Četvrtak, 28.10.2021 | 14:00
IZVOR: zenskimagazin.rs

Ovo su razlozi zbog kojih muškarci VARAJU savršene žene

Čuli ste, a verovatno i videli to na desetine puta: žena puna ljubavi, koja je sve uradila savršeno, ne može da razume zašto ju je njen suprug prevario.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Ona osjeća da je sve uradila kako treba, da je uzela u obzir potrebe svog muža, pa čak ih stavila i ispred svojih. Možda je odustala i od perspektivne karijere kako bi ga podržala i brinula o djeci. I da, zaista teško je povjerovati, a još manje razumjeti, zašto bi suprug prevario savršenu ženu.

Nedostatak zrelosti
Nedostatak prethodnog iskustva na polju veza, ili sposobnosti za razumijevanje posljedica može navesti muškarca da bude nevjeran. Procjenjuje se da oko 68% muškaraca osjeća krivicu nakon prevare. Ono što je važno da iznevjerena supruga shvati jeste da nedostatak zrelosti njenog supruga, nema apsolutno nikakve veze sa njenim ponašanjem prema njemu. Ako on nije dovoljno zreo da shvati koliko će njegova afera da bude štetna, on onda ne zna ni da cijeni osobu sa kojom je u braku.

Problemi sa samokontrolom – zavisnost od seksa
Problemi sa samokontrolom su na samom vrhu okidača za prevaru. Zavisnost od seksa se nalazi u istom košu sa zavisnošću od droge i alkohola. Ovakve osobe se često grčevito bore sa donošenjem ispravnih odluka. One nerijetko povrjeđuju one koje vole, kako bi zadovoljili svoju nekontrolisanu želju, znajući u isto vrijeme da prave veliku grešku. Zavisnicima od seksa je potrebna profesionalna pomoć, jer pretvaranje da problem ne postoji nije rješenje.

Nesigurnost
Veoma često razlog za prevaru u braku je najjednostavnija nesigurnost jedne osobe. Nezadovoljstvo samim sobom, navodi osobe koje ne znaju kako da se nose sa ovim problemom da rješenje traže na pogrešnom mjestu. Umjesto da pokušaju da razgovaraju sa partnerom, i nađu način da premoste svoju nesigurnost, oni potvrdu da je sve u redu traže u zagrljaju druge osobe.

Ljutnja ili osveta
Ponekad muškarac odluči da prevari ženu kako bi joj se osvetio za nepravdu za koju smatra da mu je nanesena. U ovom slučaju on svjesno bira ponašanje za koje zna da je štetno, kako bi osobi sa kojom je u braku nanio bol. Iako je sasvim prirodno da u braku postoje nesuglasice, mnogi parovi upadaju u nezdrave obrasce borbe. Umjesto rješavanja spora, oni odlaze ljuti svako u svoj ugao, i planiraju osvetu.

Osjećaj nezadovoljstva u braku
Činjenica da je muž prevario ženu, ne znači nužno da nešto nije u redu sa njenim ponašanjem. Ona je možda savršena, ali to nije preduslov za sreću. Ponekad će muškarac svjesno počiniti preljubu kako bi prekinuo svoj brak, prije svega jer se osjeća krivim što nije zadovoljan kraj nekog ko je divna osoba. Budući da nemaju bolji razlog od prevare, za prekidanje odnosa koji po njima ne funkcioniše, muškarci posežu za najstarijim oblikom nepoštovanja na svijetu.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Mileva
28.10.2021 16:47

Što li tek rade oni koji varaju nesavršene žene ?

2 0
Milisav
28.10.2021 20:17

Zaljube se u savrsenstvaa...

0 0

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

Subota donosi PROMJENLJIVO VRIJEME - Evo kada se očekuje KIŠA

Petak, 19.04.2024 | 20:23

U subotu se u Crnoj Gori prijepodne očekuju duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a u južnim predjelima umjerena do jaka kiša, moguće i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrologiju i seizmologiju (ZHMS).