Ponedjeljak, 25.10.2021 | 11:57
IZVOR: Vijesti.me

"Nova vlast obećavala, pa nije vratila naknade majkama"

Majke sa troje i više djece održale su danas konferenciju za medije ispred Skupštine, na kojoj su ponovile zahtjev da im se vrate ranije naknade.




Foto: arhiva, PR Centar

Članica koordinacionog odbora bivših korisnica naknada ušle su nešto nakon 11 sati na sastanak sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Željka Savković je zamolila predsjednike partija koje čine parlamentarnu većinu i ministra finansija i socijalnog stranja Milojka Spajića, da se odazovu njihovom pozivu i 2. novembra budu sa njima.

Kazala je da nijesu mogle ni da naslute da će ponovo morati da se okupljaju ispred Skupštine. Apelovala je na sve koji su ih podržavali da ne dozvole da se ponovo, nakon četiri godine, okupljaju.

Savković je kazala da od sastanka sa predsjednikom Bečićem očekuju da možda i pokrene inicijativu i omogući im da uživaju svoje pravo.

Jedna od koordinatorki Rosanda Peković kazala je da ni ova vlast, iako ih je podržavala i obećavala im vraćanje naknada, to nije uradila.

"Ponižavaju nas više nego što je to radio DPS. DPS nam nikad ništa nije obećavao", kazala je ona.

Peković je objasnila da pošto vladajuća većina neće njih da pozove na sastanak, oni pozivaju predstavnike većine da se 2. novembra sastanu sa njima.

"Smatramo da predsjednik Skupštine može da pozove poslanike i zakaže sjednicu, bez obzira na bojkot", kazala je ona.

Okupljene majke nose transparente na kojima su ispisane poruke - "Za poslanike može, za majke ne može", "Manje mržnje, više solidarnosti", "Vaše koverte su naše naknade, plate, penzije", "Zamislite da porodice 22.051 majke napuste Crnu Goru", "Naše najjače oružje je istina", "Majke su temelj države", "Ne damo im da na vas bace inje, gledate ih ponosno sa visine"...

KOMENTARI (12)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Majka
25.10.2021 12:20

A obećala nova vlast, hahhahahah, pa morali su nesto obećat, problem je u tome sto smo mi imale velika očekivanja, nova, stara vlast, sve je to isto, pune sebi džepove, "okite" malo centar grada i to je to. Ostatkom pune sebi džepove, a nama obećavaju. Evo ovaj dečiji dodatak, presmijesno, djeca od 7 godina pa na dalje su verovatno sposobna da zarade za sebe pa oni nemaju pravo na djeciji dodatak. Kad njih nije briga za djecu koja su budućnost ove države, koja trebaju da gledaju kako im je domovina nesto priustila, eeeee crno da ne moze crnje. Ali eto birali smo promjenu i dobili isto sto i do sad.

9 3
Isto majka
25.10.2021 12:37

Postovana gospodjo i ja sam majka i radim, zasucite rukave. Velikoj vecini su djeca velika i samostalna. Samim tim ste i vi sposobne za rad , isto kao i za proteste sto ste orne.

14 7
Pablo
25.10.2021 12:46

Mukom zarađene

3 0
Marko
25.10.2021 13:37

Pa ko vam je dao te nadoknade koje su ukinute, ako vam DPS ništa nije obećao? Da nije tadašnja opozicija?

2 1
Niksic
25.10.2021 16:18

Tacno je da im DPS nije dao naknade, to je uradio tada mislim SDP sa opoziciom tj.sadasnjom vlasti! I da porucin ovim majkama sto porucuju da zasucu rukave, te majke su radili po 20 godina na drzavni posa kao i na selo, potom se drzavno preduzece privatizovalo i ostale su bez posla. Pa sta treba sad da ih bacimo, il sa 55 godina da im neko sad da takav posa?!!! Primjera radi radi se o majkama koje su radile u stomatologiji. Zato kad nesto neznate molim pojedine sa se sudrze od bezobraznih komentara!!!

8 2
Marko
26.10.2021 06:18

Pa što se onda više ne buniše dok je DPS bio na vlasti? Izašle su dva puta na ulice i pošle kući. I za tvoju informaciju pola Crne Gore je ostalo bez posla a ne samo one, pošto je sve što je radilo zatvoreno Znam ljude i žene koje sa pedeset godina nalaze poslove i rade da bi prehranili porodicu. Zato ne dipr iako ti znaš puno o svemu.

1 0
M.M.
25.10.2021 14:36

Ovo je sramota što ove žene traže nezaradjene pare .

