Petak, 15.10.2021 | 20:52
IZVOR: Kolektiv.me

Abazović: Nakon 30. avgusta učinjeno je sve da se ZAŠTITI Crna Gora

"Potpredsjednik Vlade Crne Gore i koordinator bezbjednosnih službi, Dritan Abazović izjavio je da je za njega „crvenu liniju koja se ne može preći“ predstavljao  pokušaj da se nakon događaja na Cetinju 5. septembra, obori cijeli bezbjednosni sistem", saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na jedanaestom 2BS forumu koji je počeo danas u Budvi.




Foto: gov.me/B.Ćupić

"Crvena linija se desila nakon događa na Cetinju, tamo nije bilo žrtava, uspjeli smo da okončamo jednu riskantnu situaciju  uspješno, šaljući dobru poruku i Crnoj Gori i regionu, da bi nakon riskantnog vikenda neko pokušao da obori cijeli sistem, rekao je on dodajući da je nebitno da li se to radilo iz unutrašnjih ili nekih spoljašnih razloga.

Pristajanje na to bi značilo da u nekoj sličnoj situaciji cijela država mogla da se obori", rekao je je on na 2BS Forumu koji organizuje Altanski savez Crne Gore.

"Za mene je to napad agresija i mi moramo da pošaljemo poruku ljudima na šta mogu da računaju sa nama, bio je  izričit, dodajući da politička agenda koja nije u liniji sa državnim interesima Crnen Gore nema prodršku kod njegove stranke." dodao je Abazović.

On je kazao da je bilo mjesta kritikama ljudi iz bezbjednosnog sektora, on bi ih privi kritikovao a ne bi stajao uz njih, navodi se u izvještaju sa 2BS foruma.

"Ne mislim da policija funkcioniše besprekorno, ali oni su pokazali dobre rezultate, kazao je Abazović, dodajući da ako neko misli da policiju može da koristi kao bič ili za neke svoje interese na to ne može da računa."

Potpredsjednik Vlade je ponovio da je u vrijeme potpisivanja sporazuma nakon parlamentarnih izbora u avgustu prošle godine, učinio sve da zaštiti Crnu Goru, njenu  spoljnu politiku , dodajući da je siguran da se u tome uspjelo.

Upitan da li će podržati ulazak Demokratskog fronta u Vladu, Abazović je kazao da pomenuti sporazum predstavlja dobru osnovu i da svako odstupanje od njega znači gubitak podrške njegove stranke.

"Ja nikada ne bih potpisao nešto što zaista ne podržavam, dodao je on, naglašavajući da njegova stranka nipošto neće odustati od evroatlanskog puta Crne Gore i da neće izabrati fotelje nad principima.

Sporazum je  izraz naše politike i svako ko hoće da ga potpiše i slijedi može, taj sporazum je pobjeda evropske orijentacije Crne gore i ja mogu da kažem da sam neko ko ne stavlja potpis u nešto u što ne vjeruje." navodi se u saopštenju.

Upitan da li se moglo više uraditi na promociji evroatlantskih vrijednosti, Abazović je nabrojio uspjehe koji su ostvareni presijecanjem tranzitnih ruta cigareta i kokaina, ali je ukazao da je pravosuđe to koje minimizira rezultate koji se postignu.

Osvrćući se na krizu Vlade, Abazović je kazao da je situacija kompleksna i da mu se lično ne dopada što su svi fokusirani na resore i njihov broj, a malo ko govori o programu Vlade.

On je ukazao na potrebu postizanja šireg političkog konsensusa koji je neophodan da se stvari u pravosuđu pokrenu sa mrtve tačke, posebo imajući u vidu da Crna Gora od juče nema ni Ustavni sud.

"Uz malo sreće i mudrosti možda postignemo najbolje solucije", zaključio je potpredsjednik Vlade.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Milović: Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad

Srijeda, 24.04.2024 | 12:35

Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, stanje komunalnog reda, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativni imidž, afere, korupcija, pad sistema vrijednosti, predstavljaju vrlo teško stanje u našem gradu koje traje skoro deceniju. Budva kao nekada vodeća turistička destinacija je nažalost izgubila vodeću poziciju grada koji diktira tempo razvoja Crne Gore, saopštio je nosilac liste nosilac liste “Budva može bolje” prof. dr Nikola Milović.

Mugoša: Potrebna hitna diskusija o statusu Montefarma, pacijente ne zanima prebacivanje odgovornosti

Srijeda, 24.04.2024 | 10:58

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je probleme onkoloških i drugih pacijenata koji se ovih dana suočavaju sa nestašicom ljekova.

Spajić: Kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica

Srijeda, 24.04.2024 | 10:51

Premijer Milojko Spajić je danas na konferenciji za novinare najavio da danas ili sjutra kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica.

Nikola Milović nosilac liste DPS-a “Budva može bolje!”

Utorak, 23.04.2024 | 21:32

Na predstojećim lokalnim izborima koji će 26. maja biti održani u Budvi Demokratska partija socijalista nastupiće sa listom kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu pod nazivom “Budva može bolje!”, koja će biti predvođena prof. dr Nikolom Milovićem, saopšteno je iz ove partije.

