Nedjelja, 25.09.2022 | 16:06
IZVOR: nova.rs/b92.net

Ože-Alijasim ostavio Novaka bez seta - PORAZ Đokovića na Lejver kupu

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Feliksa Ože-Alijasima sa 2-0 u setovima tokom trećeg dana Lejver kupa.




Foto: YouTube screenshot/ TJ Sport USA

Ože-Alijasim je do prve pobjede nad Đokovićem došao posle nešto više od sat i po vremena igre, po setovima 6:3, 7:6(3).

On se time osveti za poraz u četvrtfinalu Rima ranije ove godine.

Novaku je ovo bio treći i poslednji meč na Lejver kupu, nakon što je u subotu ostvario po pobedu u singlu i dublu.

Novak je djelovao sjajno na početku meča, kao da nije izgubio korak za performansom u subotu.

Ipak, ubrzo je postalo jasno da nešto nije u redu, ali je i Ože-Alijasim pucao iz svih oružja.

Iako je meč otvorio brejkom, Đoković je ubrzo imao isti zaostatka nakon katastrofalnog gema u kojem nije osvojio poen.

Imao je srpski teniser brejk loptu na 3:3, ali do kraja seta nije osvojio ni gem.

Novaka je konstantno mučio zglob desne ruke, koji mu je bio obvijen trakom prije meča i za koji se brinuo fizio Ulises Badio.

Poveo je Feliks brejkom, a onda su usledili Federerovi savjeti koji su "potpalili" Novaka.

Djelovalo je kao da je zglob bolje, a na 3:3 smo se vratili u potpuni egal.

Ože-Alijasim je nastavio da pogađa, stiže i servira, a Novak je i dalje djelovao kao da mu nije baš do igre.

I kao takav je uspjevao da održi korak za više od decenije mlađim rivalom, da se na 5:5 izvuče iz problema i da uvede set u taj-brejk.

Međutim, iskustvo tu nije preovladalo. Feliks je nastavio da "rešeta", a Novak je napravio nekoliko neiznuđenih grešaka koje su ga na kraju koštale seta, a samim tim i cijelog meča.

Tim svijeta je time došao na korak do istorijske pobede u Lejver kupu protiv Tima Evrope i sada ima prednost od 10:8. Konačni trijumf može da donese Tijafo koji igra protiv Cicipasa.

Novak Đoković ponovo igra meč Lejver kupa, ovoga puta protiv Feliksa Ože-Alijasima.

Naime, Đoković nikad nije izgubio od igrača iz tima Svijeta, dok bi trijumfom i primakao Evropu konačnoj pobjedi do koje će doći ekipa koja prva osvoji 13 poena.

ĐOKOVIĆ IZGUBIO PRVI SET

Potpuni pad u igri Novaka Đokovića... Očekivalo se da ovako nešto bude viđeno možda u prvom meču (ako je uopšte trebalo da bude viđeno) protiv Tijafoa, ali sada srpski as mora na teži način da pronađe pobedu. Ože-Alijasim je uzeo prvi set sa 6:3.

BREJK! Nije dobro

Novak sad deluje prilično van meča... Ože-Alijasim je sa nulom napravio drugi brejk u prvom setu i sada servira da ga osvoji.

3:4 Aut, nije aut... Đoković se nervira

Novak se iznervirao i povikao nakon što je linijski sudija rekao da je aut. Sudija u stolici je ispravila to, a onda je čelendž pokazao da je linijski sudija bio u pravu. Đoković je pogledao ka svojim saigračima, a onda odšetao da bi ohladio glavu.

Imao je šansu da opet napravi brejk u sedmom gemu, ali se Ože-Alijasim izvukao i zadržao vođstvo.

2:3 Veliki preokret

Vodio je Novak sa 2:0 i djelovao prilično sigurno na početku, a onda se Ože-Alijasim trgao, uhvaio ritam iz dubl meča i vezao tri gema za preokret.

2:2 BREJK! Novak počeo da griješi

Đoković je bio fokusiran, ali ne pronalazi one udarce iz prvog gema. Ože Alijasim je malo opustio ruku i to je dovelo do ujednačenijeg tenisa. Publika već sada aktivno učestvuje i podržava oba igrača, a Kanađanin je vratio brejk tako što je Novak napravio duplu servis grešku.