6 8
Niksic
25.10.2021 16:21

A koje nezaradkene pare! Treba biti toloko drska i bezobrazna pa ovo napisati! Tu je veliki broj zena mozda necijih i majki koje su radile preko 20 godina i reodile i podigle 4 djeve. Preduzece se peivatizovalo i ostale su bez posla, sada imaju preko 55 godia i ne rade nidje. Sta je tu nezaradjeno a to je bilo steceno pravo. Radi se konkretno o stomatologiji i slicnim preduzecima! I ti se usudis da kazes da je to nezaradjeno. Pretpostavljam da si ti velika radnica, majka i ostalo 😬

6 4
Ja
25.10.2021 16:42

Da gospodjo , ako su ostale bez posla mogle su da nadju drugi posao kao svi ostali. Ja poznajem zenu koja je tada sa dvoje maloljetne djece ostala bez posla u stomatogiji i nasla drugi posao privatno, nije cekala socijalu. Isto tako postoje zene koje imaju puni staz i podigle 4-oro djece i vi sada trebate da primate isto koliko i one. Diskriminacija.. Socijala se daje socijalnim slucajevima, koji se individualno posmatraju, a ne zenama koje vec imaju odraslu djecu, a pritom ne vazi zakan za ubuduce, tako da ni natalitet ne resavo s njim

3 3
Marko
26.10.2021 06:22

Ja@Istina!! Kakva je razlika između roditelja koji su sa dvoje djece ostali bez posla i onih koji su imali troje i više? Ko je htio da radi mogao je naći posao a ne da čeka nadoknade...Znam ljude sa fakultetskim diplomama koji su radili fizičke poslove da bi prehranili porodice. Vidite vi sa DPS om koji ste glasali trideset godina zbog čega su sve uništili, pa niko ne može naći normalan posao, a ne da sada naprdujete tuda kako imate veća prava nego roditelji koji imaju manje djece.

1 2
Jabuka
25.10.2021 18:38

Nerado komentarisem kad su majke u pitanju, vise su dosadile bogu i narodu, neznam sta traze .Citam komentare nekih majki koje su ostale bez posla konkretno one sto su radile u Stomatologiji, mogle su potrazdx it drugi posao da su bile zainteresovane.Znam jednu nudio joj se posao u trgovini nije prihvatila uz izgovor"necu da radim za 300 eura"a hoce da spava do podne i od drzave trazi nadoknadu tkz.steceno pravo.Ovo nigdje na svijet nema bez kod nas, bruka i sramota.

1 4
Majka
26.10.2021 07:52

A znate li sta je najjadnije? Sve ove drage majke, gospodje, gospodjice, gospoda digli glas kao da ce iz svog novčanika da daju nesto. Ja lično nikad euro od drzave dobila nisam, posao u svojoj struci nikad nisam mogla naći, a privatno sam radila i radila i radila. Ali džaba mi smo takav narod da vidimo da je neko dobio 10e vise od nas mi ćemo ustat i pojesti ga

1 0

OSTALE VIJESTI

VIŠI SUD: Miloševiću dozvoljeno da NAPUŠTA Nikšić

Srijeda, 24.04.2024 | 18:44

Bivšem direktoru Uprave prihoda i carina, Radu Miloševiću, odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Gorana Šćepanovića, ukinuta je zabrana napuštanja Nikšića, u kojem stanuje, koja mu je određena nakon što je, u junu prošle godine, pušten iz pritvora.

Popović izabrana za PREDSJEDNICU Apelacionog suda

Srijeda, 24.04.2024 | 18:21

Sutkinja Apelacionog suda Mirjana Popović izabrana je za predsjednika tog suda, odlučio je Sudski savjet nakon današnjeg intervjua.

Rakčević: Na prostoru Kasarne Morača GRADIĆE SE Muzej savremenih umjetnosti, Prirodnjački muzej i Kuća arhitekture

Srijeda, 24.04.2024 | 18:18

Velika vijest za sve građanke i građane Podgorice, upravo smo danas dobili idejna rješenja za novi Muzej savremenih umjetnosti, Prirodnjački muzej i Kuću arhitekture koje planiramo na prostoru Kasarne Morača, kazao je Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice.

IJZCG: Registrovan drugi slučaj MORBILA u Crnoj Gori kod djeteta od 12 godina

Srijeda, 24.04.2024 | 18:06

Institut za javno zdravlje Crne Gore je danas, u popodnevnim časovima, registrovao drugi slučaj obolijevanja od morbila kod djeteta uzrasta 12 godina iz Rožaja. Kako su saopštili, to dijete nije vakcinisano.

Predstavnici Glavnog grada NISU DOŠLI na sjednicu odbora za razgraničenje Podgorice i Tuzi

Srijeda, 24.04.2024 | 16:34

Prva sjednica novog organizacionog odbora koji se bavi razgraničenjem opštine Tuzi i Glavnog grada održana je jutros , ali bez predstavnika Glavnog grada. Iz opštine Tuzi pozivaju na dijalog, a iz Ministarstva javne uprave najavljuju sastanak za 8. maj, kada će vjeruju, početi sa radom.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.