Petak, 17.12.2021 | 16:18
IZVOR: vijesti.me

DNP: Glasaćemo za NEPOVJERENJE Raduloviću, Stijoviću i Bratić

Demokratska narodna partija (DNP) saopštila je da će glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić.




Foto: I.Šljivančanin/skupstina.me

Iz DNP-a su optužili premijera Zdravka Krivokapića, ministra ekologije, prostornog praniranja i urbanizma Ratka Mitrovića i generalnu sekretarku Vlade Žanu Praščević Milačić da su "sramnom kadrovskom kombinatorikom" smijenili direktoricu Nacionalnih parkova Crne Gore Jelenu Kljajević. 

/// RAZRIJEŠENA direktorica Nacionalnih parkova, evo ko je imenovan na njeno mjesto

Kljajević je i funkcionerka DNP-a, čiji je lider poslanik Milan Knežević.

"Nakon što su kadrovi DNP-a već eliminisani iz Monteputa, Uprave za šume, Barske plovidbe i desetine drugih odbora i sistema, ostaje nam da konstatujemo da ovakvoj Vladi nije potrebna podrška poslanika DNP-a, i da ćemo se u skladu s tim i ponašati prilikom predstojećih glasanja u Skupštini. A to, za početak, znači da će poslanici DNP-a, nakon konsultacija sa stranačkim organima, glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić. Pošto su pomenuti ministri dosad redovno na Vladi glasali za eliminaciju kadrova DNP-a, više zaista nemamo nikakvu obavezu prema kadrovima Zdravka Krivokapića i njegovoj mjeri istine, kojoj bi i baron Minhauzen pozavidio", navodi se u saopštenju DNP-a.

Dodaje se da će poslanici DNP-a potpisati svaku inicijativu o interpelaciji za Mitrovića, kao i za lica, koja su sa njim povezana, "jer je on posljednja adresa u Crnoj Gori, koja može podnositi predloge za nečiju smjenu a da prije toga sam ne bude smijenjen i procesuiran".

"O Žani Praščević tek nećemo trošiti riječi već ćemo sačekati ishod sudskih postupaka koji će se voditi protiv nje, ali i nekih postupaka koji se pokušavaju prikriti pronalaženjem "dobrovoljaca" i ljekarskih uvjerenja kako bi se pobjeglo od istine. Ali, ni Prašćević, ni divlji graditelj Mitrović, neće izbjeći krivično pravnu odgovornost zbog brojnih zloupotreba službenog položaja. A za nedostojnog premijera Krivokapića, koji je, sve što je obećao, slagao i narod i crkvu, DNP još jednom ističe tačnu dijagnozu da je riječ o malicioznom političkom diletantu, koji je umislio da je ovaj narod toliko naivan da ga već odavno nije pročitao kao nesposobnog revanšistu posebnih stanja koji je postao sveopšti predmet sprdnje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da DNP pruža punu podršku Kljajević.

"Jer je svojim profesionalnim i ljudskim kvalitetima i angažmanom uspjela da oporavi posrnule Nacionalne parkove i pokaže da je dostojna funkcije koju je obavljala. A onima, koji su se danas prodali zbog kratkoročne funkcije, izdavši svoje najbliže, DNP poručuje da zaslužuju samo prezir i nepomen, kao i da će vrlo brzo biti smijenjeni, a onda će im izazov biti i da izađu u narod. A DNP-u to nikada nije bio problem", zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
BMX
17.12.2021 17:40

A, bravo ! Konacno su i DNP i Milan Knezevic "shvatili" gdje to ovu zemlju vodi "ekspertski apostolat" sa polupijanim premijerejom koji jos ne razumije kako se nasao na ovom mjestu. A to je velika zasluga DF - a koji je mislio da ce on biti samo lutka i marioneta u njihovim rukama i koji ce ispunjavati zelje Vucica, Vulina i crkve Srbije. Nisu Milane ovi iz NATO, SAD, EU bas toliko glupi i naivni da padaju na vase takve smicalice koje je smislio nekakav litijaski polusvjet

8 5

OSTALE VIJESTI

Huter: Ivanović da se izvini što je saopštio neistinu, namjerno doveo građane u zabludu

Utorak, 16.04.2024 | 11:45

Juče je javnosti predočena protestna nota Federacije BiH povodom posjete Milorada Dodika, za koju je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović tvrdio da ne postoji, saopštio je poslanik DPS-a Oskar Huter.

