima određenih partija."

"Treba da se okrenemo budućnosti. Ko će gdje da bude, to je najmanje važno", kazao je premijer novinarima nakon obraćanja tokom Digitalnog samita Zapadnog Balkana u Podgorici.

Upitan hoće li biti nastavka pregovora vladajućih partija o rekonstrukciji Vlade, Krivokapić je rekao da je očekivao da će nakon prva dva sastanka, treći biti "elegantan i vrlo kratak, s dogovorom i konkretizacijom".

"Ali, kao što vidite, mi znamo samo da se ukopamo u svoje šančeve, i onda svako iz svog gleda kako da zavadi mene s potpredsjednikom Vlade, Demokratama i DF-om. Ako sam ja problem, vrlo jednostavno to riješite. Ako vam premijer ne odgovara - smijenite ga. Ako vam Vlada ne odgovara - razriješite je. Ako hoćete nove izbore - kažite to građanima", poručio je Krivokapić.

Kazao je kako mu se čini da se neke partije stvarno pripremaju za prijevremene izbore. "Ja o izborima ne razmišljam. To me ne interesuje. Interesuje me svaki građanin Crne Gore."

Krivokapić je ocijenio da Skupština ne funkcioniše više od tri mjeseca i naglasio da je najveći problem Crne Gore pravosuđe.

"Svi smo bili svjedoci kako se glavni specijalni tužilac u emisiji na TV Vijesti predstavlja i kao ambasador i kao advokat jedne politike i jednog čovjeka. Ovdje nije problem Vlada, ni njeni rezultati. Ali je problem što neko namjerno ili nenamjerno ne želi da rješava glavne probleme. Pravosuđe je glavni problem. Tužilaštvo se ponaša kao četvrta grana vlasti. Kad riješimo te probleme, onda će pravda biti primarnija od toga gdje se ko nalazi", rekao je Krivokapić.

Kazao je da Vlada radi punim kapacitetom.

"Pokušavamo da uradimo sve što je do nas. Mislim da naredne tri godine treba manje da se bavimo politikom, a više ekonomijom i radom", dodao je.

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović juče je kazao da Demokratska Crna Gora i Krivokapić treba da se izjasne da li su za to da lideri Demokratskog fronta uđu u Vladu. Poručio je da se URA već izjasnila da je za nestranačku vladu.

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
he
13.10.2021 12:02

Zna da se ništa promjenilo nije ali vlada radi punim kapacitetom!!!!!???? . Bzo se navukoste na vlast brate mili . Treba otvorit pod hitno kliniku za odvikavnje od ovog opasnog poroka

7 4
Joksim
13.10.2021 13:39

Najveći problem Crne Gore nije tužilaštvo, iako će ga trebati reformi satu, najveći problem su izdajnici i petokolonaši, ideolozi četništva i sljedbenici Vučića radikala. Knežević i Mandić.Ako oni i bilo tko od njihovih uđu u vladu to će biti posljednji čavao na lijesu slavne i ponosne Crne Gore.To transportovati traktorima do granice sa Srbijom i trajno zabraniti povratak.

7 6
GARO
13.10.2021 16:08

Najbolje bi bilo zbog nas a i zbog tebe da se zapopiš u srbsku crkvu i u nekom manastiru u Šumadiji ostaneš do kraja života .

4 5
Ceto
13.10.2021 22:59

A dje druze,sve bih vas razrijesio duznosti i uzeo vam 50 krava da cuvate. Ne bih se jednog trenutka mislio,neka je vjecna !!

2 5
eeee
14.10.2021 10:23

Za nedelju bi jedno 7-8 falilo

0 0

OSTALE VIJESTI

Abazović: SDT treba da UTVRDI kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Utorak, 16.04.2024 | 10:52

Specijalno državno tužilaštvo treba da utvrdi kako su nekadašnji visoki funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bili u službni kavačkog klana - poručio je poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović.

PES: DPS spinovima pokušava da RELATIVIZUJE aktuelna hapšenja

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 19:25

Spinovi na račun ministra vanjskih poslova, kojima se služi Demokratska partija socijalista jesu pokušaj da se relativizuju aktuelna hapšenja, koja svjedoče o sprezi organizovanog kriminala sa najvišim policijskim i pravosudnim funkcionerima iz perioda neprikosnovene DPS vlasti, saopštio je Pokret Evropa sad.

