Ponedjeljak, 03.01.2022 | 10:38
IZVOR: stil.kurir.rs

Četiri načina da privučete NOVAC u svoj život: Bogatstvo dolazi isključivo kad SHVATITE ovo

Bogatstvo – kao i sreća, samopouzdanje i ljubav – počinje iznutra.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Ovaj koncept može biti težak za razumjeti. Mnogi od nas su ubijeđeni da je bogatstvo povezano isključivo sa tim koliko novca imate u banci. Nemojte nas shvatiti pogrešno, mi razumijemo da bogatstvo i te kako ima veze sa novcem. U našem svijetu, skoro je nemoguće da se osjećamo bogatima ukoliko nemamo finansijska sredstva da živimo život kakav bismo htjeli.

Ipak, toliko stvari povezanih sa imućstvom ima veze sa onime što se dešava prije nego što uopšte zaradite novac. Realnost o bogatstvu je ovakva: Najprije, bogatstvo je stanje uma. Kada ovo shvatite, tek tada ćete biti u poziciji da privučete više novca k sebi.

Zato vam ovom prilikom predstavljamo osnove stanja uma koje privlači novac. Dobro upamtite sledeće redove.

Upoznajte svoj novac

Svako ko se osjeća obeshrabren novcem, sklon je tome da ignoriše svoje finansije. Ovo radimo zato što nas novac zastrašuje.

Izbjegavamo bankovne račune. Izbjegavamo račune. Izbjegavamo da provjerimo koliko smo dužni. I potajno se nadamo da će se sve to riješiti samo od sebe.

Ali evo jedne velike istine: to se neće desiti.

Ukoliko želite da stvorite bogatstvo u svom životu, morate da upoznate svoj novac. Zapravo, morate da ,,komandujete“ nad njim, što znači da morate imati tačan uvid u stanje svojih finansija (čak i ako vas plaši).

Pravite male korake ka tome. Provjeravajte stanje na računu stalno i umjesto što upadate u vrtlog panike, osjećajte se zahvalnima što uopšte imate bankovni račun. Cijenite svoj novac i gledajte na njega kroz "imam" perspektivu.

Čuvajte svoj novac

Čin čuvanja novca u potpunosti se suprotstavlja navici nesavjesnog trošenja.

Ljudi ne vole da štede zato što se osjećaju ograničeno. Ukoliko je i kod vas to slučaj, izazivamo vas da iskusite štednju na novi način: kao trošenje na sebe.

Štednja omogućava vašem računu u banci da raste sve više. To će vremenom učiniti da se osjećate bezbjedno i ponosno na ono što imate. Svaki put kada birate da ne trošite novac, zapravo ulažete u sebe i vaše novo stanje uma.

Kada svjesno odlučite da štedite, vaš novac i vaše finansijsko samopouzdanje će rasti, i tako privlačiti više novca k vama.

Razotkrijte svoje ukorijenjene strahove vezane za novac

Način na koji se vaša porodica odnosila prema novcu ranije ima veliki uticaj na to kako se vi danas odnosite prema njemu. Kada shvatite finansijske strahove i šablone koji su vam prenijeti, možete ih prevazići i tako stvoriti novi način razmišljanja koji vam više odgovara.

Zapitajte se: Kakve strahove vezane za novac su imali moji roditelji? Kako su se moji roditelji ponašali sa novcem? Ispoljavam li ja neke sličnosti sa tim?

Pronađite bogatstvo u stvarima koje su besplatne ili skoro besplatne

Da li ste ikada vidjeli zalazak sunca koji je bio toliko lijep da vas je ostavio bez daha? Da li ste ikada pojeli nešto toliko ukusno da niste mogli da vjerujete da ste to iskusili? Ovo su primjeri čistih, moćnih i maltene besplatnih iskustava koja nam se dešavaju stalno.

Što više se okrenete ka "besplatnom" bogatstvu koje vam život nudi, to ćete se i vi osjećati bogatijima. S obzirom na to da nam život reflektuje naše unutrašnje stanje, što se bogatiji osjećate iznutra, to ćete više bogatstva stvoriti i u životu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".