Petak, 30.09.2022 | 17:12
IZVOR: meridianbetsport.me

Radović: Crvena zvezda i Partizan su FAVORITI, Budućnost može da im POMRSI račune

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Boško Radović, za portal Meridianbetsport najavio je početak ABA lige – smatra da su beogradski velikani, barem na papiru, daleko najjači timovi.




Foto: YouTube screenshot/ CG Sport

Mnogo očekuje od Budućnosti, a vjeruje da će Mornar i SC Derby odigrati zapaženu ulogu u regionalnom takmičenju

Eurobasket podario nam je fantastično ljeto, pamtićemo ga po senzacionalnom šampionu Španiji, ali ponosom, sjajnim pristupom i rezultatom ostaće kao istorijsko prvenstvo naše reprezentacije zaustavljene u osmini finala. Boško Radović će ekipu okupiti u novembru i vjerujemo nastaviti uspješno da krči put ka Mundobasketu, a do tada fokus je ABA liga!

U razgovoru za Meridiansport selektor Crne Gore očekuje interesantno prvenstvo, apsolutnui jednaku prednost daje Crvenoj zvezdi (aktuelnom šampionu) i Partizanu, vjeruje da će se Budućnost umiješati u sami vrh, te da će Mornar i SC Derby, prije svega, ispuniti osnovne ciljeve – opstanak.

“Najave su da može biti veoma interesantna sezona. Podijelio bih to na dva beogradska tima pojačana maksimalno, pretpostavljam da su za takva imena izdvojena velika novčana sredstva…Zatim grupa ekipa gdje su Budućnost, Cedevita-Olimpija, Igokea, kao i Mega uvijek nezgodna sa mladim sastavom, pa i FMP. I grupa timova koja će biti između opstanka i plej-ofa: Mornar, SC Derby, Zadar…Ko dobrim igrama osigura mirnu luku do polusezone može i više. Po prvi put osam timova igra plej-of i to nam govori da će biti velika borba. Dakle, Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cedevita-Olimpija vjerujem sigurno u plej-ofu i biće nijanse između ulaska u doigravanje i borbe za opstanak”, ističe na početku razgovora Radović.

Za selektora “crvenih” fokus je Budućnost gdje je igro reprezentativaca Crne Gore. Predstavili su “plavi” sinoć tim, ekipu predvodi novi kapiten Petar Popović, uz pojačanja poput Rejnoldsa, Buta, Kabe, Bel-Hajnsa, Vajta, Kamenjaša, kojima će koordinirati trener Vladimir Jovanović.

“Budućnost ove godine u drugačijem sastavu, otišla su dva domaća igrača, dva Nikolića. Ekipa pojačana sa ne tako zvučnim imenima, kao što je slučaj beogradskih klubova, ili Cedevita-Olimpije. Malo vremena imala je Budućnost da se spremi za početak, ali pratio sam ih na turniru ‘Ljubo Jovanović’ i mislim da možemo očekivati dobre igre. Angažovali su ozbiljnog trenera koji mnogo radi. Drugačije mi izgleda Budućnost u odnosu na posljednje godine, ali obećavaju da, uz dobar ritam i formu, mogu ugroziti favorite”, vjeruje Radović u “plave”.

Nepoznanica je Mornar, promijenjen je gotovo cijeli tim, a ostao je rekorder takmičenja po broju poena na jednoj utakmici ABA lige – Vladimir Mihailović. Barani su nedavno angažovali Pirsa, a ranije su stigli Vujačić, Kovačević, Diong, Rasel, Vranković, Ščuka i Pecarski.

“Mornar se ove godine odlučio za mnogo mlađi sastav sa dosta nepoznatih igrača, mada tu je Peceraski kojeg znamo iz ABA lige kao i Vranković, a predvodi ih Mihailović. Ti novi igrači bili su u timovima gdje nijesu imali ozbiljnu ulogu kakvu će imati u Mornaru i to je šansa da se dokažu. Barani apostrofiraju da je cilj opstanak. Ako Mornar krene sa pobjedama, sigurno će angažovati i pojačanje za nešto više. Pratio sam ih u pripremnom periodu, imaju interesantan tim. Od naših predstavnika najveća su nepoznanica. Nadamo se da će sve tri ekipe ostvariti ono što su zacrtale pred početak sezone”, optimističan je Radović.

Najmlađi crnogorski predstavnik u ABA ligi danas otvara prvenstvo u Zadru – SC Derby je prošle sezone bio najprijatnije iznenađenje sa 12 pobjeda osvajanjem sedmog mjesta. Pitali smo selektora Radovića mogu li “studenti” ponoviti podvig?

“SC Derby je ostao bez Kamenjaša i Ilića…Mlad tim, iznenađujući rezultati prošle sezone, da im je neko ponudio toliko pobjeda odmah bi prihvatili. Napravili su tim i trener odličan posao prošle sezone, ali znamo da je uvijek teže održati sljedeće sezone rezultat na istom nivou, ili ostvariti još bolje. Uglavnom, perspektivan tim, uz iskusnog Megija, Pavićevića, mogu da dođu do momenta da se bore za plej-of, ali prvo treba da se obezbijedi opstanak. Nadam se da će ponoviti rezultate, ili da će biti još bolji”, kazao je Radović.

