Subota, 06.08.2022 | 13:06
IZVOR: Kolektiv.me

Techno glas (nove) generacije Anfisa Letyago prvi put u Crnoj Gori nastupa na Sea Dance festivalu

Ova producentkinja i DJ-ica odiše intenzivnom mediteranskom energijom za DJ pultom. Njene trake su oličenje novog techno i minimal techno talasa, a kvalitet njene DJ vještine isticao je i Carl Cox.




Foto: Sea Dance

Za razliku od većine DJ-eva njene generacije, Anfisa svoje prve muzičke korake nije započela za DJ pultom, već miksujući trake na Pioneer CDJ 100s plejeru. Ljubav prema kolekcionarstvu ju je prirodno vodila ka vinilima. Sve ovo činilo je bazu za ono što će tek predstaviti svijetu, a to je čist talenat i ljubav prema elektronskoj muzici, ali i posvećenost radu.

Prve žurke na kojima je vrtjela bile su po manjim klubovima širom Italije. Kako joj je rasla popularnost i kredibilitet na sceni, počela je i ozbiljnije da se bavi produkcijom 2015. godine. Prvi singl izbacila je iduće godine za lejbl SPINNIN’ Records, pod nazivom „Stop Talking“ sa holadnskim muzičarom Leroy Styles-om.

Ovaj singl joj je bio sky rocket momenat karijere. Usledili su nastupi sa velikanima elektro scene, a posljedično i evolucija u njenom stilu i zvuku – sve ju je vodilo ka nešto sofisticiranijim melodijama. Odlučujući momenat dogodio se i 2018. godine kada je upoznala Carl Coxa na Siciliji i dala mu USB sa svojim trakama, koje je on potom puštao cijele noći. Dva mjeseca nakon ovoga, Carl ju je pozvao da producira muziku za njegov Intec Digital lejbl.

„Bright Lights“ EP je 2019. godine izbacila za njujorški Nervous Records, a zatim i „So Good“ EP za Cox-ov Intec. Na istoimenim trakama je vidan dubok house uticaj, uvezan sa techno bass linijama. Nastupala je na festivalima i klupskim žurkama širom svijeta, i bila „predgrupa“ Adamu Beyeru, Charlotte De Witte, Radio Slave-u, Pan-Potu, itd. Iduće godine nastavila je sa izbacivanjem novih traka, koje su dobile i remikse.

Pandemija je nije zaustavila u kreativnom izražavanju, pa je tako dosta radila u studiju, kao i live streamove iz svog doma. Početkom 2021. godine preorijentisala se sa tvrdog tehno zvuka EP-jem „Listen“, koji je potvrda njene sjajne intuicije i sklonosti ka eksperimentisanju. Ovaj EP je i prvo izdanje njenog ličnog lejbla N:S:DA, odnosno Niside, a naziv nosi po vulkanskom ostrvu u blizini Napulja.

Uslijedeli su i novi nastupi, singlovi za sopstveni i tuđe lejblove, kao i kontinuirani rast jedne od najznačajnijih semi underground artista. Ove godine je na Exitovoj Dance Areni publici isporučila nezaboravan set i opravdala epitet nadolazeće velike tehno zvijezde. U Crnoj Gori premijerno nastupa na Sea Dance festivalu, koji će se održati do 26. do 28. avgusta na plaži Buljarica. Biće to nastup za pamćenje.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Od osnivača RATM do braće Cavalera: Gitarski zvuk na Exitu pojačava preko 30 bendova!

Srijeda, 03.04.2024 | 14:39

Furiozni rifovi odjekivaće Petrovaradinskom tvrđavom ovog jula na EXIT festivalu!

Cijela kuća će predivno mirisati dok budete usisavali: Trik koji ćete stalno koristit

Subota, 20.04.2024 | 17:26

Karolina Mekauli, koja svojim trikovima za čišćenje i održavanje domaćinstva oduševljava milione ljudi na društvenim mrežama, podijelila je na TikToku kako da vaš usisivač ostavlja za sobom prijelep miris.

Neobični uskršnji običaji širom svijeta: Od bacanja lonaca preko prozora do pravljenja gigantskog omleta

Subota, 20.04.2024 | 16:53

Kod brojnih naroda ostalo je mnogo čudnih običaja za najradosniji hrišćanski praznik

Klikovac: Injac plasira neistine i njima prikriva brojne zloupotrebe

Subota, 20.04.2024 | 16:18

Plasiranjem neistina gradonačelnica Injac pokušava da prikrije brojne zloupotrebe koje su učinjene u prethodnih godinu dana kazao je šef Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

ŠOK IZJAVA HARISA DžINOVIĆA: Evo šta je rekao O PROPALOM BRAKU

Subota, 20.04.2024 | 15:27

Nakon što je kao bomba u javnosti odjeknula vest da se Haris Džinović razvodi od svoje dugogodišnje supruge Meline, pjevač je gostujući kod Cece Ražnatović otkrio da je razlog krahu braka bila Melinina prevara

Borovinić-Bojović otkrila spomen-ploču na porodičnoj kući Arsa Milića

Subota, 20.04.2024 | 15:06

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović, na poziv porodice Milić, otkrila je danas u kučkom seluu Orahovo spomen-ploču na porodičnoj kući Arsa Milića. Skupština Glavnog grada 3. avgusta prošle godine jednoglasno je usvojila odluku o podizanju ovog spomen-obilježja.

Budva - Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Subota, 20.04.2024 | 14:26

Službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva je 17. aprila prijavljeno od strane Hitne medicinske pomoći Budva da je u njihove prostorije pristupilo žensko lice, strana državljanka, na ukazivanje ljekarske pomoći kojom prilikom im je saopštila da je silovana prethodnog jutra od strane njoj nepoznate muške osobe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Nikolić: Puštanje Perović na slobodu pobjeda pravde nad Skaj tužiocem Novovićem

Subota, 20.04.2024 | 14:14

Puštanje na slobodu direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović pobjeda je prava i pravde nad naletom revanšističkog pira Skaj tužioca Vladimira Novovića, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Drobnjak: Energija, želja i fokus moraju da budu na nivou za pobjedu nad Zvezdom

Subota, 20.04.2024 | 13:38

Košarkaši SC Derbija u ponedjeljak dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču četvrtfinala ABA lige. Plejmejker "studenata" Igor Drobnjak kazao je da ukoliko ponove energiju, želju i fokus iz prvog okršaja u Beogradu, mogu da ugroze favorita.

TIK TOK pokrenuo svog rivala Instagramu - Pogledajte kako IZGLEDA ta aplikacija

Subota, 20.04.2024 | 13:12

TikTok je postupno počeo da otvara pristuo svojoj verziji rivala Instagramu - aplikaciji TikTok Notes.