Abazović: SDT treba da UTVRDI kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Utorak, 16.04.2024 | 10:52

Specijalno državno tužilaštvo treba da utvrdi kako su nekadašnji visoki funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bili u službni kavačkog klana - poručio je poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović.

PES: DPS spinovima pokušava da RELATIVIZUJE aktuelna hapšenja

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 19:25

Spinovi na račun ministra vanjskih poslova, kojima se služi Demokratska partija socijalista jesu pokušaj da se relativizuju aktuelna hapšenja, koja svjedoče o sprezi organizovanog kriminala sa najvišim policijskim i pravosudnim funkcionerima iz perioda neprikosnovene DPS vlasti, saopštio je Pokret Evropa sad.

DPS: Da li Ivanović MIJENJA državni stav po pitanju Kosova ili se samo ZABRINUO da ne prođe kao Gorčević?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 17:53

Pokušaj ministra Filipa Ivanovića da relativizuje stav svoje koleginice ministarke Majde Gorčević koja je u Tirani rekla da će Crna Gora glasti za prijem Kosova u Savjet Evrope, i za to dobila uvrede od predsjednika Srbije, novi je vid podešavanja spoljne politike po zahtjevima bivšeg Demokratskog fronta, ili pak izraz straha ministra vanjskih poslova da jasno saopšti stav, i prođe isto kao i njegova koleginica, saopšteno je iz DPS-a.

LP: Sjutra u podne PROTEST ispred Ustavnog suda, ćute na diskriminaciju od strane Opštine Nikšić

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 17:19

Potpredsjednica Liberalne partije (LP) Jelena Marković pozvala je građane da joj se pridruže na protestu ispred Ustavnog suda u Podgorici sjutra 16. aprila u 12 časova.

"Crna Gora da SPONZORIŠE Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici"

Utorak, 16.04.2024 | 11:50

Predstavnici 14 nevladinih organizacija i građanske aktivistkinje Jovana Marović i Dina Bajramspahić, uputile su danas premijeru Vlade, Milojku Spajiću, inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

Huter: Ivanović da se izvini što je saopštio neistinu, namjerno doveo građane u zabludu

Utorak, 16.04.2024 | 11:45

Juče je javnosti predočena protestna nota Federacije BiH povodom posjete Milorada Dodika, za koju je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović tvrdio da ne postoji, saopštio je poslanik DPS-a Oskar Huter.

NOVI TREND - Redosljed kojim JEDETE HRANU može vam pomoći da se NE GOJITE

Utorak, 16.04.2024 | 11:34

Novi trend ishrane pomaže nam u tome da ne skupljamo kilograme.

Podgorica: U saobraćajnoj nezgodi POVRIJEĐEN pješak

Utorak, 16.04.2024 | 11:17

Saobraćajna nezgoda. 

Srbija: Majka OSUMNJIČENOG za ubistvo Danke Ilić saslušana u tužilaštvu

Utorak, 16.04.2024 | 11:16

U zaječarskom tužilaštvu saslušana je S. D., majka jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

Čuveni glumac i SRCOLOMAC postaje OTAC - Supermen čeka prvo dijete

Utorak, 16.04.2024 | 11:09

Čuveni glumac i srcelomac uskoro će se prvi put ostvariti kao otac.

Potrebno je samo PET MINUTA - Osvježavajući dezert u čaši koji će uspješno napraviti i POČETNICI u kuhinji

Utorak, 16.04.2024 | 11:01

Ljubitelji jagoda već mogu uživati u ovom slatkom voću, a uz ovaj vrlo jednostavan recept konzumacija jagoda može biti poseban užitak.

Abazović: SDT treba da UTVRDI kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Utorak, 16.04.2024 | 10:52

Specijalno državno tužilaštvo treba da utvrdi kako su nekadašnji visoki funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bili u službni kavačkog klana - poručio je poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović.

Novaković Đurović: Korisnicima srazmjernih penzija povećati primanja na 450 EURA

Utorak, 16.04.2024 | 10:38

Poslanički klub GP URA danas je predao u skupštinsku proceduru predlog o izmjenama Zakona o PIO kojim će se prvi put omogućiti da se minimalni iznos penzije od 450 eura odnosi i na korisnike srazmjernih penzija, kazala je poslanica te partije Ana Novaković-Đurović.

NAJMODERNIJA BOJA u 2024: Odiše tihim luksuzom, a evo uz koje komade se najbolje kombinuje

Utorak, 16.04.2024 | 10:29

Prema stilistima, ova nijansa je u najvećem trendu ove godine. Zasijajte tokom proljeća i ljeta u neprevaziđenoj nijansi, suptilnog luksuza.