Petak, 24.12.2021 | 14:46
IZVOR: Kolektiv.me

Predstava “Bladi Mun” 28. decembra premijerno na Velikoj sceni CNP-a

U Crnogorskom narodnom pozorištu održana je konferencija za novinare povodom premijere predstave “Bladi Mun” Ane Đorđević. Predstava će premijerno biti izvedena 28. decembra na Velikoj sceni, a na repertoaru je i 29. i 30. decembra.




Foto: Krsto Vulović

Ana Đorđević specijalno za CNP napisala je novu verziju, svoje drame “Crna kutija”, nastale po uzoru na film “Savršeni stranci”, smještenu u crnogorski milje, sa donekle izmijenjenim odnosima, produbljenim sukobima i sa dodatim još jednim licem, ovoga puta pod nazivom “Bladi Mun”.

Dramaturg je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Milanović Petrović, kompozitorka Ivana Čanović, asistentinja rediteljke je Nataša Milićević a izvršni producent Danilo Milatović.

U predstavi igraju: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Direktor Crnogorskog nardnog pozorišta Marko Baćović je kazao da je “Bladi Mun” inspiratvina i dragocjena priča koja govori o višeslojnosti svakog ljudskog bića.

“Ovaj tekst nosi u sebi još nešto dublje od ranijih verzija – ova igra je i drama i komedija i priča o nama, bezvremena, univerzalna priča o svakodnevici, skrivanju, otkrivanju, koja govori o tome koliko zapravo i čime mi sijamo i na koji način nešto u nama producira život nekih drugih duša oko nas.” – kazao je Baćović.

Rediteljka i spisateljica Ana Đorđević je istakla promjenu koju je naravila u ovom tekstu u odnosu na “Crnu kutiju” koja se igra u tri pozorišta.

“Ovaj tekst sam pisala posebno za ovo podneblje, ovo pozorište i u skladu sa vremenom u kome živimo. Uvela sam osmi lik, koji ne postoji ni u jednoj drugoj verziji ovog djela – osobu koja, za razliku od ostalih protagonista, nema šta da krije. Lik Sunčice, kako joj samo ime kaže, u odnosu na naziv predstave predstavlja sve one divne, dobre ljude koje ne primjećujemo koji žive na socijalnim marginama našeg društva.” – kazala je Đorđević.

Foto: Krsto Vulović

Dramaturg Stefan Bošković je naglasio da je dramatizacija popularrnih filmova uvijek klizav teren. “Ovo je jedan od onih rijetkih procesa iz kojeg sam naučio mnogo više nego što sam mislio da mogu da naučim i zaista sam uživao.” – zaključio je Bošković.

Sunčicu igra Branka Otašević, koja je rekla da joj je povjerena uloga bila velika odgovornost.

Glumica Sanja Vujisić je izrazila zadovoljstvo što ponovo radi u Crnogorskom narodnom pozorištu.

“Ovdje je osjećam kao kod kuće, posebno zbog ekipe sa kojom sam radila na ovom procesu i koja nosi kvalitet ove predstave. Zahvalna sam Ani što me je odabrala za ovu ulogu i što mi je dala slobodu u građenju lika.” – rekla je Vujisić.

Glumica Kristina Obradović je rekla da je povratak na scenu u svojoj matičnoj kući nakon pet godina pauze za nju bio veliki izazov.

“Divno je i rijetko, posebno u pozorištu, raditi sa osobom koja je i reditelj i koja je i pisala tekst koji radite, a mi smo imali tu priliku.” – kazala je Obradović na konferenciji za medije.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ministarka Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 13:33

Ministarka kulture i medija dr Tamara Vujović boraviće od danas do srijede u zvaničnoj posjeti Briselu.

Premijera koreodrame „Jetra“ u utorak

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 11:31

Koreodrama „Jetra“ Teodore Kipe biće izvedena u utorak 23. aprila u 20 sati u prostorijama Muzeja i galerija Podgorice.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

CNP u Sarajevu: “671-LOV” u programskom segmentu MESS festivala

Petak, 19.04.2024 | 14:17

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji Hane Rastoder, iz najnovije produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u nedjelju, 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru 29. programa “Modul memorije”, Internacionalnog teatraskog festivala MESS.

Ivona Čović Jaćimović imenovana za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta

Četvrtak, 18.04.2024 | 13:14

Glumica i producentkinja Ivona Čović Jaćimović imenovana je za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta Podgorica.

