Petak, 03.12.2021 | 12:01
IZVOR: Kolektiv.me

Đukanović: Ubijeđen sam da će inicijativa koja je podnesena Skupštini biti uspješna

„Ubijeđen sam da će inicijativa koja je podnesena Skupštini biti uspješna, a Klub poslanika DPS-LP će dati presudan doprinos padu ove anticrnogorske Vlade“, rekao je na predsjednik DPS-a Milo Đukanović, na završnoj konvenciji svoje partije u Mojkovcu.




Foto: dps.me

Đukanović je rekao da je na pomolu smjena aktuelne, neuspješne i neodgovorne Vlade, te istakao da DPS ne želi nikakvu revoluciju, niti smjene preko ulica, već da se kroz demokratske procedure dođe do njenog izglasavanja nepovjerenja.

On je saopštio da je rezultat 30. avgusta bio takav da velikosrpski nacionalizam kojeg oličava Demokratski front i prosrpska politika koju oličava partija Demokratska Crna Gora je osvojila 37 poslaničkih mjesta, a da je nasuprot tome crnogorska i proevropska politika koju oličava DPS, zajedno sa SD, SDP, LP, BS i albanskim nacionalnim partijama dobila 40 poslanika.

„Upravo 30. avgusta je došlo do krivotvorenja izborne volje građana Crne Gore, kada je GP URA, koji je sasvim legitimno bio za smjenu DPS-a, napravio jedan nedopustiv transfer podrške crnogorskog biračkog tijela velikosrpskom nacionalizmu“, rekao je Đukanović.

Zato, zaključio je da "nema mjesta strahu da će se iznevjeriti izborna volja nego ovo je prilika da se popravi ono što se nakaradno učinilo 30. avgusta prošle godine".

Na kraju Đukanović je istakao svoje ubjeđenje da će DPS u nedjelju pobijediti u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju čime će, kako je naveo, otpočeti nova etapa političkog života u Crnoj Gori te da će to biti snažan impuls promjeni Vlade, učvršćivanju evropske politike u Crnoj Gori, u kojoj će DPS opet doći do punog izražaja i nastaviti da stvara bolje uslove za sve brži evropski razvoj naše države.

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović je poručio da će DPS pobijediti jer ne želi poraz Mojkovca, jer tom pobjedom pobjeđuje demokratska Crna Gora, istakao je da će njihova koalicija pobijediti jer ne želi nikome dopustiti da se igra Crnom Gorom, njenim imenom i opstankom, njenom samostalnošću i budućnošću svih njenih građana.

„Biće to pobjeda za Mojkovac i za sve u Crnoj Gori, jer upravo se ovdje vodi demokratska bitka za čitavu državu. Ne biramo ovoga puta samo lokalnu vlast i nastavak svijetle perspektive ovog herojskog i odvažnog mjesta, naprotiv, ovog puta imamo novu mojkovačku bitku. Mojkovačku bitku modernog doba za čitavo društvo, za Crnu Goru koja je za mir i prosperitet naspram ideja koje nas vraćaju u ružna poglavlja prošlosti, za Crnu Goru koja treba da miri a ne da dijeli, da daje a ne da oduzima, da pokreće i da jača, a ne slabi i svađa. Baš zato ni pred kim se nećemo povući jer smo jači od svih ostalih, spremniji za konkretna djela a ne za ispraznu demagogiju i huškačku politiku“, rekao je Bogdanović.

Predrag Smolović, nosilac izborne liste „Mojkovac naša kuća – Milo Đukanović“, saopštio je da kao državotvorna i najjača partija DPS nikada više ne smije dopustiti da ispred kreativnih vrijednih ljudi njenih članova, budu neki drugi koji svojim prisustvom samo ispunjavaju prazninu i dobra vremena svojih nečinjenjem troše i pretvaraju u loša.

„Sa jakim i stručnim ljudima pravićemo dobra i sigurna vremena za naš Mojkovac i za našu Crnu Goru. To je naš program ali i dug i ljudska obaveza jer samo tako možemo ići dalje ka savremenoj, zapadnoj demokratiji kojoj i civilizacijski pripadamo“, poručio je Smolović.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS u Mojkovcu Dragomir Mrdak saopštio je da kao rezultat politike DPS danas živimo u modernom gradu, po kvalitetu života i po broju investicija.