1:0 BREJK!

Novak je na samom početku odlučio da prokliza nekoliko puta na betonu kako bi se dodatno rastegao. Već u prvom gemu je napravio brejk, a onda samo mirno odšetao do klupe. Popričao je sa timom i krenuo da servira.

Samo neka ovako nastavi...

POČEO JE MEČ

Ože-Alijasim prvi servira...

 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vrijeme SJUTRA: Srijeda u znaku OVIH temperatura

Utorak, 23.04.2024 | 21:57

Promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno slaba, rijetko i umjerena kiša očekuje nas sjutra prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

"Crna Gora da bude lokomotiva, koja će povući zemlje ZB ka EU"

Utorak, 23.04.2024 | 21:49

Slovenija će Crnoj Gori pružati podršku do kraja puta, a taj put vodi u Evropsku uniju. Nadam se da će Crna Gora biti lokomotiva, koja će povući zemlje Zapadnog Balkana“, istakla je predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

Nikola Milović nosilac liste DPS-a “Budva može bolje!”

Utorak, 23.04.2024 | 21:32

Na predstojećim lokalnim izborima koji će 26. maja biti održani u Budvi Demokratska partija socijalista nastupiće sa listom kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu pod nazivom “Budva može bolje!”, koja će biti predvođena prof. dr Nikolom Milovićem, saopšteno je iz ove partije.

Sam je sebi najgori neprijatelj na putu do sreće: Ovo je najtužniji horoskopski znak

Utorak, 23.04.2024 | 21:09

Osobe rođene u ovom znaku horoskopa poznate su po svojoj neodlučnosti i mračnom razmišljanju, što dovodi do toga da su uvijek nesrećni ili depresivni.

Mandić: Ulazak u Frankofoniju otvorio vrata za jačanje veza između Crne Gore i frankofonih zemalja u različitim sferama

Utorak, 23.04.2024 | 20:52

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić priredio je večeras svečani prijem za članove delegacije Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne skupštine Frankofonije.

Klikovac: Injac, ko govori istinu

Utorak, 23.04.2024 | 20:34

Iz kabineta gradonačelnice Olivere Injac su dostavili informaciju odbornici Anđeli Mićović da je realizacija kapitalnog budžeta osam miliona eura za tri mjeseca. Sekretar za finansije Balša Špadijer je saopštio da je realizacija 3,376 miliona eura, kazao je Andrija Klikovac, šef Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Marija Šerifović otkrila zbog čega nije u “Zvezdama Granda”: Ne znam kako će se ovo završiti

Utorak, 23.04.2024 | 19:48

Pjevačica Marija Šerifović nije se pojavila na posljednja dva snimanja muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, a sada se oglasila na svom Jutjub kanalu i otkrila o čemu je riječ.

NIJE SVEJEDNO: Evo koja ženska tašna privlači novac, a koja ga rasipa

Utorak, 23.04.2024 | 19:31

Da li ste znali da je važno i kakva vam je tašna ako želite da imate više novca u životu?

Prekida se postupak protiv okrivljenog za ubistvo Vojičića

Utorak, 23.04.2024 | 19:00

Advokatica Aleksandra Rogošić potvrdila je Portalu Javnog servisa da se prekida postupak protiv Željka M. Vukovića optuženog za ubistvo Srđana Vojičića i pokušaj ubistva književnika Jevrema Brkovića 24. oktobra 2006. godine.

DPS Budva: Od preduzetnika za produženje licence za obavljanje taksi prevoza traženo da sa porodicom glasa za listu Mikijelja

Utorak, 23.04.2024 | 18:33

Danas je u Budvi zabilježen otvoreni slučaj kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i poistovjećivanja državnih funkcija sa partijskim, gdje je od preduzetnika za produženje licence za obavljanje taksi prevoza traženo da, zajedno sa članovima porodice, glasa za listu koju predvodi Mladen Mikijelj „Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad”, saopštio je Opštinski odbor DPS Budva.