Subota, 01.10.2022 | 15:30
IZVOR: kolektiv.me

Cankar: Vlast ne smije biti cilj sam po sebi, vrijeme je za NOVI POČETAK - izbore

Od nekoga za koga se mogao vezati prefiks “game changer” na političkoj sceni do manekena - teze da je u stvari vlast u suprotnosti sa podrškom, da nije nužno imati većinu u skupštini i javnosti, kazao je Anton Cankar, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore.




Foto: DPS

"Tezu koju je plasirao o sebi kao pomiritelju Crne Gore, zamijenila je jedna druga koja je zaista istinita “ujedinitelj”. Uspio je da ujedini većinu aktera sa političkog spektra u stavu da treba da napusti vlast jer ne postoji partija ili savez koji se nije opekao u pravljenju dogovora sa njim jer cilj je uvijek bila vlast za sebe a ne kompromis", kazao je Cankar

Sivilo nije boja kojom bi se samo preslikao rad ove sezonske vlade u ljetnjem razdoblju na platno, kaže on, "već opšte prihvaćena karakterna crta eksponenata vlasti u odnosu prema građanima i svim političkim subjektima, jer ovu manipulativnu priliku su imali sad u vrijeme krize i nikad više".

"Razorna dejstva zapaljivih govora o etici u politici pretočena su u stvarnost vlasti i njene slasti u populizam koji se javno ističe u razglednicama koje su stizale za građane iz Amerike baš o promociji svojih “etičkih teza”sabranih u prvijenac objavljen i odmah prezentovan Sorošu i direkt predavanje na prestižnom Columbia University. Sve to o trošku građana stane u američku petnaestodnevnu ekskurziju sa svojih deset saradnika i to za samo sto hiljada eura, sitnica", ističe Cankar.

On je kazao da, "dok će poreski obveznici koji su to sve finansirali kao i mnoge druge egzibicije funkcionera sadašnjih i bivših Times Square samo sanjati ove zime koja nam se smiješi sa raznim mogućim nestašicama osnovnih životnih namirnica, energenata, nedostatkom medikamenata i kolapsom zdravstvenog sistema, kao i svakodnevnim protestima zbog zatvaranja fabrika itd, itd."

Ističe da ga kao mladog građanina, koji je tek na pragu bavljenja politikom, zanima zašto je tako teško kao funkcioner biti skroman i odoljeti iskušenjima zloupotrebe trenutne pozicije?

"Zašto se pokazalo nemogućim da se establišment odrekne dijela privilegija zbog naroda koji sve to istima i omogućava? Očigledno da riječ narod i pozivanje na populus u cijeni u raznim govorima, istupima služi samo kao retorička fraza u političku svrhu za nakup ljudske muke i slabosti pred izbore", kaže potpredsjednik Savjeta mladih DPS-a.

"Gopodine premijeru, rekli ste na početku mandata vaše 43. vlade da "Crna Gora mora biti zdrava”. Nijeste uspijeli, loše joj je, nemate više ni legitimitet bilo koje skupštinske većine. Vrijeme je za novi početak, vrijeme je za izbore. Vlast ne smije biti cilj sam po sebi, vlast nije simboli ili sinonim moći, već servis građanima koji vlast omogućavaju pojedincima", zaključio je Cankar u saopštenju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Nikolić: Proces protiv Katnića i Lazovića motivisan osvetom, očigledna je namjera da se po svaku cijenu strpaju u zatvor

Utorak, 16.04.2024 | 14:10

Proces koji je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Zorana Lazovića i Milivoja Katnića politički je motivisan, a o tome svjedoči i političko-medijska atmosfera u kojem se sprovodi, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Gorčević: Crna Gora ima STOPROCENTNU usklađenost sa vanjskom politikom EU

Utorak, 16.04.2024 | 14:03

“Razumijem da postoje neke članice EU koje su zabrinute zbog dodatnih troškova, ili budžetskih implikacija koje proširenje može da donese. Međutim, mislim da nestabilan region Zapadnog Balkana, pod uticajem trećih zemalja, predstavlja mnogo veću prijetnju i za države članice i za EU projekat”, rekla je Gorčević.

"Izvještaj o radu gradonačelnice PREDAT 29. marta"

Utorak, 16.04.2024 | 13:40

Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice predat je u zakonskom roku.

