Srijeda, 17.08.2022 | 10:13
IZVOR: Kolektiv.me

"Za razliku od naših konkretnih ulaganja u zdravstvo, iza dvije najgore vlade u istoriji CG ostaju isprazna obećanja"

Odlazeći dvojac Abazović - Šćekić krstari Crnom Gorom i “relaksirano” obećava ono što bi već bilo realizovano da nijesu “oslobodili” Crnu Goru 30. avgusta 2020. godine. Posljednja u nizu je bila posjeta Opštoj bolnici u Beranama, navodi se u saopštenju DPS Komisije za zdravstvo.




Foto: DPS

"Obećali su, naravno ako im Vlada ne padne u petak, da će Berane postati regionalni centar, da će se ulagati u zdravstvo, da će poteći med i mlijeko… Ako ne padne Vlada, Abazović će kupiti i dva helikoptera itd. Sreća je naša što će ova Vlada pasti za par dana i nećemo morati više da slušamo isprazna obraćanja ovog dvojca sa kormilarom u drugoj državi. Cijeneći javnost u Crnoj Gori podsjetićemo, kad već resorni ministar neće, samo na dio ulaganja u zdravstvo u Beranama u godinama kada su vlade vodili premijeri iz DPS. Izdvajamo da je u Poliklinički centar sa urgentnim centrom uloženo 2.098.000 € a za priključke za potrebe poliklinike 182.000 €, za kupovinu novog skenera uloženo je 330.000 €, zatim 432.000€ obezbijeđenih iz sredstava mehanizma NATO-a za pomoć u vanrednim situacijama a za kupovinu magnetne rezonance, analognog mamografa i mnogih drugih savremenih dijagnostičkih aparata. Inicirana je ideja otvaranja i obezbjeđenja prostora za angio-salu još 2019. godine, kao i stvaranje odličnih infrastrukturnih kapaciteta za infektivno odjeljenje, pedijatriju, tranfuziologiju, neurologiju, dijaliza, i dr".

Kako su naveli, "iza dvije najgore vlade u istoriji Crne Gore ostaju isprazna obećanja".

"Za razliku od naših konkretnih rezultata, iza dvije najgore vlade u istoriji Crne Gore ostaju isprazna obećanja, zaustavljeni svi razvojni projekti, crni rekordi u borbi sa COVID-om, ugašen transplantacioni program, obuhvat MMR vakcinacijom na istorijskom minimumu itd. Zato je otkucao sat i 43. Vladi a Crnoj Gori je prijeko potrebna nova kompetentna i odgovorna Vlada sa vizijom i sposobnošću da rješava probleme a ne da ih proizvodi", zaključeno je u saopštenju DPS Komisije za zdravstvo.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Sanja
17.08.2022 13:22

Zdravstvo nikad nije bilo u gorem stanju.Prije neki dan izabranog doktora penzioner stari i bolesni cekaju 2 sata i nije bio dosao.Sramota.A sve im zakazano.tuga

1 2
CRNOGORKA
17.08.2022 13:38

VI IZ DPS-a SE JAVLJATE ,KOJI STE POKRALI SVE U OVOJ ZEMLJI ! OVO JE SADA POSLE VAS SPRZENA ZEMLJA. SRAMOTE JEDNE!

2 0
Zdravo
17.08.2022 14:10

Iza vaše vladavine ostale su samo vase vile ,stanovi,privatne ordinacije i preduzeca,vaši bogati bankovni računi a narod nema leba da kupi

1 0
he
18.08.2022 09:43

Što se vi brinete kad se svi liječite u inostranstvu !?

0 0

OSTALE VIJESTI

Milović: Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad

Srijeda, 24.04.2024 | 12:35

Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, stanje komunalnog reda, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativni imidž, afere, korupcija, pad sistema vrijednosti, predstavljaju vrlo teško stanje u našem gradu koje traje skoro deceniju. Budva kao nekada vodeća turistička destinacija je nažalost izgubila vodeću poziciju grada koji diktira tempo razvoja Crne Gore, saopštio je nosilac liste nosilac liste “Budva može bolje” prof. dr Nikola Milović.

Mugoša: Potrebna hitna diskusija o statusu Montefarma, pacijente ne zanima prebacivanje odgovornosti

Srijeda, 24.04.2024 | 10:58

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je probleme onkoloških i drugih pacijenata koji se ovih dana suočavaju sa nestašicom ljekova.

Spajić: Kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica

Srijeda, 24.04.2024 | 10:51

Premijer Milojko Spajić je danas na konferenciji za novinare najavio da danas ili sjutra kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica.

Nikola Milović nosilac liste DPS-a “Budva može bolje!”

Utorak, 23.04.2024 | 21:32

Na predstojećim lokalnim izborima koji će 26. maja biti održani u Budvi Demokratska partija socijalista nastupiće sa listom kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu pod nazivom “Budva može bolje!”, koja će biti predvođena prof. dr Nikolom Milovićem, saopšteno je iz ove partije.