Mandić: Ulazak u Frankofoniju otvorio vrata za jačanje veza između Crne Gore i frankofonih zemalja u različitim sferama

Utorak, 23.04.2024 | 20:52

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić priredio je večeras svečani prijem za članove delegacije Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne skupštine Frankofonije.

Miss Crne Gore poklanja haljine za maturu i polumaturu: Voljela bih da nekog usrećim

Utorak, 23.04.2024 | 17:38

Za plemenitost ne treba puno novca, dovoljno je imati samo volje i osjećaja za druge što svijedoči i primjer Anđele Vukadinović koja je riješila da obraduje djevojke za matursko i polumatursko veče.

Marija Šerifović otkrila zbog čega nije u “Zvezdama Granda”: Ne znam kako će se ovo završiti

Utorak, 23.04.2024 | 19:48

Pjevačica Marija Šerifović nije se pojavila na posljednja dva snimanja muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, a sada se oglasila na svom Jutjub kanalu i otkrila o čemu je riječ.

Marković: Niko ne može uticati na rad Državnog tužilaštva

Utorak, 23.04.2024 | 16:39

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković poručio je danas da niko ne može uticati na rad tužilaštva.

Šćekić: Djeci sa autizmom potrebna konkretna podrška u procesu socijalne inkluzije

Utorak, 23.04.2024 | 16:01

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i predsjednik Savjeta za prava djeteta, Dragoslav Šćekić, sazvao je tematsku sjednicu Savjeta za prava djeteta posvećenu razumijevanju i načinu rješavanja problema sa kojima se djeca sa autizmom i njihove porodice suočavaju.

Sam je sebi najgori neprijatelj na putu do sreće: Ovo je najtužniji horoskopski znak

Utorak, 23.04.2024 | 21:09

Osobe rođene u ovom znaku horoskopa poznate su po svojoj neodlučnosti i mračnom razmišljanju, što dovodi do toga da su uvijek nesrećni ili depresivni.

Tamara Dragičević OŠTRO o BRAKU - "Nisam mu PRIŠLA na ulici i rekla da mi napravi dijete"

Srijeda, 24.04.2024 | 15:46

Tamara Dragičević, koja će uskoro roditi treće dijete, vrlo iskreno je govorila o pitanjima s kojima se suočava.

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila pretkvalifikacioni TENDER za dionicu Mateševo-Andrijevica

Srijeda, 24.04.2024 | 15:41

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je pretkvalifikacioni tender za izgradnju druge dionice autoputa Mateševo - Andrijevica.

Prošlo je 19 GODINA od PRVOG SNIMKA na platformi YouTube: Sada ima preko 317 MILIONA PREGLEDA, a evo ko je na NJEMU (VIDEO)

Srijeda, 24.04.2024 | 15:34

A znati li koji je video najgledaniji ikada.

POZNATI TERMINI polufinala ABA lige - Evo kada IGRAJU Partizan i Budućnost Voli

Srijeda, 24.04.2024 | 15:15

Sve je spremno za početak završnih borbi Admiralbet ABA lige – regionalno takmičenje danas je odredilo termine polufinalnih duela, ali kada startuje finalna serija.

Šta treba da URADITE ako ste u AUTOMOBILU dok napolju JAKO GRMI?

Srijeda, 24.04.2024 | 15:05

Mnogi vjeruju da je automobil sigurno utočište tokom grmljavine, ali koliko je ta tvrdnja zapravo tačna?

Kralj Čarls pokazao koliko VOLI Kejt: Poslije 100 godina je nekom članu kraljevske porodice ukazana ovakva čast

Srijeda, 24.04.2024 | 15:03

Princezi Kejt Midlton je ukazan veliki znak ljubavi i poštovanja.

Injac: Asfaltiranje Balšićeve za desetak dana

Srijeda, 24.04.2024 | 14:34

U narednih desetak dana počeće asfaltiranje Balšićeve ulice, a nakon toga postavljanje kamena, rekla je za “Dan” gradonačelnica Podgorice Olivera Injac koja je jutros sa direktorom Agencije za izgradnju i razvoj grada Draganom Senićem obišla gradilište.

Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica NEOSNOVANO u pritvoru

Srijeda, 24.04.2024 | 14:24

Ustavni sud usvojio je žalbu.

Tri znaka koja otkrivaju narcisoidnu majku

Srijeda, 24.04.2024 | 14:13

Narcisoidni roditelji se često fokusiraju na sopstvene potrebe i želje, zanemarujući potrebe svoje djece. Međutim, ponekad možda nije lako prepoznati narcise, posebno kada su u pitanju naši najbliži.

Gorčević: Usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan, Crnoj Gori 400 miliona eura

Srijeda, 24.04.2024 | 14:00

Evropski parlament je usvojio Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, čime Crna Gora dobija pristup preko 400 miliona eura povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi, saopštila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.