Dakle, startnu prednost, gledajući papir, imaju beogradski velikani – Crvena zvezda sa novim trenerom, Vladimir Jovanović umjesto Dejana Radonjića koji je otišao u Panatinaikos, a Partizan Željka Obradovića sa renomiranim strancima, poput Nanelija, Eksuma, Papapetrua, a ostali su Panter i Lesor...

“Krenuo bih od trenera. Izlišno je pričati o Obradoviću i njegovim kvalitetima, kao i svemu što je učinio. Sa druge strane imali smo Radonjića koji je bio bitna karika. Godinama je bio u Zvezdi i veliki je trener. Poštujem Jovanovića, ali mislim da je odlaskom Radonjića ostala praznina i da će morati novi trener da se uhoda”, govori Radović uz zaključak:

“Zvezda je napravila domaću bazu, ima 5-6 domaćih igrača koji će imati značajnu ulogu u ABA i Evroligi. Partizan sa ekipom u kojoj glavnu ulogu imaju stranci, a sve to treba uklopiti. Kao što je Partizan nekada sa Vujoševićem pravio sjajne rezultate sa domaćim igračima, tako se sada na svoju bazu oslanja Zvezda. Nas interesuju Budućnost, Mornar i SC Derby. Nadam se da Budućnost može da pomrsi konce Beograđanima. Ako sljedeće godine budu dva mjesta u Evroligi rezervisana za Abaligaše značilo bi da i finale vodi u Evroligu. Budućnost može biti u situaciji da se bori za takvu poziciju”.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Bole
30.09.2022 17:59

Samo da ti nama ne pomrsiš račune .

0 0

Abazović: SDT treba da UTVRDI kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Utorak, 16.04.2024 | 10:52

Specijalno državno tužilaštvo treba da utvrdi kako su nekadašnji visoki funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bili u službni kavačkog klana - poručio je poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović.

NAJMODERNIJA BOJA u 2024: Odiše tihim luksuzom, a evo uz koje komade se najbolje kombinuje

Utorak, 16.04.2024 | 10:29

Prema stilistima, ova nijansa je u najvećem trendu ove godine. Zasijajte tokom proljeća i ljeta u neprevaziđenoj nijansi, suptilnog luksuza.

Astro prognoza: ČETIRI horoskopka znaka koje čeka iznenadni NOVAC do kraja mjeseca

Utorak, 16.04.2024 | 10:16

Astrološka predviđanja otkrivaju da će neki horoskopski znakovi doživjeti neočekivane finansijske dobitke u drugoj polovini aprila 2024.

"Nije VAŽNA, a ni ZANIMLJIVA" - Pjevačica surovo o Tejlor Svift

Utorak, 16.04.2024 | 10:11

Kortni Lav, muzičarka i udovica Kurta Kobejna, nije fan Tejlor Svift. U intervjuu za The Standard je istakla da Tejlor "nije zanimljiva kao umjetnica".

Rubljov - "Nadal me razbio na TRENINGU"

Utorak, 16.04.2024 | 10:00

Rafael Nadal biće u dobroj formi ovog proljeća, otkrio je Andrej Rubljov, slavni ruski teniser.

VOLITE da PJEŠAČITE? Ovo je 10 NAJBOLJIH GRADOVA za vas

Utorak, 16.04.2024 | 09:47

Veliki broj gradova širom svijeta ima nevjerovatne mreže javnog prevoza, ali ako ste u mogućnosti, najbolji način da osjetite atmosferu nekog mjesta je pešačenje. Tako ćete otkriti kako grad zaista „diše“.

Bivša tužiteljka Mira Samardžić SASLUŠANA u istrazi protiv Katnića?

Utorak, 16.04.2024 | 09:38

Bivša specijalna državna tužiteljka Mira Samardžić saslušana je juče u istrazi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) protiv nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, saznaju “Vijesti”.

Najslavniji NBA klub razmatrao da dovede Vučevića

Utorak, 16.04.2024 | 09:30

Uprava Los Anđeles Lejkersa, najslavnijeg NBA kluba, razmatrala je tokom sezone opciju da u trejdu dovede našeg proslavljenog centra Nikolu Vučevića.

Ova PODGORIČKA NASELJA u srijedu više sati BEZ VODE

Utorak, 16.04.2024 | 09:22

Sedam sati bez vode. 

Poznati pjevač otkrio zbog čega nema više djece - "Moj svijet se RASPAO preko noći“

Utorak, 16.04.2024 | 09:16

Frontmen grupe "Piloti" Kiki Lesendrić već više od tri decenije je u ljubavi sa svojom suprugom sa kojom ima i sina Đorđa.