Mandić: Ulazak u Frankofoniju otvorio vrata za jačanje veza između Crne Gore i frankofonih zemalja u različitim sferama

Utorak, 23.04.2024 | 20:52

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić priredio je večeras svečani prijem za članove delegacije Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne skupštine Frankofonije.

Šaranović: UHAPŠENO osam policajaca i 27 stranaca

Utorak, 23.04.2024 | 12:58

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da je Odjeljenje unutrašnje kontrole Uprave policije ODT-u u Podgorici podnijelo krivičnu prijavu protiv osam policijskih službenika iz sektora Granične policije zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela u produženom trajanju primanjem mita, kao i protiv 27 stranih državljana koji dolaze iz Albanije, Kosova i Turske, a koji su u pojedinačnim slučajevima učinili isto toliko krivičnih djela davanjem mita.

POGLEDAJTE snimak HAPŠENJA graničnih policajaca na GP Božaj

Utorak, 23.04.2024 | 14:43

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) objavilo je snimak hapšenja graničnih policajaca.

Advokati Do Kvona PODNIJELI žalbu: "Gola sila za interese lukrativnog ministra pravde"

Utorak, 23.04.2024 | 13:11

Advokati Do Kvona, Goran Rodić i Marija Radulović podnijeli su žalbu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici, koji je utvrdio da su ispunjene pretpostavke za izručenje kripto-tajkuna i Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Rasta HITNO hospitalizovan: Reper ima jake bolove (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 15:10

Reper Stefan Đurić Rasta završio je u Hitnoj pomoći, a pored njega je kao podrška i djevojka Marija Balaban.

KREATIVNO I PREFINJENO - Obojite USKRŠNJA JAJA u VINU

Utorak, 23.04.2024 | 13:18

Farbanje uskršnjih jaja u vinu je dobro poznata metoda koju domaćice obožavaju. 

Volite li smoki? Popularnu grickalicu moguće je napraviti kod kuće i to u zdravijoj verziji

Srijeda, 24.04.2024 | 12:51

Poznato je da je smoki mnogima omiljena grickalica iz djetinjstva, ali ono što mnogi ne znaju jeste da je ovaj popularni proizvod moguće napraviti kod kuće i u zdravoj verziji.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Radulović: Odbori direktora na “testu” nakon godinu dana

Srijeda, 24.04.2024 | 12:30

Rad Odbora direktora u državnim kompanijama koje posluju u okviru Ministarstva saobraćaja i pomorstva nakon godinu dana biće analiziran, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović tokom predavanja studentima Ekonomskom fakulteta u Podgorici koji nastavu prate na engleskom jeziku.

Sreća će se useliti u kuću, a pare u novčanik: Samo nabavite jedan predmet i postavite ga blizu ulaznih vrata

Srijeda, 24.04.2024 | 12:30

Ovaj predmet može da se drži ne samo u kući, već i na radnom mjestu.

Milović: Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad

Srijeda, 24.04.2024 | 12:35

Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, stanje komunalnog reda, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativni imidž, afere, korupcija, pad sistema vrijednosti, predstavljaju vrlo teško stanje u našem gradu koje traje skoro deceniju. Budva kao nekada vodeća turistička destinacija je nažalost izgubila vodeću poziciju grada koji diktira tempo razvoja Crne Gore, saopštio je nosilac liste nosilac liste “Budva može bolje” prof. dr Nikola Milović.

"Rafa može da osvoji Rolan Garos - ako se povrijede Alkaras, Đoković, Siner i ostali"

Srijeda, 24.04.2024 | 12:10

Bivši trener i stric Rafaela Nadala, Toni je govorio za "As" posle drugog uzastopnog turnira Španca bez pauze.

Mekan i pun ukusnih sjemenki: Pripremite BRZI POSNI HLJEB

Srijeda, 24.04.2024 | 11:53

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

Nikola Rokvić PJEŠKE prešao preko 30 kilometara, otkrio koliko je novca sakupljeno od kada je krenuo na put

Srijeda, 24.04.2024 | 11:41

Nikola Rokvić oglasio se kratkim videom u kojem je saopštio koliko novca je "Fondacija Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom prikupila za dva dana, od trenutka kada je on krenuo u svoju humanu misiju i hodočašće.

Spajić: Građani ne treba da strahuju, penzije neće pobjeći

Srijeda, 24.04.2024 | 11:20

Građani ne treba da strahuju za svoje penzije, saopoštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Na Medicinskom fakultetu u Podgorici od sada i specijalizacije iz ANESTEZIJE i URGENTNE MEDICINE

Srijeda, 24.04.2024 | 10:59

U cilju stručnog usavršavanja doktora medicine na Mediciinskom fakultetu u Podgorici, pored postojećih specijalizacija iz radiologije i porodične medicine, uvedene su još dvije i to iz oblasti anestezije, reanimacije i intenzivne medicine, kao i specijalizacija iz urgentne medicine, što je i utvrđeno Pravilnikom o specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih sradanika, koji je donijelo Ministarstvo zdravlja.