Mašković: Injac nije dostavila godišnji izvještaj o radu, iniciraćemo razgovore o njenoj SMJENI

Utorak, 16.04.2024 | 12:27

Odbornik SD-a Miloš Mašković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac nije u skladu sa Zakonom o Glavnom gradu i Statutom Glavnog grada do kraja marta ove godine, dostavila Izvještaj o radu gradonačelnika, organa uprave Glavnog grada i službi za 2023. godinu, što je po Statutu Glavnog grada razlog za njenu smjenu.

Huter: Ivanović da se izvini što je saopštio neistinu, namjerno doveo građane u zabludu

Utorak, 16.04.2024 | 11:45

Juče je javnosti predočena protestna nota Federacije BiH povodom posjete Milorada Dodika, za koju je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović tvrdio da ne postoji, saopštio je poslanik DPS-a Oskar Huter.

Zašto vaše orhideje brzo propadaju? Rješenje je jednostavnije nego što mislite, samo uradite ovo

Utorak, 16.04.2024 | 15:06

Iako su ovi egzotični cvjetovi prelijepi, zahtijevaju posebnu pažnju koju većina ljudi često zanemaruje. Dok se obično fokusiramo na svjetlost, vodu i tečnosti za cvjetanje, postoji jedna suptilna greška koju mnogi prave, a može biti presudna za zdravlje vaše orhideje.

Ovo bi vas moglo IZNENADITI - ZNATE li koliko godina ima Dženan Lončaerević?

Utorak, 16.04.2024 | 15:01

Dženan Lončarević na muzičkoj sceni je prisutan već 18 godina, ali privatni život čuva daleko od očiju javnosti.

"Varao sam je prije nego što smo se vjenčali, ali NE KAJEM SE..." - Poznati glumac OTKRIO kako je priznao PREVARU ženi

Utorak, 16.04.2024 | 14:55

Čuveni glumac priznao da mu nije žao što je varao partnerku!

Napravite BADEMOVO MLIJEKO - Recept je tako jednostavan

Utorak, 16.04.2024 | 14:46

Bademovo mlijeko je ukusna i zdravija alternativa sojinom i kravljem mlijeku. Lako se pravi i veoma je ukusno.

Nikad ne idite SUBOTOM kod frizera - A ovo je RAZLOG

Utorak, 16.04.2024 | 14:33

Iako nam se nakon cijele stresne i obavezama pretrpane radne nedjelje subota čini kao idealna za odlazak kod u frizerski salon, pokazalo se da to baš i nije najbolja ideja.

Injac: Uspješno upravljanje brojnim izazovima, oživjeli viziju razvoja Podgorice

Utorak, 16.04.2024 | 14:32

Gradonačelnica Podgorice, prof. dr Olivera Injac, sa saradnicima, organizovala je prijem za novinare povodom godinu dana od stupanja na dužnost i tom prilikom govorila o brojnim izazovima koji su obilježili prethodnih 12 mjeseci, ali i o postignutim rezultatima zbog koji je vizija razvoja Podgorice postala stvarnost kojom se ispunjavaju obećavanja data građanima, saopšteno je iz Glavnog grada.

Jakšić-Stojanović: Uskoro NALAZ inspekcije o Danilovićevom radu

Utorak, 16.04.2024 | 14:10

Uskoro će biti gotov nalaz o radu direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKO) Gorana Danilovića, saopštila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Gorčević: Crna Gora ima STOPROCENTNU usklađenost sa vanjskom politikom EU

Utorak, 16.04.2024 | 14:03

“Razumijem da postoje neke članice EU koje su zabrinute zbog dodatnih troškova, ili budžetskih implikacija koje proširenje može da donese. Međutim, mislim da nestabilan region Zapadnog Balkana, pod uticajem trećih zemalja, predstavlja mnogo veću prijetnju i za države članice i za EU projekat”, rekla je Gorčević.

Stručnjak OTKRIO način na koji možete da jedete BIJEL HLJEB, a da se NE GOJITE

Utorak, 16.04.2024 | 13:56

Na ovaj način možete da jedete hljeb bez griže savjesti.

"Izvještaj o radu gradonačelnice PREDAT 29. marta"

Utorak, 16.04.2024 | 13:40

Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice predat je u zakonskom roku.