Srijeda, 01.12.2021 | 09:16
IZVOR: Kolektiv.me

SVAKA ČAST - Sa prosjekom 9.80, Borjana je NAJBOLJA STUDENTKINJA Biotehničkog fakulteta

Studentkinja Biotehničkog fakulteta UCG-a na studijskom smjeru Mediteransko voćarstvo, Borjana Premović (9.80), najbolja je studentkinja ovog fakulteta, a tim povodom uručena joj je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore (UCG).




Foto: ucg.me

Borjana kaže da je nagrada Univerziteta potvrda njenog rada i truda, ali i motivacija da nastavi dalje usavršavanje i školovanje, prenosi sajt ucg.me.

"Posle trogodišnjih osnovnih studija, planiram da upišem i dvogodišnje master studije u svojoj državi, u nadi da će ova država obezbjediti mladim ljudima zaposlenje i priliku za usavršavanjem", rekla je ona i dodala da će se i u narednom periodu truditi da opravda povjerenje i podršku svoje porodice i profesora.

Za postizanje dobrih rezultata, kako navodi, potrebno je uložiti trud i rad. "Takođe, posvećenost i podrška profesora su veoma važne, jer su oni uvijek tu da nam pomognu ka daljem usavršavanju".

Borjana kaže da joj je na fakultetu ukazana prilika da implementira svoje znanje kroz razne vježbe.

"Laboratorijske vježbe ticale su se utvrđivanja prisustva pojedinih bolesti i štetočina na različitim biljkama. Zatim smo pratili i na terenu, postavljanjem različitih klopki, prisustvo i brojnosti različitih štetočina, zatim rezidba pojedinih voćnih vrsta kao što su: nar, maslina, aktinidija i druge", objašnjava Borjana.

Budućim generacijama poručuje da slijede svoje snove "...da budu marljivi i dosljedni u svojim željama, ne posustajući pred novim izazovima, jer svaki izazov uz trud i rad je moguće savladati. Ocjena nije relevantni pokazatelj vašeg znanja, već znanje i stručnost koju ste stekli nakon završenog studiranja", zaključuje studentkinja.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Ena
01.12.2021 09:53

Jos jedna prepametna i prelijepa mlada dama. 🌹 Cestitamo Borjana!!!

2 0
Karlo
01.12.2021 22:12

Bravo Borjana .

0 0

"Rekla mi je da NE REAGUJEM na Tonijeve provokacije" - JK o RAZVODU Dragane Mirković

Utorak, 16.04.2024 | 14:21

Uprkos svemu imala je brutalnu poruku.

Jakšić-Stojanović: Uskoro NALAZ inspekcije o Danilovićevom radu

Utorak, 16.04.2024 | 14:10

Uskoro će biti gotov nalaz o radu direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKO) Gorana Danilovića, saopštila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Gorčević: Crna Gora ima STOPROCENTNU usklađenost sa vanjskom politikom EU

Utorak, 16.04.2024 | 14:03

“Razumijem da postoje neke članice EU koje su zabrinute zbog dodatnih troškova, ili budžetskih implikacija koje proširenje može da donese. Međutim, mislim da nestabilan region Zapadnog Balkana, pod uticajem trećih zemalja, predstavlja mnogo veću prijetnju i za države članice i za EU projekat”, rekla je Gorčević.

Stručnjak OTKRIO način na koji možete da jedete BIJEL HLJEB, a da se NE GOJITE

Utorak, 16.04.2024 | 13:56

Na ovaj način možete da jedete hljeb bez griže savjesti.

"Izvještaj o radu gradonačelnice PREDAT 29. marta"

Utorak, 16.04.2024 | 13:40

Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice predat je u zakonskom roku.

Mask prelomio: Ipak uvodi PLAĆANJE na platformi X

Utorak, 16.04.2024 | 13:29

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

NAJPOŽELJNIJI muškarci rađaju se u ova TRI ZNAKA

Utorak, 16.04.2024 | 13:21

Oni važe za harizmatične, neodoljive, šarmantne, džentlmene... Da li već znate nekog takvog?

Marko Kovačević NOVI POSLANIK u Skupštini Crne Gore

Utorak, 16.04.2024 | 13:03

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević novi je poslanik u Skupštini Crne Gore. O tome je obavijestila potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Crna Gora - U školama i vrtićima od septembra NOVI NAMJEŠTAJ

Utorak, 16.04.2024 | 12:55

Narednu školsku godinu sve osnovne i srednje škole, kao i vrtići trebalo bi da počnu sa novim inventarom u učionicama, najavila je ministarka prosvjete Anđela Jakšić-Stojanović.

Monteput: Korisnici elektronske naplate putarine u CG, sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji

Utorak, 16.04.2024 | 12:49

Korisnici elektronske naplate putarine u Crnoj Gori sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji putem jedinstvenog tag uređaja, zahvaljujući aktiviranju platforme toll for all - T4A, saopšteno je iz Monteputa.