Ponedjeljak, 14.03.2022 | 21:48
IZVOR: Pobjeda

"Možemo još mnogo LIJEPIH stvari da napravimo zajedno": Lavovi se okupili u Podgorici

Rukometna reprezentacija Crne Gore se okupila danas u Podgorici, prvi put od istorijskog nastupa na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.




Foto: Rukometni savez Crne Gore/Facebook, screenshot, arhiva

Jedanaesta selekcija Starog kontinenta trenira u okviru EHF sedmice, u susret baražu za Svjetsko prvenstvo koje je očekuje u aprilu.

“Atmosfera je vrlo dobra, radujemo se što smo se ponovo okupili nakon najvećeg uspjeha u istoriji našeg rukometa. Prijaće nam ova četiri dana tokom kojih ćemo najviše raditi na testiranju fizičke snage i kondicije, a uz to odraditi taktički dio. U mislima nam je bila Bosna i Hercegovina, ali su se u njihovoj reprezentaciji dogodile neke stvari (promjena selektora, povrede i otkazi igrača, prim. aut), tako da će im posao protiv Grčke biti otežan”, rekao je selektor Zoran Roganović i dodao:

“Pogledaćemo njihov prvi meč u srijedu i sigurno će se približno znati ko će nam biti rival, a mi iz stručnog štaba ćemo imati dovoljno vremena do aprila da se pripremimo za utakmice koje će, nadam se, donijeti nastavak kontinuiteta i nove radosti za naše navijače”.

Potvrđeno je da će njegov prvi pomoćnik u stručnom štabu biti Brano Božović, dok u igračkom kadru, u odnosu na Evropsko prvenstvo, najviše promjena ima na poziciji pivota.

Opravdano su odsutni Nemanja Grbović, Nebojša Simović i Vuk Lazović, pa su sa reprezentacijom mladi Luka Vujović i Miodrag Ćorsović.

“Njih dvojica su s nama već dvije godine i računamo na njih u budućnosti. Za njih je svaki momenat u A reprezentaciji prilika da dokažu da možemo da računamo na njih i na zvaničnim utakmicama, odnosno na velikim takmičenjima”, kazao je Roganović.

Na prvom martovskom treningu “lavova” bila su tri golmana, ali su samo dvojica trenirala.

Nikola Matović je došao da pozdravi saigrače i stručni štab dok se oporavlja od operacije poslije teške povrede na januarskom EP, Mile Mijušković odsustvuje zbog klupskih obaveza, pa su na raspolaganju ostali Nebojša Simić i Filip Borozan.

“Savez je uradio mnogo što se tiče Matovićeve operacije i oporavka. Vodimo računa o njemu jer je na Evropskom prvenstvu pokazao da se možemo osloniti na njega u budućnosti. Imamo još mladih golmana, a sa nam je ovog puta Borozan, jer Mijušković ima obaveza s novim klubom iz Asobal lige. Borozan je bio sa nama na nekim prethodnim akcijama i takođe je pokazao da se na njega može računati u budućnosti”, naglasio je Roganović.

Kapiten Vasko Ševaljević poručio je da rezultat sa EP ne smije da uspava “lavove”.

“Malo vremena je prošlo od Evropskog prvenstva, poslije nekoliko sati druženja utisak je kao da se nijesmo ni rastajali. Napravili smo uspjeh, ali čekaju nas nove obaveze i moramo se fokusirati na baraž, i u tom cilju što efikasnije iskoristiti ove pripreme”, rekao je iskusni bek.

“Imamo još mjesec do baraža za Svjetsko prvenstvo, vjerovatno protiv Bosne i Hercegovine jer smatram da su kvalitetnija reprezentacija od Grčke, mada ne treba nikoga potcijeniti. Gledaćemo zajedno njihov prvi meč, ali u svakom slučaju jasno je da danas svako igra rukomet. Ko god bude protivnik, znamo što nam je raditi”.

Crna Gora je oduševila na Evropskom prvenstvu, upisala tri pobjede, igrala kao nikada do sada. Utisak je malo pokvaren s tri poraza na kraju, ali je to dokaz da Ševaljević i drugovi imaju još rezervi.

“Uvijek može bolje. Nijesmo dotakli vrh, iako jeste napravljen uspjeh, ali vidjeli smo pri kraju prvenstva da nijesmo bili na nivou iz prvih mečeva. Bilo je oscilacija, ali idemo dalje, ova ekipa još nije pokazala sve što može. Možemo još mnogo lijepih stvari da napravimo zajedno. Zaslužujemo da odemo na Svjetsko prvenstvo, ali to treba dokazati na terenu. Imamo malu bazu igrača i najvažnije je da svi budemo spremni”, poručio je sjajni Kotoranin.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Apelacioni sud: Ukinuto rješenje kojim je odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu Miloša Medenice

Petak, 19.04.2024 | 11:26

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i  ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, saopšteno je je iz Apelacionog suda. Podsjećamo rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 eura .  

Lazović ostaje u pritvoru: Odbijeno jemstvo od preko devet miliona eura

Petak, 19.04.2024 | 11:24

Saopšteno iz Apelacionog suda.

Ove vrste doručka će vam poboljšati raspoloženje

Petak, 19.04.2024 | 10:26

Doručak, kao prvi obrok u danu, ujedno je i prvi izvor energije.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Raspored lavica na EP: Crna Gora na premijeri protiv Srbije

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Crnogorske rukometašice će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Srbije.

Kineski gradovi TONU - Šangaj u prošlom vijeku POTONUO tri metra, evo zbog čega se to dešava

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Skoro polovina velikih kineskih gradova tone zbog ispumpavanja i vađenja vode, kao i od ogromne težine njihovog naglog širenja. Mnogi gradovi tonu brzo – svaki šesti brzinom od 10 milimetara godišnje, piše Bi-Bi-Si, navodeći studiju kineskih stručnjaka.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

Samo jedna kašika ovog prirodnog napitka svako jutro: Čisti krv i jetru, podstiče savršen rad crijeva

Petak, 19.04.2024 | 09:54

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša crijeva će raditi savršeno.

U ovoj kafedžinici šoljica kafe košta više od 300 eura, zrna rasla na "ostrvu vječne mladosti"

Petak, 19.04.2024 | 09:35

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to, po isto tako, nesvakidašnjoj cijeni.

Danas počinje isplata martovskih penzija

Petak, 19.04.2024 | 09:15

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija.