Četvrtak, 22.09.2022 | 12:13
IZVOR: nova.rs

NEOČEKIVANO: Federer otkrio šta će RADITI kada završi karijeru

Jedno od velikih teniskih pitanja je šta će Rodžer Federer raditi od subote, kada će i zvanični biti u igračkoj penziji. Za sada to ne zna ni on, ali je dJelimični odgovor već dao.




Foto: Youtube screenshot/beIN SPORTS Asia

Tenis ne smije da dozvoli da izgubi svoje najprepoznatljivije lice. Rodžer Federer ne smije da ode u ilegalu i da se pojave tek povremeno i tek kada se neki od turnira sjeti da ga pozove.

Za razliku od mnogih velikana neće se potpuno udaljiti od tenisa (kada ste posljednji put vidkeli Pita Samprasa negdje?), neće odlučiti da sada nadoknadi sve što mu je u privatnom životu nedostajalo do ovog momenta.

„Samo želim da navijači znaju da neću biti duh, smiješno je jer sam pričao sam sa Bjonom Borgom prije početka turnira i rekao mi je da se nije vratio na Vimbldon 25 godina. To boli na neki način svakog teniskog navijača, mislim potpuno je razumljivo njegov život, njegovi razlozi, ali mislim da ja neću biti takav tip.

Tenis mi je dao previše, bio sam oko ove igre predugo, zaljubio sam se u previše stvari, volim da vidim ljude opet. I to želim da navijači znaju, vidjećete me opet, samo nikada više kao igrača. E sad, šta ću raditi, koja će mi uloga biti to još ne znam, ali još ću razmisliti o tome“, rekao je Federer.

To je ono dugoročno, a kratkoročno je bio još jasniji.

„Nisam zadovoljan, ali sam srećan zbog odluke da završim karijeru. Znam da je to prava, prošlo je par mjeseci, bilo je stresno da ne procuri jer su svi stalno pitali kada se vraća Rodžer, kakva su mu koljena. Čitaću mnogo stvari koje ste pisali, televizijski sadržaj koji ste pravili. Dobro je što sam rekao u četvrtak jer su ljudi mogli da dođu u London, od tada sam samo trenirao. Proveo sam vrijeme sa djecom, sa svakodnevnim životom. Želim to da uradim, da se vidim sa svima, a onda sa odem na odmor sa porodicom. Savršen je trenutak da pričam sa Mirkom i sa Lejver kup timom da vidimo šta ćemo dalje“, rekao je Švajcarac i tako potvrdio da je vrijeme da vidi kakvu su sliku mediji pravili o njemu prethodnih godina.

Niko donedavno nije zapravo očekivao da će Federer postati trener, djelovalo je da je preveliki egocentrik da bi mogao da savjetuje nekog drugog, a onda se pojavio snimak njegovog razgovora sa Nadalom (možda zato što je u pitanju baš Španac, ali Rodžer je bio maestralan). Sada je dobro što Federer neće potpuno nestati sa ATP tura, što uostalom niko nije ni želio da se desi, ali nije bilo očekivano da će Federer razmatrati da bude sve od direktora, preko čelnika ATP, pa sve do trenera…

Dakle, od pozicije direktora turnira, sve do trenera sve opcije su otvorene za Švajcarca. Ipak, bilo bi čini se najprirodnije da se Federer posveti treniranju jer rijetko ko bi mogao nekome da udeli bolje savjete od čoveka koji je osvojio 103 titule (20 grend slem trofeja) i koji je potukao sve moguće rekorde koji su postojali prije njega.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Euro Neuro
26.09.2022 09:59

Sada ce biti zauzet brojanjem para koje je inkasirao .

2 0

Milatović: Zalažem se da naša ekonomija i ŽIVOTNI STANDRD do kraja mog manada budu što bliži slovenačkom

Utorak, 23.04.2024 | 13:31

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da Sloveniju percipira kao iskrenog prijatelja, da se ta zemlja zalagala za učlanjenje Crne Gore u NATO, ali i da je veliki zagovornik ulaska Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

KREATIVNO I PREFINJENO - Obojite USKRŠNJA JAJA u VINU

Utorak, 23.04.2024 | 13:18

Farbanje uskršnjih jaja u vinu je dobro poznata metoda koju domaćice obožavaju. 

Advokati Do Kvona PODNIJELI žalbu: "Gola sila za interese lukrativnog ministra pravde"

Utorak, 23.04.2024 | 13:11

Advokati Do Kvona, Goran Rodić i Marija Radulović podnijeli su žalbu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici, koji je utvrdio da su ispunjene pretpostavke za izručenje kripto-tajkuna i Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Nemojte se čuditi ako se ZAMONAŠIM“ - Edita ISKRENO o unutrašnjim borbama i psihoterapiji

Utorak, 23.04.2024 | 12:52

Poznata pjevačica Edita Aradinović iskreno je progovorila pred fanovima i otkrila detalje svojih unutrašnjih borbi, pa se osvrnula na stanje u muzičkoj industriji.

TRIK za fugne kao nove - Očistite ih na BRZ i LAK način

Utorak, 23.04.2024 | 12:40

Sada je vrijeme da vaš toalet zablista.

Eraković: Jovanovski će biti NA ČELU Komisije za praćenje uspostavljanja softvera

Utorak, 23.04.2024 | 12:28

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio je danas da će profesor doktor Srđa Jovanovski biti na čelu Komisije koja će raditi na pripremi tendera za dobijanje softverskog rješenja za kontrolu podataka prikupljenih tokom poipisa.    

INCIDENT - Alek Boldvin ženi UZEO telefon iz ruke: Tražila od njega da IZGOVORI DVIJE RIJEČI (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 12:04

Video-snimak sukoba glumca Aleka Boldvina sa propalestinskom protestantkinjom postao je viralan na društvenim mrežama.

UP - U Budvi uhapšen osumnjičeni za nasilje u porodici

Utorak, 23.04.2024 | 11:58

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili su slobode N.R. (49) sa Kosova, sa boravkom u Budvi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Piperović: Predložićemo SDT- u da SASLUŠA Zdravka Krivokapića

Utorak, 23.04.2024 | 11:55

Odbrana uhapšenog Zoran Lazovića danas će Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) predložiti da se u postupku u kom je slobode lišen nekadašnji tajni agent, u svojstvu svjedoka, sasluša bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Vuković: Odluka o imenovanju Zenovića POLITIČKI LEGITIMNA, ali i veoma PROBLEMATIČNA

Utorak, 23.04.2024 | 11:46

Odluka o imenovanju nosioca liste PES-a u BD politički je legitimna, ali i veoma problematična, da ne kažem neodgovorna, u odnosu na najvažniji vanjskopolitički interes Crne Gore - članstvo u EU, saopštio je potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.