Subota, 30.07.2022 | 12:35
IZVOR: Kolektiv.me

Konjević: Biti vojnik ili oficir u vojsci članice NATO danas predstavlja veliku šansu

“Znanje i sposobnosti oficirskog kadra ključni su za unapređenje razvoja Vojske Crne Gore. Morate biti lojalni državi i uniformi, a od vas se očekuje i da, zalažući se maksimalno, doprinesete razvoju naše Vojske i njenih kapaciteta obrazovanjem koje ste stekli na najboljim vojnim akademijama u inostranstvu. Vaša je obaveza da u tom segmentu obavljate zadatke posvećeno i profesionalno”, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević, obraćajući se oficirkama i oficirima tokom obilaska podgoričke kasarne “Marko Miljanov Popović” u Maslinama.




Foto: Vlada Crne Gore

On je dodao da biti vojnik ili oficir u vojsci zemlje koja je članica Alijanse danas predstavlja veliku šansu, koliko i obavezu, a da će država, sa svoje strane, učiniti ono što je njena dužnost – omogućiti im najbolje moguće uslove rada, školovanja i usavršavanja, u skladu sa svojim zakonskim i ustavnim obavezama.

Konjević je izrazio zadovoljsto da je Vojska Crne Gore od obnavljanja državne nezavisnosti do danas, u samo 16 godina, uspjela da dostigne tako visoke standarde, da njeni pripadnici mogu znanjem i kapacitetima stajati rame uz rame sa pripadnicima oružanih snaga ostalih zemalja saveznica.

Foto: Vlada Crne Gore

"Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, podsjetio je da u Vojsci Crne Gore ima 48 oficirki i 233 oficira, ukupno 281 pripadnik oficirskog kadra koji posljednjih godina pristiže isključivo sa prestižnih vojnih akademija u inostranstvu: SAD-a, Hrvatske, Grčke, Italije i Sjeverne Makedonije, dok ih na školovanju ima i u nekoliko drugih zemalja. Dodao je da je oko sto oficirki i oficira primljeno iz civilstva. Načelnik je kazao da upravo na svima njima počiva vojni sistem, jer se nalaze na izuzetno značajnim komandnim dužnostima".

Ministar i načelnik GŠ obišli su renovirane objekte u kasarni koji danas, nakon značajnih ulaganja, ispunjavaju sve standarde, izuzetno unapređujući uslove rada jedinica koje su tamo smještene, Bataljona za borbenu podršku i Bataljona za podršku.

Foto: Vlada Crne Gore

Izloženi su i planovi investiranja u dalje osavremenjavanje  i unapređenje infrastrukture.

"Konjeviću i generalu Lazareviću, koji su poručili da će se nastaviti sa modernizacijom Vojske kako bi što efikasnije obavljala svoje zadatke, predstavljen je i dio najsavremenijeg naoružanja, sa posebnim osvrtom na lakooklopna vozila JLTV kompanije OSHKOSH", zaključeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Da
30.07.2022 14:23

Ako mu to predstavlja takvo zadovoljstvo,neka se sam prijavi i još prijavi članove šire i uže porodice,pa ako želi da ratuje zajedno s njima,srećan mu veliki put. Ostavi ovaj narod na miru više

11 0
Regrut
30.07.2022 17:53

Je li ministar bio vojnik vala bože

4 0

OSTALE VIJESTI

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč.

Nikolić: Šta predsjednik Skupštine Crne Gore RADI na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo PREDSTAVLJA?

Petak, 19.04.2024 | 16:13

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić pitao je danas tokom skupštinskog zasijedanja potpredsjednika Skupštine iz redova PES-a Borisa Pejovića, šta predsjednik Skupštine Crne Gore radi na vježbama vojske Republike Srbije na Pešterskoj visoravni i koga tamo predstavlja.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".