Protest grupe građana ispred SDT-a: Traže da se Katnić brani sa slobode

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 11:13

Ispred zgrade Specijalnog državnog tužilaštva SDT u Podgorici danas je grupa građana održala protest, sa koja je poručeno da traže da se bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić brani sa slobode.

Severina proslavila rođendan, pa se obratila emotivnom porukom: „Suočila sam se sa teškim činjenicama“

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 09:36

Pjevačica Severina Vučković proslavila je 52. rođendan u krugu najbližih, a ovaj dan uveličali su joj brojni prijatelji, kolege, saradnici i članovi porodice.

Vozači, obratite pažnju - Od ponoći nove cijene goriva

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 14:43

U Crnoj Gori će od ponoći biti skuplje obje vrste benzina dva centa po litru, dok će eurodizel pojeftiniti jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Nikola Rokvić krenuo PJEŠKE na put do Grčke - Treba da pređe 1.150 km, i to iz HUMANOG RAZLOGA

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 14:38

Nikola Rokvić krenuo je 22. aprila 2024. godine pješke ka Egini, gdje će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom u istoimenom manastiru.

VIDEO koji se dijeli mrežama: Pogledajte reakciju Bodiroge, kada je Nadal skočio da proslavi gol Reala

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 10:50

Meč Real Madrida i Barselone (3:2) privukao je veliki broj svjetskih zvijezda, a među njima su dominirali uglavnom teniseri koji od ovog ponedeljka igraju masters u ovom gradu.

Predlog za ukusan doručak - Pripremite FOKAČU po originalnom italijanskom receptu

Utorak, 23.04.2024 | 08:33

Recept za fokaču je uvijek dobar izbor kada razmišljate šta da spremate za doručak, a da nije klasičan obrok iz pekare. Iako je i ovo tijesto, uvijek je bolje kada sami napravite, a u nastavku pročitajte kako se ona pravi.

U ovom gradu će ZABRANITI sladoled i pizu nakon ponoći - "To radimo zbog MIRA"

Utorak, 23.04.2024 | 08:27

U Milanu će se uskoro raspravljati o zabrani sladoleda nakon ponoći u nastojanju da se zaštite "mir i san" stanovnika.

Prvo OGLAŠAVANJE Nikole Rokvića nakon što je krenuo PJEŠKE na put od 1.060 kilometara (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 08:11

PJevač Nikola Rokvić danas je krneuo pJeške na put dug 1.060 kilometara, tačnije do Egine, gdJe će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom.

"Kad bi Da Vinči ovo VIDIO" - AI snimak Mona Lize kako repuje prikupio PREKO SEDAM MILIONA PREGLEDA (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 08:03

Snimak Mona Lize napravljen uz pomoć vještačke inteligencije napravio je pravu pometnju na internetu.

Oblačnost, kiša - Za UTORAK PRIPREMITE KIŠOBRANE

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 22:05

U utorak nas očekuje pretežno  oblačno, sa mjestimičnom kišom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Ovo su ZNAKOVI koji sugerišu da ste ALERGIČNI na alkohol

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 22:01

Dok mnogi od nas uživaju u jednom ili dva pića, većina ljudi nije svjesna da može biti alergična na alkohol. Ipak, to što se se probudili s pulsirajućom glavoboljom nakon konzumacije alkohola ne znači da ste imali alergijsku reakciju, vjerovatno ste samo dehidrirali.

Američki glumac OTKRIO - Želio sam da unajmim čovjeka koji bi me UBIO"

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 21:47

Američki glumac Đankarlo Espozito nedavno je otkrio da je htio unajmiti plaćenog ubicu da ga ubije.

Klub odbornika DPS Berane: Još jednom demonstrirana NESPOSOBNOST vršenja lokalne vlasti, neophodno raspisati VANREDNE LOKALNE IZBORE

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 21:38

Trećim neuspjelim nastavkom Desete redovne sjednice Skupštine opštine Berane, lokalna vlast je još jednom pokazala da im dobrobit građana nije prioritet, saopštio je Klub odbornika DPS Berane.

Đoković je NAJBOLJI SPORTISTA SVIJETA, izjednačio rekord Federera

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 21:22

Đoković proglašen za najboljeg sposrtistu 2023. 

Jakara: Momcima ČESTITAM na sezoni u AdmiralBet ABA ligi, nijesmo imali ŠANSE protiv Zvezde

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 21:13

Porazom od Crvene zvezde u drugom meču polufinala (92:77), SC Derbi je završio odiseju u AdmiralBet ABA ligi.