Srijeda, 13.04.2022 | 10:07
IZVOR: Vijesti.me

Baraž za Svjetsko prvenstvo: "Lavovi" očekuju POBJEDU protiv Grčke

Rukometaši Crne Gore danas (18.15 po našem vremenu) gostuju Grčkoj u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.




Foto: arhiva, Rukometni savez Crne Gore/Instagram, screenshot

Kada su prije četiri godine gostovali Hrvatskoj u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo, kvota o tome kolike su šanse rukometaša Crne Gore je govorila sve - bila je čak 20.

Dvije godine ranije, na gostovanju Rusiji je bila 10, 2014. u Bjelorusiji 4,75, 2012. u Švedskoj 6,50... Bukmejkerskim brojkama rečeno - “lavovi” nisu imali gotovo nikakve šanse da pobijede.

Ali, vremena su se promijenila. Tim Zorana Roganovića je napredovao, na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj sa tri pobjede došao je do najboljeg plasmana na velikim takmičenjima - 11. mjesta, pa je iz 1. šešira čekao rivala za bitku za Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj. Iznenađujuće, to će biti Grčka, koja je u prvoj fazi baraža iskoristila probleme BiH i dobila oba meča, ali protiv “lavova” je autsajder. O tome dovoljno svjedoče i kvote na večerašnji meč u Halkidi (18.15 časova), jer pobjeda Crne Gore vrijedi svega 1,55. Roganovićevi izabranici žele da već na prvoj utakmici pokažu zašto je tako...

"Poslije dobrog Evropskog prvenstva visoko smo podiglu ljestvicu i ako smo prava ekipa, a mislim da jesmo, moramo da održimo taj nivo igre. Vjerujem u ovu ekipu. Grčka je veoma dobra selekcija, po onome što smo vidjeli na dva meča sa Bosnom i Hercegovinom to je odlična ekipa, koja može da parira velikim reprezentacijama", poručio je Branko Vujović.

Desni bek poljskog Kjelcea smatra da je ključ u strpljenju u odbrani.

"Grci su iskoristili greške Bosanaca, koji su igrali nestrpljivo i izlijetali previše u odbrani. Moramo da budemo strpljivi i koncentrisani od prvog do posljednjeg minuta. Ako odigramo kolektivno i onako kao na početku Evropskog prvenstva, mislim da neće biti problema", naglasio je Nikšićanin koji za sedam dana slavi 24. rođendan.

Njegov sugrađanin, Marko Lasica, u bogatoj inostranoj karijeri igrao je i u Grčkoj, jer je u sezoni 2014/2015. nosio dres Anagenisija iz Vironasa.

"Pred nama su dva izuzetno teško meča, iako naša javnost možda misli drugačije, jer nije upoznata sa grčkim rukometom. Siguran sam da će biti neizvjesno, naročito u prvom duelu na njihovom terenu. Igraju veoma discplinovano u napadu i biće teško doći do kontri. Moramo da budemo fokusirani i damo maksimum, kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", naglasilo je iskusno desno krilo.

Cilj je da se obezbijedi što bolji rezultat pred revanš u nedjelju i pošalje pozivnica navijačima da ispune “Moraču”.

"Bitno je što igramo revanš kod kuće, u prednosti smo jer će nam navijači sigurno biti vjetar u leđa. Nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat pred meč u Podgorici. Grci su prošle godine kod kuće izgubili samo dva razlike od Srbije. To nije slučajno, godinama ulažu u rukomet. Biće teško, ali ako pristupimo kako bi trebalo, plasman na Svjetsko prvenstvo ne bi smio da izostane", zaključio je Lasica.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vještači se svaki trag o Danki; Pod lupom stručnjaka svi predmeti pronađeni u automobilu osumnjičenih

Petak, 19.04.2024 | 09:02

Pune dvije nedelje prošlo je od hapšenja radnika JKP "Vodovod", D.D. i S.J, osumnjičenih da su usmrtili dvogodišnju Danku Ilić. Isto toliko traje potraga za djevojčicinim tijelom.

Svakog jutra je jela jogurt i mljeveni lan za doručak: Evo šta joj se dogodilo sa tijelom poslije dvije nedjelje

Petak, 19.04.2024 | 08:36

Lan je biljka koja se već vjekovima uzgaja i koristi. Prema nekim podacima, upotrebljavao se još prije 30000 godina.

Teniser otkrio - "Mislim da se Đoković osvrće i pita kako je uspio da izgubi od mene"

Petak, 19.04.2024 | 08:35

Australijski teniser Nik Kirjos jedan je iz probrane grupe igrača koji mogu da se pohvale da su tokom karijere pobijedili sve pripadnike tzv. velike trojke.

Tužiteljka Mitrović traži da se obustavi postupak ili da joj se ponovo sudi

Petak, 19.04.2024 | 08:11

Privremeno suspendovana specijalna tužiteljka Lidija Mitrović kazala je juče na sjednici vijeća Apelacionog suda, održanoj po žalbama na prvostepenu presudu kojom je osuđena na sedam mjeseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, da kao sudija i tužilac nikada nije radila da bi nekom pričinila štetu. Ona je zatražila da se presuda preinači i da se ona oslobodi optužbe ili da se vrati na ponovni postupak i odlučivanje, pišu današnji štampani mediji.    

NEĆETE JE PREPOZNATI: Rijana potpuno promijenila stil (FOTO/VIDEO)

Petak, 19.04.2024 | 08:08

Rijana opet oduševila, žene su poludele za njenom novom bojom kose

Posna proja sa blitvom - Super recept za NAJUKUSNIJI DORUČAK

Petak, 19.04.2024 | 07:37

Posni recepti su i dalje aktuelni, a recept za posnu proju sa blitvom jedan od traženijih. Nije ni čudo, kada je idealno rešenje za doručak, užinu, predjelo.

Izrael izveo napad na Iran

Petak, 19.04.2024 | 07:24

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En.

PET horoskopskih znakova koji BEZUSLOVNO VOLE

Petak, 19.04.2024 | 06:57

Oni su posebni...

Posljednji radni dan biće obilježen OVIM temperaturama

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:56

Šta nam meteorlozi najavljuju za petak?

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).