Četvrtak, 22.09.2022 | 16:59
IZVOR: Pobjeda.me

Koprivica: "Lakrdija da Zeta u sred izbornog procesa DOBIJA status samostalne opštine"

U istoriji zakonodavnstva Crne Gore i izbora u Crnoj Gori nije zabilježena ovakva pravna lakrdija kakvu priliku imamo da ogledamo od početka uspostavljanja Opštine Zeta do formiranja organa za sprovođenje izbora, ocijenio je poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica.




Foto: I.Šljivančanin/skupstina.me, arhiva

"Nezabilježena pravna lakrdijaU istoriji zakonodavnstva Crne Gore i izbora u Crnoj Gori nije zabilježena ovakva pravna lakrdija kakvu priliku imamo da ogledamo od  početka uspostavljanja Opštine Zeta do formiranja organa za sprovođenje izbora", ocijenio je poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica.

On je kazao da je epilog te pravne lakrdije to što je  predsjednik države tri puta raspisivao izbore za Podgoricu - 20. aprila, 3. avgusta i 23. avgusta - ali i to da jedna opština u sred izbornog procesa dobija status samostalne opštine.

"Ova pravna lakrdija je izvedena u režiji onih koji su prekrojili granice Podgorice i zete radi prekrajanja izborne volje građana koja im nije strana, a što su učinili i početkom ove godine, atakujući na izbornu volju građana izraženu 30. avgusta, to je učinjeno i u režiji onih koji su režirali duplim pasovima antiustvo i antidemokratsko ponašanje 19. odnosno 20 septembra ove godine, produkujući ozbiljnu političku krizu - a sve zarad sopstvenih političkih poena i očuvanja jednog čovjeka u fotelji u kojoj je mimo volje svih građana i i demokratskih i ustavnih procedura", kazao je Koprivica.

On je kazao da su donijete međusobno kontradiktorne pravne norme, što prema njegovoj ocjeni, govori o tome da "cilj nije bio da se građanima Zete omoguće prava, već da se drugom političkom subjektu omogući prednost".

"Trideset dana nakon raspisivanja izbora u Zeti nema izborne komisije, partije nemaju gdje predati liste, nijesu određena ni biračka mjesta, građani su na ledu i nemaju pravo da biraju i da budu birani. Raspisani su izbori, a nema organa za sprovođenje izbora. To je dokaz da je u pitanju klasičan izborni inženjering",  poručio je Koprivica.

On je kazao da će u Zeti imati pet dana za predaju izbornih lista, čime su diskriminisani u odnosu na ostale građane.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Nenad
22.09.2022 21:28

Lakrdija je šta vi radite ovom narodu rad fotelja

0 0

OSTALE VIJESTI

Milatović: Zalažem se da naša ekonomija i ŽIVOTNI STANDRD do kraja mog mandata budu što bliži slovenačkom

Utorak, 23.04.2024 | 13:31

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da Sloveniju percipira kao iskrenog prijatelja, da se ta zemlja zalagala za učlanjenje Crne Gore u NATO, ali i da je veliki zagovornik ulaska Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

Eraković: Jovanovski će biti NA ČELU Komisije za praćenje uspostavljanja softvera

Utorak, 23.04.2024 | 12:28

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio je danas da će profesor doktor Srđa Jovanovski biti na čelu Komisije koja će raditi na pripremi tendera za dobijanje softverskog rješenja za kontrolu podataka prikupljenih tokom poipisa.    

Nikolić: U Crnoj Gori cijene veće nego u razvijenijim zemljama EU, kažite građanima šta će biti sa fondom PIO

Utorak, 23.04.2024 | 12:22

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić tokom jučerašnje skupštinske rasprave osvrnuo se na planiranu reformu penzionog sistema.

Piperović: Predložićemo SDT- u da SASLUŠA Zdravka Krivokapića

Utorak, 23.04.2024 | 11:55

Odbrana uhapšenog Zoran Lazovića danas će Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) predložiti da se u postupku u kom je slobode lišen nekadašnji tajni agent, u svojstvu svjedoka, sasluša bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Vuković: Odluka o imenovanju Zenovića POLITIČKI LEGITIMNA, ali i veoma PROBLEMATIČNA

Utorak, 23.04.2024 | 11:46

Odluka o imenovanju nosioca liste PES-a u BD politički je legitimna, ali i veoma problematična, da ne kažem neodgovorna, u odnosu na najvažniji vanjskopolitički interes Crne Gore - članstvo u EU, saopštio je potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.

ODBIJENA žalba SDT: POTVRĐENA odluka da se Mijajlović brani sa slobode

Utorak, 23.04.2024 | 13:48

Vanrapsaravno vijeće Višeg suda odbilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo odluku da se Aleksandar Mijajlović sa slobode brani optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i šverc cigareta.

Niki Minaž POGOĐENA na bini, a Pjevačica uradila nešto sasvim NEOČEKIVANO (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 13:43

Poslije mnogih pjevača poput Drejka, Harija Stajlsa i drugih poznatih zvijezda, Niki Minaž je sada postala meta gađanja na koncertu.

Vozači, PAŽNJA - Ove ulice u Podgorici biće ZATVORENE

Utorak, 23.04.2024 | 13:40

Zatvara saobraćaj za sve vrste motornih vozila na dijelu Ulice Balšića, na potezu od Ulice Miljana Vukova do Ulice Hercegovačke, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji predmetne Ulice, saopšteno je iz Glavnog grada.

Milatović: Zalažem se da naša ekonomija i ŽIVOTNI STANDRD do kraja mog mandata budu što bliži slovenačkom

Utorak, 23.04.2024 | 13:31

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da Sloveniju percipira kao iskrenog prijatelja, da se ta zemlja zalagala za učlanjenje Crne Gore u NATO, ali i da je veliki zagovornik ulaska Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

KREATIVNO I PREFINJENO - Obojite USKRŠNJA JAJA u VINU

Utorak, 23.04.2024 | 13:18

Farbanje uskršnjih jaja u vinu je dobro poznata metoda koju domaćice obožavaju. 

Advokati Do Kvona PODNIJELI žalbu: "Gola sila za interese lukrativnog ministra pravde"

Utorak, 23.04.2024 | 13:11

Advokati Do Kvona, Goran Rodić i Marija Radulović podnijeli su žalbu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici, koji je utvrdio da su ispunjene pretpostavke za izručenje kripto-tajkuna i Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Nemojte se čuditi ako se ZAMONAŠIM“ - Edita ISKRENO o unutrašnjim borbama i psihoterapiji

Utorak, 23.04.2024 | 12:52

Poznata pjevačica Edita Aradinović iskreno je progovorila pred fanovima i otkrila detalje svojih unutrašnjih borbi, pa se osvrnula na stanje u muzičkoj industriji.

TRIK za fugne kao nove - Očistite ih na BRZ i LAK način

Utorak, 23.04.2024 | 12:40

Sada je vrijeme da vaš toalet zablista.

Eraković: Jovanovski će biti NA ČELU Komisije za praćenje uspostavljanja softvera

Utorak, 23.04.2024 | 12:28

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio je danas da će profesor doktor Srđa Jovanovski biti na čelu Komisije koja će raditi na pripremi tendera za dobijanje softverskog rješenja za kontrolu podataka prikupljenih tokom poipisa.    

INCIDENT - Alek Boldvin ženi UZEO telefon iz ruke: Tražila od njega da IZGOVORI DVIJE RIJEČI (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 12:04

Video-snimak sukoba glumca Aleka Boldvina sa propalestinskom protestantkinjom postao je viralan na društvenim mrežama.