Srijeda, 09.03.2022 | 20:21
IZVOR: prva.rs

"Uvijek se trudi da vam bude PODRŠKA": 11 znakova da je muškarac dobar čovjek i sjajan partner za vas

Ovi savjeti mogu biti od koristi svakoj ženi.




Foto: Ilustracija, Unsplash.com

Šta je to što čini dobrog čovjeka? Da li je vaš partner dobra osoba? Postoje neke karakterne crte koje mogu da nam pomognu da prepoznamo ko je zaista dobar čovjek, ali i da nam pomognu da odaberemo partnera koji će biti tu uz nas čitavog života.

Često su to neki sitni gestovi koji ženama mnogo znače, ali i vrlo bitne stvari, poput one da partner nikada ne smije da bude nasilan prema vama, ni na koji način.

U nastavku teksta pročitajte koji to znakovi pokazuju da je vaš partner dobar čovjek.

Uz njega se osjećate lijepo (iznutra i spolja)

Dobar muškarac će željeti da se njegova partnerka osjeća lijepom. Neće mu biti dovoljno da to samo kaže, već će se potruditi da vi to i zaista osjetite. To uključuje i način na koji komunicira s vama fizički i mentalno.

Inspiriše vas 

Dobar čovjek ima snažan i nepokolebljiv karakter. Kao takav, po prirodi je inspirativan u svojim riječima i djelima i ne prestaje da vas nadahnjuje. Dobar muškarac inspiriraće ženu da bude najbolja verzija sebe.

Uvijek se trudi da vam bude podrška

Dobar muškarac razumije važnost toga da partnerki bude podrška i da se prilagođava njenim potrebama. To ne znači da će na sve reći ''da'', već da će podržati partnerku i prilagoditi joj se kada situacija to traži.

Uvijek radi na tome da bude bolja osoba

Dobar čovjek nikada sebi ne pripisuje prevelike zasluge. Ako je i vrlo inteligentan i pametan, uvijek će da gleda kako da bude još bolja osoba, učenjem nečeg novog, preuzimanjem dodatnih odgovornosti ili poboljšanjem kondicije – on će se ponositi time što radi na sebi.

Uz njega se osjećate sigurno i zaštićeno

Osjećaj sigurnosti i zaštićenosti za svaku ženu je vrlo bitna komponenta u vezi. Muškarčeva dužnost je da joj osigura taj osjećaj. Kada se dogodi neka loša okolnost, dobar muškarac će uvijek će da se zauzme za svoju partnerku i da je odbrani.

Uvijek pazi na one sitnice koje ženama mnogo znače 

Pridržavanje vrata i stolice, hranjenje djece i tako dalje, sve su to radnje karakteristične za dobrog muškarca, sitnice koje ženi puno znače. Nikada nije previše zauzet ili zaposlen da ne može da zastane i ponudi vam malu pomoć.

Iskren je i saosjećajan 

Dobar čovjek neće lagati, varati ili krasti, naročito ne od osobe koju voli najviše na svijetu. On neće oklijevati da kaže istinu, bez obzira da li je ona dobra ili loša.

Nikada nije nasilan prema vama ili bilo kome drugom 

Dobar muškarac baš nikada neće biti nasilan prema partnerki, bilo fizički, mentalno ili emocionalno. Takođe ni pod kojim okolnostima neće pokazivati nasilnost prema ikome drugom. Dobar muškarac će upotrebiti snagu svog karaktera i intelekt za rešavanje konflikata.

Cijelim svojim srcem je uz vas

Kad dobar muškarac zavoli, ta ljubav ostaje u dobru i u zlu. Ni pod kojim okolnostima vas neće zanemariti, čak ni u izazovnijim situacijama. Dobar čovjek vas nikada neće napustiti bez obzira koliko teško bilo.

Trudi se da zasluži, i zadrži vaše povjerenje

Dobar čovjek razumije da se povjerenje, poput ljubavi, ne može forsirati; ono se mora zaslužiti. Nakon što zasluži ženino povjerenje, neće ga uzimati zdravo za gotovo i neće izazivati sumnju.

U svakoj situaciji stavlja vas na prvo mjesto 

To ne znači da pada na koljena i udovoljava svakom ženinu hiru. To u većini slučajeva znači da će biti nesebičan u svojim riječima i djelima. Odgovornost muškarca je da stavi ženu na prvo mjesto – dobar muškarac to čini gotovo uvijek.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OBARA REKORDE - Luka Dončić NAJBOLJU STRIJELAC NBA lige

Utorak, 16.04.2024 | 13:08

Luka Dončić najbolji je strijelac NBA lige u tekućoj sezoni.

Marko Kovačević NOVI POSLANIK u Skupštini Crne Gore

Utorak, 16.04.2024 | 13:03

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević novi je poslanik u Skupštini Crne Gore. O tome je obavijestila potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Crna Gora - U školama i vrtićima od septembra NOVI NAMJEŠTAJ

Utorak, 16.04.2024 | 12:55

Narednu školsku godinu sve osnovne i srednje škole, kao i vrtići trebalo bi da počnu sa novim inventarom u učionicama, najavila je ministarka prosvjete Anđela Jakšić-Stojanović.

Monteput: Korisnici elektronske naplate putarine u CG, sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji

Utorak, 16.04.2024 | 12:49

Korisnici elektronske naplate putarine u Crnoj Gori sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji putem jedinstvenog tag uređaja, zahvaljujući aktiviranju platforme toll for all - T4A, saopšteno je iz Monteputa.

"Boga mi to je 5.000 KALORIJA po doručku": Jokić otrkio šta voli da jede, pa NASMIJAO SVE (VIDEO)

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Jokić se raspričao o svojim navikama u hotelima.

CNP: Predstava “671-LOV” u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u srijedu 17. aprila s početkom u 20 sati.

JAKA KIŠA I VJETAR - Za danas i sjutra IZDAT NARANDŽASTI meteoalarm

Utorak, 16.04.2024 | 12:37

Izdat meteoalarm.

Objavljena lista - Pljevaljski sir među deset NAJBOLJIH NA SVIJETU

Utorak, 16.04.2024 | 12:33

Objavljena je lista 10 najboljih sireva na svijetu u 2023. i 2024. godini, prema podacima koje je prikupio kulinarski magazin Taste Atlas.

Demokrate predlažu POVEĆANJE JEDNOKRATNE NAKNADE za novorođenčad, iznosi od 1.000 do 2.500 eura

Utorak, 16.04.2024 | 12:31

Demokratska Crna Gora predala je parlamentu Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim se predlaže povećanje jednokratne naknade za novorođeno dijete.

Mašković: Injac nije dostavila godišnji izvještaj o radu, iniciraćemo razgovore o njenoj SMJENI

Utorak, 16.04.2024 | 12:27

Odbornik SD-a Miloš Mašković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac nije u skladu sa Zakonom o Glavnom gradu i Statutom Glavnog grada do kraja marta ove godine, dostavila Izvještaj o radu gradonačelnika, organa uprave Glavnog grada i službi za 2023. godinu, što je po Statutu Glavnog grada razlog za njenu smjenu.