„Želimo da nastavimo da gradimo Mojkovac i apsolutno vjerujem u pobjedu naše politike i tima koji godinama unazad naš grad i našu državu vodi naprijed ka evropskoj budućnosti“, rekao je Mrdak.

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić je rekao da je jedan od simbola vršenja vlasti u prethodnom periodu bila riječ, koja je predstavljala most kojim se dolazilo do problema građana, njihovih očekivanja i inicijativa.

„Data riječ i izvršenje obećanja uveli su Mojkovac u red najperspektivnijih razvojnih adresa u Crnoj Gori i regionu. Naši projektni timovi su se odavno već kvalitetom nametnuli i putem EU fondova obezbijedili brojne višemilionske bespovratne investicije. Samo svojim radom smo dosanjali turističke projekte poput Ski centra Žarski, višestrukim povećanjima budžeta za poljoprivredu i brojnim subvencijama, putnom infrastrukturom pomogli smo da mojkovačka sela imaju vrijedne domaćine koji život mjere radom i imanjem“, rekao je Mišnić.

Pored brojnih članova i simpatizera naše partije, konvenciji u Mojkovcu su prisustvovali potpredsjednik DPS Jevto Eraković, koordinator ispred Izvršnog odbora Radule Novović, predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, predstavnici drugih koalicionih partija i brojni drugi gosti.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Marko
03.12.2021 14:25

Ako je iko anticrnogorski onda ste to vi iz DPS-a. Šta ste uradili za ovih 30 godina osim što ste se obogatili i preko kumova i prijatelja pootvarali firme, a sve ostale uništili? Ovi novi hoće da povećaju minimalac, uvedoše dječiji dodatak, besplatne udžbenike, evo sad povećavaju plate zdravstvenim radnicima, daju po 100e penzionerima...za godinu su uradili više nego vi za 30...Jedino ste puteve pravili, a i to pred izbore....Toliko su vam i trajali, po 4 godine...

4 5
Ktem
03.12.2021 16:10

Od sake do lakta

0 3

OSTALE VIJESTI

Dragaš: "Nekad je bio Milo Britva, a danas je samo BLIJEDA SJENKA"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:11

Bivši predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve, jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze, kazao je Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

Milović: Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad

Srijeda, 24.04.2024 | 12:35

Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, stanje komunalnog reda, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativni imidž, afere, korupcija, pad sistema vrijednosti, predstavljaju vrlo teško stanje u našem gradu koje traje skoro deceniju. Budva kao nekada vodeća turistička destinacija je nažalost izgubila vodeću poziciju grada koji diktira tempo razvoja Crne Gore, saopštio je nosilac liste nosilac liste “Budva može bolje” prof. dr Nikola Milović.

Mugoša: Potrebna hitna diskusija o statusu Montefarma, pacijente ne zanima prebacivanje odgovornosti

Srijeda, 24.04.2024 | 10:58

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je probleme onkoloških i drugih pacijenata koji se ovih dana suočavaju sa nestašicom ljekova.

Spajić: Kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica

Srijeda, 24.04.2024 | 10:51

Premijer Milojko Spajić je danas na konferenciji za novinare najavio da danas ili sjutra kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica.

Nikola Milović nosilac liste DPS-a “Budva može bolje!”

Utorak, 23.04.2024 | 21:32

Na predstojećim lokalnim izborima koji će 26. maja biti održani u Budvi Demokratska partija socijalista nastupiće sa listom kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu pod nazivom “Budva može bolje!”, koja će biti predvođena prof. dr Nikolom Milovićem, saopšteno je iz ove partije.

Miss Crne Gore poklanja haljine za maturu i polumaturu: Voljela bih da nekog usrećim

Utorak, 23.04.2024 | 17:38

Za plemenitost ne treba puno novca, dovoljno je imati samo volje i osjećaja za druge što svijedoči i primjer Anđele Vukadinović koja je riješila da obraduje djevojke za matursko i polumatursko veče.

