Četvrtak, 30.12.2021 | 11:45
IZVOR: Investitor.me

Zanima vas kako do JEFTINIH avio karata? Ovih sedam sajtova su NAJBOLJI za pretragu

Nakon putovanja u skoro 70 zemalja svijeta i koristeći gomilu sajtova za kupovinu avio-karata, bloger Robert Dacešin napravio je listu sedam najboljih sajtova za pretragu jeftinih avio karata na internetu.




Foto: Ilustracija, Unspalsh.com

Za svaki od sajtova, objasni je zbog čega mu se dopada i zašto ga preporučuje za korištenje, a ubacio je i opciju “najbolja stvar ovog sajta” u kojoj izdvaja nešto unikatno vezano za njega.

Prenosimo njegovu listu i utiske za svaki sajt pojedinačno:

Skyscanner.net

Ako bih trebao da vam preporučim samo jedan sajt koji bi trebalo koristiti za pretragu jeftinih letova, bio bi to Skyscanner. Osim što u svojoj bazi sadrži gotovo sve kompanije svijeta, te je malo vjerovatno da ćete na drugim sajtovima pronaći druge kombinacije letova, sajt je odličan i zbog toga što pruža mogućnost dodatnog podešavanja letova, te tako možemo da izaberemo sa kojom kompanijom želimo da letimo, koliki broj presjedanja želimo ili da li ih uopšte želimo, u koje vrijeme želimo da letimo i slično.

Najbolja stvar ovog sajta: Skyscanner nudi jednu odličnu opciju “everywhere” u slučaju da nemate samo jednu destinaciju gdje biste išli, već vam se jednostavno putuje jeftino. Klikom na nju, dobićete listu letova za sve zemlje svijeta, počev od najjeftinijeg, te možda dobiti i inspiraciju za neke nove destinacije o kojima niste razmišljali.

Expedia.com

Slično kao i Skyscanner, Expedia ima ogromnu bazu letova, te će vam bez dileme ponuditi najbolje kombinacije koje postoje na internetu. Dopada mi se opcija “Show flexible dates” putem koje možete dobiti pregled dana kada su letovi jeftiniji, kao i to što detaljno naznače šta je uključeno u let, a šta ne, kakvi su uslovi otkazivanja, koliko prtljaga je dozvoljeno i slično.

Najbolja stvar ovog sajta: Vrlo su transparentni i dosta vode računa o tome da li zaista razumijete o kakvom letu se radi, prije nego ga izaberete, pružajući vam pri tome sve potrebne informacije.

Momondo.com

Sajt koji sam nekada najviše koristio, a koji i danas najviše koristim uz Skyscanner. Sa preko 1.000 avio kompanija, putničkih agencija i sajtova za bukiranje u svojoj bazi, Momondo je jedan od sajtova na kojem ćete prema jednom istraživanju u čak 95% slučajeva pronaći najbolje ponude za putovanje. Sajt ima slične funkcije kao prethodna dva, te ga je odlično kombinovati zajedno sa njima prilikom pretraga za letovima.

Najbolja stvar ovog sajta: Putem opcije “Trip Finder”, imate priliku da izaberete kategorije kao što su “plaža” ili “gradovi”, nakon toga kontinent na koji želite da idete, mjesec putovanja i budžet, a Momondo će vam u tren oko pokazati listu ideja za putovanje, kreiranu upravo prema onom što ste naznačili.

Travelzoo.com

Sajt koji je pomalo drugačiji od prethodna dva, jer umjesto da morate izabrati tačne datume i destinacije na koje idete, nudi vam da izaberete koji tip putovanja želite (odmor, krstarenje, luksuzno putovanje). Recimo, ako izaberete opciju “Cruises” i potom “Anywhere” i “All dates” dobićete ponudu svih krstarenja koje imaju u bazi širom svijeta, a na vama je samo da izaberete ono koje vam najviše odgovara.

Najbolja stvar ovog sajta: Veoma je prilagodljiv i fleksibilan, te jedno od najboljih mjesta ukoliko tražite neke specijalne akcije na letove u biznis klasi.

Google Flights

Moćan i veoma jednostavan sajt gdje nakon što unesete destinaciju na koju putujete, dobijete kalendar sa cijenama po danima, kako biste mogli da izaberete najjeftniju opciju. Na raspolaganju je i opcija “Price Graph” u kojoj dobijate grafikon sa cijenama, te na vrlo pregledan način možete vidjeti kada je isplativo putovati.

Najbolja stvar ovog sajta: Google Flights nudi mogućnost da primate notifikacije o kreatanju cijena leta koji vas zanima, te da te promijene dobijate na svoj mejl.

Kayak

Jedan od sajtova sa kojim je sve i krenulo i bez dileme, jedan od najboljih koji postoje i danas. Kao i neki od prethodnih sajtova, nudi opciju “Anywhere”, a uz to, sadrži i opciju “Our Advice” koja vas savjetuje oko toga, da li je kartu pametnu kupovati sada ili je bolje sačekati još neko vrijeme, zavisno od toga da li softver smatra da će cijene biti više ili niže u narednih sedam dana.

Najbolja stvar ovog sajta: Veliki broj filtera koje sajt ima, pruža vam maksimalno prilagođavanje svih detalja putovanja.

Kiwi.com

Nijesmo mogli završiti ovu listu bez njega. Iako funkcijama dosta sličan kao prethodni sajtovi, ono što ga razdvaja je odlična mogućnost pretrage jeftinih letova za multi-trip destinacije. Samo unesite mjesto na kojem završava vaše putovanje, gradove koje biste usput posjetili, broj noći koje planirate planirate provesti na putu i koliki vam je budžet, a Kiwi će vam sam napraviti plan puta, prema onom što ste upisali. Sjajna stvar zaista.

Najbolja stvar ovog sajta: Super jednostavan za pretragu ovog tipa putovanja.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Budva - Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Subota, 20.04.2024 | 14:26

Službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva je 17. aprila prijavljeno od strane Hitne medicinske pomoći Budva da je u njihove prostorije pristupilo žensko lice, strana državljanka, na ukazivanje ljekarske pomoći kojom prilikom im je saopštila da je silovana prethodnog jutra od strane njoj nepoznate muške osobe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Drobnjak: Energija, želja i fokus moraju da budu na nivou za pobjedu nad Zvezdom

Subota, 20.04.2024 | 13:38

Košarkaši SC Derbija u ponedjeljak dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču četvrtfinala ABA lige. Plejmejker "studenata" Igor Drobnjak kazao je da ukoliko ponove energiju, želju i fokus iz prvog okršaja u Beogradu, mogu da ugroze favorita.

TIK TOK pokrenuo svog rivala Instagramu - Pogledajte kako IZGLEDA ta aplikacija

Subota, 20.04.2024 | 13:12

TikTok je postupno počeo da otvara pristuo svojoj verziji rivala Instagramu - aplikaciji TikTok Notes.

"Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila"

Subota, 20.04.2024 | 13:02

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju).

Višemjesečna istraga „Drivers“: Policija procesuirala četiri osumnjičene osobe

Subota, 20.04.2024 | 12:34

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv droga, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, realizovali su višemjesečnu istragu pod kodnim nazivom "Drivers". Izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i procesuirana su četiri lica, osumnjičena za krivična djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Obratite pažnju - Ovo su mjesta na kojima ULJE ne bi trebalo da stoji

Subota, 20.04.2024 | 12:18

Često pravimo osnovne greške u skladištenju ulja.

PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

Subota, 20.04.2024 | 12:01

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta tekuće godine, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

SUDAR na putu Nikšić-Plužine, tri osobe teško povrijeđene

Subota, 20.04.2024 | 11:42

Tri osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u mjestu Grebice, na putu Nikšić-Plužine.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.