Četvrtak, 22.09.2022 | 21:22
IZVOR: magazinnovosti.rs

Nesrećni BROJEVI horoskopskih znakova: Provjerite da li ove tvrdnje VAŽE i kod vas

Saznajte na koje brojeve treba da pazite prema vašem horoskopskom znaku.




Foto: Ilustracija/ Pexels.com

Sujeverja postoje širom svijeta, ali brojevi povezani sa lošom srećom variraju od mjesta do mjesta. Na Zapadu se mnogi plaše broja 13 (u mjeri u kojoj nema 13. spratova u zgradama, niti 13. reda u avionima).

U Japanu je najozloglašeniji broj 4, dok se u nekim drugim azijskim kulturama strahuju od brojeva 9 i 17. U nastavku saznajte kojih brojeva morate da se čuvate prema svom horoskopskom znaku.

Ovan

Vaš nesrećni broj je 7. Ako ste mislili da je to vaš srećni broj, vrijeme je da razmislite ponovo. Ovaj broj je srećan za Rakove, pa ako imate prijatelje pod ovim horoskopskim znakom, možda ste njihovu sreću pomešali sa svojom. Zapamtite, izbegavajte od sada broj 7 – a ako to znači da morate da izbegavate prijatelje pod tim horoskopskim znakom, neka bude tako. Zapamtite da su žrtve ponekad neizbežne.

Bik

Bikovi su prizemna i ozbiljna stvorenja – njihov stav bez besmislica je izuzetan. Sve što radite izgleda veliko i važno, čak i ako samo pravite šoljicu kafe ili pečete tortu. Vaši uspjesi su monumentalni koliko i vaši neuspjesi – tako da vaš nesrećni broj 359 takođe mora biti grandiozan. Vjerovatno ne vidite ovaj broj prečesto, tako da nema potrebe da brinete previše o tome.

Blizanci

Nesrećni broj Blizanaca je 8 – njegov oblik sugeriše teme ponavljanja i beskonačnosti, a ove stvari su vjerovatno previše dosadne za vaš dinamičan i strastven znak. Zato ti se taj broj baš i ne sviđa. Ako planirate da posetite Kinu, vjerovatno bi trebalo da razmislite o drugoj destinaciji jer se u ovoj zemlji smatra da broj 8 donosi sreću i prosperitet. Razmislite o tome da posjetite Indiju, jer Indijci vjeruju da broj 8 uništava odnose i mir – šanse da naiđete na njega su male.

Rak

Vaš nesrećni broj je 4, koji je ujedno i najomraženiji broj u Japanu. Japanci smatraju ovaj broj nesrećnim jer je po izgovoru veoma sličan riječi ‘smrt’ (shi) – što važi i za nekoliko drugih azijskih jezika i kultura. Neki smatraju da je broj 4 toliko loš da je izostavljen iz stvari kao što su brojevi središta, spratovi i sportski timovi. Kao rođeni Rak, vjerovatno ćete naći zajednički jezik sa Japancima jer se vašem znaku savjetuje da izbjegava ovaj broj po svaku cijenu: njegova rutinska energija je izuzetno štetna za vaš intenzivan i emocionalan znak.

Lav

Veličanstveni Lavovi kao kraljevi Zodijaka moraju imati nesrećni broj koji je kraljevski kao i oni sami. Zato je njihov loš broj 13 – kralj nesrećnih brojeva. To je najčešći nesrećni broj u različitim zemljama, a strah od petka 13. je trenutno nešto univerzalno. Zašto je to tako? Postoji nekoliko teorija o tome, većina njih se odnosi na religiju. Na poslednjoj večeri je učestvovalo trinaest ljudi, a kaže se da je Juda 13. sjeo za sto. Ako ste se cijelog života plašili ovog broja, trebalo bi da to činite i dalje.

Djevica

Vaš loš broj je 9 – što je povezano sa osjećanjem patnje drugih. U Japanu se smatra nesrećnim, a razlog za to je što je veoma sličan broju 4 (ši), osim što zvuči kao riječ smrt, takođe zvuči slično riječima mučenje ili patnja. Vaš znak je vjerovatno previše empatičan i osetljiv da bi se nosio sa tako brutalnim brojem, pa je najbolje da ga izbjegavate po svaku cijenu!

Vaga

Broj 0 se često povezuje sa ništavilom i prazninom – zbog čega je i nesrećan broj za Vagu. Vaš život i sve što je u vezi sa njim mora biti puno smisla, emocija, harmonije i ravnoteže. Zato je nula nesrećni broj vašeg znaka. Ovaj broj je previše hladan i ravnodušan za tako šarmantan i dobroćudan horoskopski znak, pa ga svakako izbegavajte!

Škorpija

Broj 14 se obično povezuje sa radoznalošću i duhovitošću, ali čini se da broj nije dovoljno intenzivan za vaš znak, koji se zbog neverovatne strasti i moći često pogrešno smatra vatrenim (u stvari, Škorpija je vodeni znak – ali je izuzetno emotivna i strastvena). Ako ne želite da ‘slaba’ energija broja utiče na vas, izbjegavajte je po svaku cijenu!

Strijelac

Strijelci ponekad mogu biti neoprezni – a broj 1 ne može da podnese tu njihovu osobinu. Zbog toga je broj ovog znaka nesretan. Podstiče vas da napravite dramatične promjene u svom životu i ne dozvoljava vam da budete ono što jeste. Strijelcima je potrebna sloboda i sposobnost da rašire krila da bi bili istinski srećni i zadovoljni. Ako ne želite da stroga i pomalo uvredljiva energija broja 1 utiče na vaš život, onda je svakako izbjegavajte.

Jarac

Vaš nesrećni broj je 3 – previše je sanjiv za vas. Vi ste jedan od najmarljivijih znakova zodijaka i fokusirani ste na postizanje svojih ciljeva. Sanjarenje vam je stran koncept. Ako ne želite da sanjiva energija broja utiče na vaš život i uzrokuje da izgubite fokus i odlučnost, svakako izbegavajte ovaj broj!

Vodolija 

Ako ste se cijelog života plašili broja 13, u pravu ste, jer je 13 nesrećan broj za vaš horoskopski znak. Dok vaš srećni broj 31 simbolizuje red u finansijama, inteligenciju, lojalnost i mir, broj 13 asocira na sve što negativno utiče na vaš znak. Može don ijeti haos i poremetiti ravnotežu, pa je dobra ideja da pokušate da izbegnete ovaj broj!

Riba

Ribe, vaš nesrećni broj je 44. Broj 4 se smatra nesrećnim u nekim azijskim zemljama (na japanskom se izgovara ‘shi’, a riječ za smrt je veoma slična u izgovoru). Broj 44 je povezan sa rutinom i negativno utiče na sanjivu prirodu vašeg znaka.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.