Marija Šerifović otkrila zbog čega nije u “Zvezdama Granda”: Ne znam kako će se ovo završiti

Utorak, 23.04.2024 | 19:48

Pjevačica Marija Šerifović nije se pojavila na posljednja dva snimanja muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, a sada se oglasila na svom Jutjub kanalu i otkrila o čemu je riječ.

Marković: Niko ne može uticati na rad Državnog tužilaštva

Utorak, 23.04.2024 | 16:39

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković poručio je danas da niko ne može uticati na rad tužilaštva.

Sam je sebi najgori neprijatelj na putu do sreće: Ovo je najtužniji horoskopski znak

Utorak, 23.04.2024 | 21:09

Osobe rođene u ovom znaku horoskopa poznate su po svojoj neodlučnosti i mračnom razmišljanju, što dovodi do toga da su uvijek nesrećni ili depresivni.

Vesna Medenica: Ako je neko brisao poruke sa mog telefona, mogao je i da dopisuje

Utorak, 23.04.2024 | 18:22

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica u odbrani pred sudom negirala je izvršenje krivičnog djela protivzakonit uticaj u odnosu na supendovanu sudiju Privrednog suda Milicu Vlahović Milosavljević, ističući da u optužnici nema dokaza - samo mržnje.

Dragaš: "Nekad je bio Milo Britva, a danas je samo BLIJEDA SJENKA"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:11

Bivši predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve, jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze, kazao je Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

NOVI TREND konturisanja lica - Evo kako da NAGLASITE sve što ŽELITE samo u dva poteza

Srijeda, 24.04.2024 | 16:00

Nezaobilazan korak u skoro svakoj makeup rutini.

Tamara Dragičević OŠTRO o BRAKU - "Nisam mu PRIŠLA na ulici i rekla da mi napravi dijete"

Srijeda, 24.04.2024 | 15:46

Tamara Dragičević, koja će uskoro roditi treće dijete, vrlo iskreno je govorila o pitanjima s kojima se suočava.

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila pretkvalifikacioni TENDER za dionicu Mateševo-Andrijevica

Srijeda, 24.04.2024 | 15:41

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je pretkvalifikacioni tender za izgradnju druge dionice autoputa Mateševo - Andrijevica.

Prošlo je 19 GODINA od PRVOG SNIMKA na platformi YouTube: Sada ima preko 317 MILIONA PREGLEDA, a evo ko je na NJEMU (VIDEO)

Srijeda, 24.04.2024 | 15:34

A znati li koji je video najgledaniji ikada.

POZNATI TERMINI polufinala ABA lige - Evo kada IGRAJU Partizan i Budućnost Voli

Srijeda, 24.04.2024 | 15:15

Sve je spremno za početak završnih borbi Admiralbet ABA lige – regionalno takmičenje danas je odredilo termine polufinalnih duela, ali kada startuje finalna serija.

Šta treba da URADITE ako ste u AUTOMOBILU dok napolju JAKO GRMI?

Srijeda, 24.04.2024 | 15:05

Mnogi vjeruju da je automobil sigurno utočište tokom grmljavine, ali koliko je ta tvrdnja zapravo tačna?

Kralj Čarls pokazao koliko VOLI Kejt: Poslije 100 godina je nekom članu kraljevske porodice ukazana ovakva čast

Srijeda, 24.04.2024 | 15:03

Princezi Kejt Midlton je ukazan veliki znak ljubavi i poštovanja.

Injac: Asfaltiranje Balšićeve za desetak dana

Srijeda, 24.04.2024 | 14:34

U narednih desetak dana počeće asfaltiranje Balšićeve ulice, a nakon toga postavljanje kamena, rekla je za “Dan” gradonačelnica Podgorice Olivera Injac koja je jutros sa direktorom Agencije za izgradnju i razvoj grada Draganom Senićem obišla gradilište.

Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica NEOSNOVANO u pritvoru

Srijeda, 24.04.2024 | 14:24

Ustavni sud usvojio je žalbu.