Subota, 30.07.2022 | 21:55
IZVOR: kolektiv.me

DPS: Željezari potrebno KVALITETNO rješenje, a ne ŠARLATANSKI i populistički Abazovićev pristup

Juče i danas u Crnoj Gori aktuelan je akcioni film u kojem lošeg momka, iz ne tako davnog vremena, igra bivši vicepremijer Vlade Crne Gore, a dobrog momka, spasioca, igra aktuelni premijer. Zaplet kulminira kada javnost spozna da se radi o jednoj osobi, gospodinu Abazoviću, saopšteno je iz DPS Komisije za ekonomski razvoj.




Foto: DPS

Abazović je za vrijeme prethodne Vlade zajedno sa svojim kolegama, kako ističu, crnogorsku privredu doveo na ivicu opstanka, zatvorivši Montenegro Airlines, KAP, svojom politikom je otjerao kvalitetne investitore iz Novog duvanskog kombinata, Amana, a od državnih giganata je napravio gubitaše, i to sve za godinu dana, ističu iz DPS-a.

"Juče, u maniru glumaca akcionih filmova ili pak svog šefa, Aleksandra Vučića, u pratnji kamera, objave njegove partije na društvenim mrežama o kretanju iz Rožaja ka Nikšiću, hita da spasi one koje je sa svojim saborcima upravo on poslao na krov Željezare. Ovako velikom problemu treba pristupiti vrlo ozbiljno i naći kvalitetno rješenje za Željezaru, njene radnike i njihovu egzistenciju. Situacija je isuviše ozbiljna da bi se pristupalo šarlatanski i populistički", navodi se u saopštenju.

Postavlja se pitanje, kažu, zašto se Abazović igra sa radnicima Željezare, pa čas hoće da država uloži 5 miliona eura i uđe u partnerski odnos sa Davidovićem, a čas neće, kao da su pravila Evropske unije neka novost, pritom je isteklo 10 godina od dodjele državne pomoći, pa samim tim ne postoji zabrana Evropske komsije. Od Abazovićeve reklame i činjenja usluge gospodinu Davidoviću, radnicima neće biti bolje. Biće to avantura u nepoznato, gdje će "Betmen", vrlo moguće  postati taj koji će zaključati i Željezaru i državnu kasu.

"Zato, da ne bi trpjeli radnici, njihove porodice i sama Željezara, mora se iznaći što prije kvalitetno i održivo rješenje koje neće rezultirati činjenjem usluge Miodragu Davidoviću, već će ići u prilog opstanku Željezare, jer smo svjedoci kako je pomenuti u dva navrata i ranije upravljao ovom kompanijom" ističu u saopštenju.

"Na kraju, a ne manje važno pitanje je, kako država bira partnere kojima daje koncesije, da li po zemlji porijekla novca?!", pitaju se iz DPS Komisije za ekonomski razvoj.

/// - Abazović - Vlada radnike Željezare neće ostaviti na cjedilu

KOMENTARI (10)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Budoš
30.07.2022 22:18

Imali ste vi rešenja za Željezaru prilično. Sa svakim ste je usrećili, posebno kad je Ana Kolarević bila vezana za nju... A koliko ste ozbiljni funkcioneri bili kazuje činjenica da ste za 30 godina zatvorili, manje više, sva preduzeća iz vremena SFRJ u CG. Stručnjaci ste vi, kad bi se šalili.

16 1
Bananamen
30.07.2022 22:24

Vi ste ,,spasili" i Zeljezaru i Nikšić,zato ste i dobili podrsku na poslednjim (a i na buducim cete dobiti isto takvu)izborima

15 1
Kondukterica
30.07.2022 22:27

Mozda bi bolje bilo da su je prodali Pejovicu,on je Alimunijski kombinat,, podigao iz mrtvijeg"

12 1
Marko
30.07.2022 22:28

Vi nekome pričate o kvalitetnim rješenjima. Uništili ste sve fabrike u CG, a zemlju prodali projateljima i kumovima da prave zgrade. Vi ste doveli "strateške partnere" iz inostranstva koji lagano uništavaju ono malo firmi koje su im prodate za sitne pare...

16 1
🤫
30.07.2022 22:28

Dritan je za vas penicilin,nemozete mu ništa

14 1
Stečajac
30.07.2022 22:33

Vi imate iskustva u donosenju kvalitetnih rjesenja kad su preduzeca i fabrike u pitanju(Obod,Tara,Bojana,Titeks,Radoje Dakic,Marko Radovic,3 Januar,Transservis,Prevoz Pljevlja...)pa sto ne nauciste koalicione partnere u vlasti,no vas oni i ne pitaju ni za sto

11 1
Tihana
30.07.2022 22:44

Kuku😱,ko o čemu,k...a o poštenju! Abaza niti branim niti volim,ali vi ste i od najgorih gori!

12 1
Pablo
30.07.2022 23:00

30 godina je vi spašavate,pa sa 6000 dođosmo do 300 radnika. Ne radnika nego mučenika. Ali bitno je da se uz svako vaše saopštenje pomene crkva i Vučić, jer jbg samo još sa tim izlizanim temama možete zamlsćivati ovaj nesretni narod.

13 0
Da
30.07.2022 23:35

Vi lijepo recite vašem predsjedniku da pomogne svoj narod i državu a ne Ukrajinu.Inače za mandata vlade DPS je doveden ,,Toščelik",kao gigant i čudotvorac koji će sve probleme željezaraca riješit.Oni lijepo koristili naša Rudna bogatstva i to je to,vrh uzeo novac ,a radnici da pate. Pa pomognite sad,a ne samo da pričate.

12 0
Nada
31.07.2022 06:41

Ajde se jednom u ovih 30 godina uozbiljite i recite kako, dajte konkretan model"kvalitetnog" rešenja,a ne 30 godina isprazne priče i uništavanja svega čega ste se dotakli.

8 0

OSTALE VIJESTI

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.