Subota, 13.08.2022 | 19:47
IZVOR: cdm.me

Aerodromi raspisali oglas za novog direktora: Ovo su uslovi

Aerodromi Crne Gore raspisali su javni konkurs za izvršnog direktora, nakon što je, prije deset dana, sa ove pozicije smijenjen Goran Jandreoski, a na njegovo mjesto privremeno imenovan pomoćnik direktora za komercijalne poslove Vladan Drašković.




Foto: YouTube screenshot/TravelWorld196

Tada je iz ACG rečeno da Odbor direktora očekuje od menadžmenta ubrzanje započetih procesa modernizacije, dok su Jandreoskom zahvalili na saradnji i poželjeli mu sreću i uspjeh u daljem radu, ali bez objašnjenja zbog čega je smijenjen. Međutim, njemu su, kako je naveo, motivi za smjenu „jasni kao dan“, ali ih je iz pristojnosti i profesionalnosti, odlučio zadržati za sebe.

“Na dan kad smo dočekali milionitog putnika i u mjesecu kada bilježimo ozbiljan rast prometa putnika i vazduhoplova, nakon godine, koliko sam proveo na mjestu izvršnog direktora, u kojoj su nam prihodi 150 posto veći u odnosu na godinu ranije i iznose 12 miliona eura, neko je ocijenio da takav rezultat treba da se kazni. Odgovor sa obrazloženjem na pitanje zašto sam smijenjen treba da se traži na drugoj adresi”, kazao je tada Jandreoski.

Nakon njegove smjene u medijima se spekulisalo da je ovo mjesto planirano za potpredsjednika Bošnjačke stranke (BS), koji je, prema podacima sa internet stranice BS završio Ekonomski i Fakultet za menadžment u Podgorici te stekao licence brokera, dilera, investicionog savjetnika i investicionog menadžmenta penzionog fonda.

Kada su Aerodromi u maju prošle godine raspisali oglas za direktora na kom je, među 14 kandidata, izabran Jandreoski, oglasom su, osim fakultetske diplome i pet godina rukovodilačkog iskustva, tražili i visoke etičke standarde i integritet, znanje engleskog jezika, iskustvo u oblasti vazdušnog saobraćaja, ekonomije ili poslovnog upravljanja. Osim toga, u oglasu je bilo navedeno da se na konkurs mogu javiti i stranci.

Sadržaj oglasa, koji je juče objavljen preko Zavoda za zapošljavanje, ovog puta je nešto drugačiji, te osim fakultetskog obrazovanja, znanja engleskog na srednjem nivou i petogodišnjeg upravljačkog iskustva, nema zahtjeva koji se odnose na dodatno iskustvo u vazdušnom saobraćaju niti je navedena mogućnost prijave stranih državljana. Oglas je, kako se navodi, otvoren narednih 15 dana, a zainteresovani kandidati su u obavezi da uz prijavu dostave diplomu, biografiju, dokaz o iskustvu na poslovima upravljanja, ljekarsko i uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Vlada je prije mjesec imenovala novi odbor direktora ACG, a za predsjednika imenovala funkcionera GP Ura Eldina Dobardžića. Od starih članova, ostao je samo Nebojša Đoković iz DF-a, koji je prethodno bio predsjednik, dok su imenovani Kemal Purišić iz BS, Slavko Vukčević iz SNP-a i Momčilo Martinović iz DPS-a.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ćulafić: Zbog političke inferiornosti u odnosu na Injac predsjednica Skupštine Glavnog grada Borovinić Bojović ne reaguje

Utorak, 23.04.2024 | 17:29

Svjedoci smo da se u danima za nama uporno u javnosti od strane predsjednice Skupštine Jelene Borovinić Bojović, pokušava nametnuti narativ u vezi sa Izvještajem o radu gradonačelnice Olivere Injac koji nije predat Skupštini Glavnog grada u zakonom predviđenom roku, da se „propust predimenzionira“ i da se „od administrativnog propusta pokušava napraviti politička priča“, saopštio je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Stefan Ćulafić.

Vujović: Knjige su kamen temeljac svake kulture

Utorak, 23.04.2024 | 16:50

Knjige su najsigurnija uporišta i oslonac u učenju, one su inspiracija čovjeku i kamen temeljac svake kulture i zbog toga je važno podsticanje na čitanje svih, a naročito mladih, poručila je ministarka kulture i medija Tamara Vujović povodom 23. aprila Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Marković: Niko ne može uticati na rad Državnog tužilaštva

Utorak, 23.04.2024 | 16:39

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković poručio je danas da niko ne može uticati na rad tužilaštva.

Održana druga sjednica Komisije za unapređenje modaliteta odnosa Crne Gore i Italije

Utorak, 23.04.2024 | 16:22

Druga sjednica Komisije za unapređenje modaliteta odnosa Crne Gore i Republike Italije održana je danas. Tome je prethodila posjeta vladine delegacije Italiji na čelu sa potpresdjednikom Vlade dr Pavićevićem koji je istovremeno i predsjednik ove Komisije, saopšđtno je iz Vlade.

Šćekić: Djeci sa autizmom potrebna konkretna podrška u procesu socijalne inkluzije

Utorak, 23.04.2024 | 16:01

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i predsjednik Savjeta za prava djeteta, Dragoslav Šćekić, sazvao je tematsku sjednicu Savjeta za prava djeteta posvećenu razumijevanju i načinu rješavanja problema sa kojima se djeca sa autizmom i njihove porodice suočavaju.

Unija slobodnih sindikata: Ministarstvo prosvjete umjesto da se izvini, koriste rječnik protiv kojeg se navodno borio

Utorak, 23.04.2024 | 15:56

Iz Unije slobodnih sindikata su saopštili da je zabrinjavajuće i za javnu osudu saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija da je granski štrajk prosvjetnih radnika vođen „ličnim i političkim interesima” predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore.

Đuričković: Mandić promijenio vanjsko-politički kurs države

Utorak, 23.04.2024 | 15:38

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković komentarisao je izjave predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića na sastancima u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU.

Čisti zidovi bez krečenja: Tri sastojka ukloniće sve fleke i unijeti svježinu u prostoriju

Utorak, 23.04.2024 | 15:32

Postoje djelovi stana koje stalno čistimo i brišemo, ali i neki kojima ne posvećujemo pažnju tako često, a mogu da naruže izgled životnog prostora.

Danas je RUŽIČASTI MJESEC - Skrivene TAJNE izlaze na vidjelo, a evo kako će UTICATI na sve

Utorak, 23.04.2024 | 15:19

Astrološka pojava koja će uticati na sve znake.

Rasta HITNO hospitalizovan: Reper ima jake bolove (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 15:10

Reper Stefan Đurić Rasta završio je u Hitnoj pomoći, a pored njega je kao podrška i djevojka Marija Balaban.