Subota, 14.05.2022 | 15:28
IZVOR: investitor.me

Ovo su najpopularnije mobilne aplikacije u 2022.

Bilo da pružaju usluge poput dijeljenja vožnje ili se služe kao puki izvor zabave, mobilne aplikacije postale su sastavni dio svakodnevnog života mnogih ljudi.

No, koje su aplikacije najpopularnije među korisnicima ove godine?




Foto: Ilustracija/ Pexels.com

Visual Capitalist donosi grafiku napravljenu na osnovu podataka iz nedavnog izvještaja Sensor Towera, sa detaljima 10 najpopularnijih aplikacija širom svijeta u prvom kvartalu 2022, preuzete s Google Play i Apple App Storea.

Prema izvještaju, broj preuzimanja aplikacija u prva tri mjeseca ove godine iznosi 36,9 milijardi, što je povećanje od 1,4% u odnosu na isti period 2021.

Većina od 10 najpopularnijih aplikacija bile su platforme društvenih medija, a one koje pripadaju kompanijama Meta i ByteDance posjedovali su šest od 10 najboljih.

Pogledajte tabelu:

Foto: Printscreem/ Investitor.me

Četiri Metine aplikacije na popisu su Instagram, Facebook, WhatsApp i Messenger, dok ByteDance posjeduje TikTok i platformu za uređivanje videa CapCut.

Odmah van prvih 10 su Zoom i WhatsApp Business (još jedna aplikacija u vlasništvu kompanije Meta).

Top 10 aplikacija s najvećom zaradom

TikTok nije samo aplikacija koja se najviše preuzima – to je i aplikacija s najvećom zaradom koja se ne odnosi na igre, pokazuju podaci o prihodima s platformi App Storea i Google Play:

Foto: Printscreem/ Investitor.me

TikTok je generisao impresivnih 821 milion dolara prihoda u periodu januar-mart 2022. Platforma za dijeljenje videa bila je aplikacija s najvećom zaradom na App Storeu, a druga po zaradama na Google Playu, odmah nakon Google One-a.

Iako nijedna od Meta platformi nije dospjela na popis 10 najboljih po bruto prihodu, ove platforme zarađuju impresivne sume koje ne moraju nužno ići kroz zvanične platforme za preuzimanje. U 2021. godini, Meta je ostvarila više od 117,9 milijardi dolara prihoda, a više od 97% toga dolazi od reklama.

Dalji rast je siguran
Pandemija je imala ogroman utjecaj na tržište aplikacija. U 2020. potrošnja aplikacija na stvari kao što su premium sadržaji, kupovine putem aplikacije i pretplate porasla je za 30% u odnosu na prethodnu godinu i dosegnula je 111 milijardi dolara .

I dok se ograničenja u vezi s COVID-19 ublažavaju širom svijeta, potrošnja na aplikacije se vjerojatno neće uskoro smanjiti. Do 2025. očekuje se porast potrošnje na 270 milijardi dolara.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Veterinar otkriva PET ŽIVOTINJA koje NIKADA ne bi izabrao za KUĆNE LJUBIMCE - Jednu od ovih većina ima, a evo zašto ne bi trebalo!

Srijeda, 24.04.2024 | 13:20

Ističući svoje iskustvo sa različitim životinjama, veterinar je objasnio prednosti i mane pojedinih kućnih ljubimaca.  

Volite li smoki? Popularnu grickalicu moguće je napraviti kod kuće i to u zdravijoj verziji

Srijeda, 24.04.2024 | 12:51

Poznato je da je smoki mnogima omiljena grickalica iz djetinjstva, ali ono što mnogi ne znaju jeste da je ovaj popularni proizvod moguće napraviti kod kuće i u zdravoj verziji.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Radulović: Odbori direktora na “testu” nakon godinu dana

Srijeda, 24.04.2024 | 12:30

Rad Odbora direktora u državnim kompanijama koje posluju u okviru Ministarstva saobraćaja i pomorstva nakon godinu dana biće analiziran, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović tokom predavanja studentima Ekonomskom fakulteta u Podgorici koji nastavu prate na engleskom jeziku.

Sreća će se useliti u kuću, a pare u novčanik: Samo nabavite jedan predmet i postavite ga blizu ulaznih vrata

Srijeda, 24.04.2024 | 12:30

Ovaj predmet može da se drži ne samo u kući, već i na radnom mjestu.

Milović: Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad

Srijeda, 24.04.2024 | 12:35

Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, stanje komunalnog reda, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativni imidž, afere, korupcija, pad sistema vrijednosti, predstavljaju vrlo teško stanje u našem gradu koje traje skoro deceniju. Budva kao nekada vodeća turistička destinacija je nažalost izgubila vodeću poziciju grada koji diktira tempo razvoja Crne Gore, saopštio je nosilac liste nosilac liste “Budva može bolje” prof. dr Nikola Milović.

"Rafa može da osvoji Rolan Garos - ako se povrijede Alkaras, Đoković, Siner i ostali"

Srijeda, 24.04.2024 | 12:10

Bivši trener i stric Rafaela Nadala, Toni je govorio za "As" posle drugog uzastopnog turnira Španca bez pauze.

Mekan i pun ukusnih sjemenki: Pripremite BRZI POSNI HLJEB

Srijeda, 24.04.2024 | 11:53

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

Nikola Rokvić PJEŠKE prešao preko 30 kilometara, otkrio koliko je novca sakupljeno od kada je krenuo na put

Srijeda, 24.04.2024 | 11:41

Nikola Rokvić oglasio se kratkim videom u kojem je saopštio koliko novca je "Fondacija Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom prikupila za dva dana, od trenutka kada je on krenuo u svoju humanu misiju i hodočašće.

Spajić: Građani ne treba da strahuju, penzije neće pobjeći

Srijeda, 24.04.2024 | 11:20

Građani ne treba da strahuju za svoje penzije, saopoštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.