DPS: Da li Ivanović MIJENJA državni stav po pitanju Kosova ili se samo ZABRINUO da ne prođe kao Gorčević?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 17:53

Pokušaj ministra Filipa Ivanovića da relativizuje stav svoje koleginice ministarke Majde Gorčević koja je u Tirani rekla da će Crna Gora glasti za prijem Kosova u Savjet Evrope, i za to dobila uvrede od predsjednika Srbije, novi je vid podešavanja spoljne politike po zahtjevima bivšeg Demokratskog fronta, ili pak izraz straha ministra vanjskih poslova da jasno saopšti stav, i prođe isto kao i njegova koleginica, saopšteno je iz DPS-a.

LP: Sjutra u podne PROTEST ispred Ustavnog suda, ćute na diskriminaciju od strane Opštine Nikšić

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 17:19

Potpredsjednica Liberalne partije (LP) Jelena Marković pozvala je građane da joj se pridruže na protestu ispred Ustavnog suda u Podgorici sjutra 16. aprila u 12 časova.

Ivanović: NIJE TAČNO da je zvanično Sarajevo poslalo PROTESTNU NOTU Crnoj Gori zbog posjete Dodika

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 16:31

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović kazao je danas da nije tačno da je zvanično Sarajevo poslalo protetstnu notu Crnoj Gori, nakon sastanka predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorada Dodika sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

MUP :Šejlu ne može ništa vratiti, ali PRESUDA vraća vjeru u PRAVDU i PRAVIČNOST

Utorak, 16.04.2024 | 11:22

Operativni tim za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama MUP-a nakon izricanja prvostepene presude Iliru Đokaju za ubistvo nevjenčane supruge Šejle Bakije, saopštio je da Šejlu ne može ništa vratiti, ali presuda od 40 godina zatvora vraća vjeru u pravdu i pravičnost.

Podgorica: U saobraćajnoj nezgodi POVRIJEĐEN pješak

Utorak, 16.04.2024 | 11:17

Saobraćajna nezgoda. 

Srbija: Majka OSUMNJIČENOG za ubistvo Danke Ilić saslušana u tužilaštvu

Utorak, 16.04.2024 | 11:16

U zaječarskom tužilaštvu saslušana je S. D., majka jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

Čuveni glumac i SRCOLOMAC postaje OTAC - Supermen čeka prvo dijete

Utorak, 16.04.2024 | 11:09

Čuveni glumac i srcelomac uskoro će se prvi put ostvariti kao otac.

Potrebno je samo PET MINUTA - Osvježavajući dezert u čaši koji će uspješno napraviti i POČETNICI u kuhinji

Utorak, 16.04.2024 | 11:01

Ljubitelji jagoda već mogu uživati u ovom slatkom voću, a uz ovaj vrlo jednostavan recept konzumacija jagoda može biti poseban užitak.

Abazović: SDT treba da UTVRDI kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Utorak, 16.04.2024 | 10:52

Specijalno državno tužilaštvo treba da utvrdi kako su nekadašnji visoki funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bili u službni kavačkog klana - poručio je poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović.

Jovanović - "Fondacija Budi human" nikad nije prikupljala novac u kešu

Utorak, 16.04.2024 | 10:45

Na ulicama Podgorice odvijaju se prevare u kojima se od prolaznika traži novac, upozorili su iz Uprave policije. U ime fondacije Budi human, pojedinci, od kojih se ova organizacija ograđuje, tražili su keš, što, poručuju iz organizacije, nije praksa. Prepoznaju li građani prevare lažnih humanitarnih organizacija?

NAJMODERNIJA BOJA u 2024: Odiše tihim luksuzom, a evo uz koje komade se najbolje kombinuje

Utorak, 16.04.2024 | 10:29

Prema stilistima, ova nijansa je u najvećem trendu ove godine. Zasijajte tokom proljeća i ljeta u neprevaziđenoj nijansi, suptilnog luksuza.

Astro prognoza: ČETIRI horoskopka znaka koje čeka iznenadni NOVAC do kraja mjeseca

Utorak, 16.04.2024 | 10:16

Astrološka predviđanja otkrivaju da će neki horoskopski znakovi doživjeti neočekivane finansijske dobitke u drugoj polovini aprila 2024.

"Nije VAŽNA, a ni ZANIMLJIVA" - Pjevačica surovo o Tejlor Svift

Utorak, 16.04.2024 | 10:11

Kortni Lav, muzičarka i udovica Kurta Kobejna, nije fan Tejlor Svift. U intervjuu za The Standard je istakla da Tejlor "nije zanimljiva kao umjetnica".