Srijeda, 07.09.2022 | 18:40
IZVOR: Cdm.me

BRAVOOO - Košarkaši SAVLADALI Gruziju - Crna Gora ide u osminu finala

Cilj je ispunjen – košarkaši Crne Gore prošli su u osminu finala Eurobasketa, sa čak tri pobjede u grupnoj fazi i potpuno zasluženo će se iz Tbilisija preseliti u Berlin na završnicu kontinentalnog šampionata.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/FIBA - The Basketball Channel

U meču odluke, u prepunoj Tbilisi areni, izabranici Boška Radovića savladali su Gruziju 81:73 i zakazali dvoboj sa Njemačkom za mjesto u četvrtfinalu.

Šampionat za divljenje, ali još uvijek nije kraj…

“Crveni” su od starta meča pokazali da će skupo prodati kožu i da će svim silama nastojati da upiše željeni trijumf, ukupno treći nakon što su prethodno “padale” Bugarska i Belgija.

Praktično čitavim tokom utakmice je Crna Gora bila u prednosti, kontrolisala dešavanja na terenu, a naše igrače nisu pokolebale ni čudne sudijske odluke u pojedinim trenucima.

Heroji su svi, od maestralnog Igora Drobnjaka koji je odigrao meč karijere, pa sve do kapitena Bojana Dubljevića, koji je još u prvom poluvremenu zaradio četiri lične greške.

Povukao je stameni Nikšićanin našu selekciju tokom trećeg perioda, pogodio dvije bitne trojke, ne dozvolivši domaćima da naprave preokret.

U finišu je glavnu ulogu imao Drobnjak, u par navrata je promiješao odbranu rivala, a uz Kendrika Perija bio je najefikasniji igrač Crne Gore.

Tok utakmice:

32.minut – kapiten kapitenski, trojka preko Bitadzea za 61:52. Naša rekordna prednost u Tbilisiju.

III četvrtina – nevjerovatna trojka Drobnjaka, na isteku trećeg perioda. Njegova treća trojka večeras, nadahnut je i daje veliki doprinos. Vodimo 58:52 pred odlučujući kvartal.

29.minut – mini serija Gruzije 5:0 i sada Radović zove tajm-aut.

28.minut – Periiiiiiii! Trojka našeg organizatora igre, vodimo sa 55:47. Zuros primoran da zatraži minut odmora.

26.minut – trojka Dubljevića! U bitnom momentu pogađa kapiten!

26.minut – sva četiri bacanja realizuje Mekfaden. Tehnička selektoru Radoviću zbog protesta. Gruzija je samo na pola koša minusa.

25.minut – sjajan potez Perija, ponovo na isteku napada. Imamo +5 (45:40).

Poluvrijeme – lijepa prednost izabranika Boška Radovića nakon 20 minuta košarke u Tbilisi areni – 41:35. Izuzetno su borbeni naši, uprkos provokacijama suparnika. Problem predstavljaju četiri lične kapitena Dubljevića i sigurno će selektor morati da kalkuliše s njegovom minutažom u nastavku. Peri je najefikasniji sa 10, Drobnjak je dodao osam poena.

18.minut – ne posustaju Crnogorci, druga vezana trojka Drobnjaka, imamo koš viška (37:35).

16.minut – važna trojka Perija uz zvuk sirene. Ponovo imamo vođstvo (31:30). Uslijedila je tehnička greška za Dubljevića, ljutito kapiten ide na klupu. Ima četiri faula, to je ogroman problem za “crvene”.

14.minut – i dalje traje serija Gruzije, naši se muče u napadu. Domaćin vodi sa 28:26 poslije poena Šermadinija nakon ofanzivnog skoka.

13.minut – brzo se istopila naša prednost, trojkom Sanadzea rezultat je sada poravnat 26:26. Tajm-aut Radovića.

11.minut – prgavi su Gruzini, vidi se nervoza u njihovim redovima. Činčaradze je zaradio nesportsku, Simonović će izvesti četiri bacanja… Centar Čikaga gađao je 3/4, a sada imamo i loptu sa strane. Pogodio je Popović, sjajno, imamo rekordnih +7 (26:19).

7.minut – daleka trojka Mekfadena, bilo je to i preko osam metara. Šermadini potom na dodavanje sjajnog saigrača na poziciji pleja pogađa za egal – 15:15.

6.minut – stegnuti su Gruzini, pod očiglednim pritiskom – Bitadze promašuje oba bacanja, a Crna Gora i dalje kontroliše dešavanja na parketu. Radović je poentirao za 15:10.

4.minut – Mekfaden odmah pokazuje koliko je opasan. Pogodio je trojku uz faul, igra 3+1. I dalje imamo prednost, istina minimalnu – 9:8.

2.minut – Radović promašuje trojku, Dubljević hvata ofanzivni skok i asistira Periju koji je precizan van linije 6.75m. Vodimo 5:1.

Petorka Crne Gore: Peri, Popović, Radončić, Dubljević i Radović.

Crnogorski košarkaši odigrali su odličan turnir, izuzev pada u prvom poluvremenu protiv Španije.

Ipak rezultati ostalih mečeva bili su takvi da moramo treću pobjedu ostvariti da bi prošli u Berlin.

 Gruzija će imati veliku podršku sa tribina pošto se očekuje gotovo 10 hiljada navijača.

Sa druge strane naši su poakzali u dosadašnjem toku turnira da imaju kvalitet i ukoliko energetski budu na višem nivou nego juče imaće veliku šansu da pobijede.

Iz grupe A dalje idu Španija, Turska i Belgija.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Podgorica: U saobraćajnoj nezgodi POVRIJEĐEN pješak

Utorak, 16.04.2024 | 11:17

Saobraćajna nezgoda. 

Srbija: Majka OSUMNJIČENOG za ubistvo Danke Ilić saslušana u tužilaštvu

Utorak, 16.04.2024 | 11:16

U zaječarskom tužilaštvu saslušana je S. D., majka jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

Čuveni glumac i SRCOLOMAC postaje OTAC - Supermen čeka prvo dijete

Utorak, 16.04.2024 | 11:09

Čuveni glumac i srcelomac uskoro će se prvi put ostvariti kao otac.

Potrebno je samo PET MINUTA - Osvježavajući dezert u časi koji će uspješno napraviti i POČETNICI u kuhinji

Utorak, 16.04.2024 | 11:01

Ljubitelji jagoda već mogu uživati u ovom slatkom voću, a uz ovaj vrlo jednostavan recept konzumacija jagoda može biti poseban užitak.

Abazović: SDT treba da UTVRDI kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Utorak, 16.04.2024 | 10:52

Specijalno državno tužilaštvo treba da utvrdi kako su nekadašnji visoki funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bili u službni kavačkog klana - poručio je poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović.

Jovanović - "Fondacija Budi human" nikad nije prikupljala novac u kešu

Utorak, 16.04.2024 | 10:45

Na ulicama Podgorice odvijaju se prevare u kojima se od prolaznika traži novac, upozorili su iz Uprave policije. U ime fondacije Budi human, pojedinci, od kojih se ova organizacija ograđuje, tražili su keš, što, poručuju iz organizacije, nije praksa. Prepoznaju li građani prevare lažnih humanitarnih organizacija?

NAJMODERNIJA BOJA u 2024: Odiše tihim luksuzom, a evo uz koje komade se najbolje kombinuje

Utorak, 16.04.2024 | 10:29

Prema stilistima, ova nijansa je u najvećem trendu ove godine. Zasijajte tokom proljeća i ljeta u neprevaziđenoj nijansi, suptilnog luksuza.

Astro prognoza: ČETIRI horoskopka znaka koje čeka iznenadni NOVAC do kraja mjeseca

Utorak, 16.04.2024 | 10:16

Astrološka predviđanja otkrivaju da će neki horoskopski znakovi doživjeti neočekivane finansijske dobitke u drugoj polovini aprila 2024.

"Nije VAŽNA, a ni ZANIMLJIVA" - Pjevačica surovo o Tejlor Svift

Utorak, 16.04.2024 | 10:11

Kortni Lav, muzičarka i udovica Kurta Kobejna, nije fan Tejlor Svift. U intervjuu za The Standard je istakla da Tejlor "nije zanimljiva kao umjetnica".

Rubljov - "Nadal me razbio na TRENINGU"

Utorak, 16.04.2024 | 10:00

Rafael Nadal biće u dobroj formi ovog proljeća, otkrio je Andrej Rubljov, slavni ruski teniser.