Utorak, 18.10.2022 | 14:32
IZVOR: meridianbetsport.me

Peđa Radošević - Boksu sam DAO ŽIVOT, on meni mnogo toga

Pobjedom nad hrvatskim borcem Boškom Mišićem crnogorski bokser Predrag Radošević okitio se titulom svjetskog šampiona u WBU verziji. Bio je to Peđin prvi meč nakon čak tri godine pauze.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/Meridianbet_me

U razgovoru za Meridian Sport, Radošević je govorio koliko je bilo teško vratiti se u ring poslije duge pauze, ali i o svojoj karijeri koja je protkana velikim uspjesima.

Utisak je da je Radošević nekako “ispod radara” otišao u Njemačku, s obzirom na to da bio van ringa duži vremenski period. Radošević ističe da je bilo izuzetno zahtjevno spremiti se za meč protiv hrtvatskog borca.

“Stekao se utisak da je zbog teških priprema i obaveza oko samog meča bilo tako. Boksovati 12 rundi, protiv iskusnog borca, nakon tri godine pauze je svakako veliko opterećenje. Korona je sve poremetila i već tri puta je odložila borbu. Svaki put kad bih najavio da imam borbu, desilo se odlaganje. Nijesam bio siguran da ću potpisati ugovor za borbu, pa samim tim nijesam želio da izlazim u javnost sa informacijama”, kaže Radošević.

Naš bokser odradio je na vrhunskom nivou svih 12 rundi, a na kraju je zasluženo slavio.

“Boksovati 12 rundi je vječnost. Već kad dođe treća runda utisak je da smo ušli u sam finiš, a zapravo je suprotno. Mnogo je naporno samo izdržati i kretati se. Što se tiče meča, od prve runde je bilo nadmudrivanje, jer smo imali obojica istu želju za pobjedu. Razmijenili smo veliki broj udaraca, a mislim da sam od tih 12 rundi četiri izgubio. Bio sam u dobroj formi i dobro sam odradio meč. Zadovoljan sam taktikom, skraćivao sam udarnu distancu jer je protivnik snažniji i visočiji od mene. Jedino su bile kritične situacije u uglovima gdje nisam mogao da se izvučem i tu sam uvijek dobijao po dva tri udarca. Mnogo sam zadovoljan s kakvim osjećajem sam ušao u ring, bez obzira na to što nijesam tri godine bio u ringu”, ističe Radošević.

Radošević je sredinom 2019. godine doživio poraz od Džama Saidija i to pred domaćom publikom u Podgorici, u meču za objedinjavanje IBF i WBO titule prvaka Evrope. Taj poraz, treći u profesionalnoj karijeri, teško je pao našem bokseru koji je razmišljao i o povlaćenju. Ipak, borba protiv Hrvata u Kelnu pokazala je da je Radošević, iako ima 38 godina, i dalje u dobroj formi.

“Mnogo mi je teško pao poraz u Podgorici gdje sam želio da objedinim titule Evrope u IBF i WBO verziji. Imao sam sve u svojim rukama, ali sam imao jedan peh u devetoj rundi koji me je koštao pobjede. Pauza zbog korone mi je dala vremena da razmišljam, ali mislim da je Keln prekretnica. Četiri puta sam boksovao za titulu svjetskog prvaka. Boksovao sam 2006. godine za titulu u WBC verziji kada sam postao prvi crnogorski bokser koji je osvojio pojas svjetskog prvaka. Tada sam bio i najbolji sprotista u Crnoj Gori. Radio sam meč i protiv Feliksa Šturma za titulu u IBF verziji. Pokušao sam i protiv Lijana Smita, ali on je tada bio bolje pripremljen. Generalno, ovo je bila moja četvrta šansa, a istu sam i iskoristio”, dodaje Peđa.

Rođeni Podgoričanin može se pohvaliti izuzetnom karijerom tokom koje je ostvario 35 pobjeda na 38 profesionalih mečeva. Nakon pobjede u Kelnu Radoševića čeka odmor, a naredne godine bi mogao i da se oprosti od boksa – nada se u svom gradu i pred svojom publikom.

“Sad želim da se odmorim, a moj stručni tim će odlučiti šta dalje. Već sam dobio neke ponude da u Njemačkoj branim titule. Ipak, moram reći da je meni san da boksujem u svojoj državi i nadam se da će naredne godine u Podgorici biti organizovan meč za odbranu titule. Imam ponudu i za “Splendid Grand Prix”, da odradim jedan meč. Vjerovatno će sljedeće godine biti i moj oproštaj od ovoga sporta, nadam se da će to biti pred crnogorskom publikom…”

U profesionalnom ringu, Radošević je debitovao sada već davne 2004. godine, a tokom karijere se više puta zlatnim slovima upisao u istoriju crnogorskog boksa, ali i sporta uopšte.

“Moja karijera traje 23 godine. Kao što rekoh, četiri puta sam boksovao za titulu prvaka svijeta. Dva puta sam bio evropski prvak u WBO verziji, prvak svijeta u WBC verziji, prvak svijeta i IBF-u, a kruna karijere je to što sam 2006. i 2018. godine bio najbolji sprotista u Crnoj Gori. Imao sam bogatu karijeru i u amaterizmu, ja sam boksu dao život, a boks je meni dao dosta, tako da ništa ne bih promijenio”, zadovoljno sumira utiske naš bokser.

Boks u Crnoj Gori je u velikoj ekspanziji minulih godina. Medalje stižu sa raznih takmičenja…

"U posljednjem periodu boks dosta napreduje u Crnoj Gori i bilježe se sve bolji rezultati. Ovom prilikom bi poručio svima da se bave sportom. Bez obzira koji je to sport, bitno je trenirati, baviti se sportom jer je to najljepši i najbolji dio života”, zaključio je Radošević.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Holi
18.10.2022 15:55

Bas zato ne bi trebao da pravis sprdnju od toga

0 0

ŠTA treba ponijeti NA OSTROG: OVO je najvažnije PRILIKOM posjete manastiru, a po povratku nikako NE PRAVITE NAJVEĆU GREŠKU

Petak, 19.04.2024 | 11:56

Dobro će vam doći par smjernica ukoliko planirate posjetu manastiru Ostrog. Posjetioci donose poklone kao što su osnovne životne potrebštine, ulje, kada, šećer ili neki prilog manastiru, što nije obaveza, već stvar vaše odluke.

Monteput: Elektronska naplata putarine – NIŽA CIJENA tag uređaja i niži iznos minimalne uplate

Petak, 19.04.2024 | 11:49

Kompanija Monteput d.o.o. kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine.

Apelacioni sud: Ukinuto rješenje kojim je odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu Miloša Medenice

Petak, 19.04.2024 | 11:26

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i  ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, saopšteno je je iz Apelacionog suda. Podsjećamo rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 eura.

Ove vrste doručka će vam poboljšati raspoloženje

Petak, 19.04.2024 | 10:26

Doručak, kao prvi obrok u danu, ujedno je i prvi izvor energije.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Raspored lavica na EP: Crna Gora na premijeri protiv Srbije

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Crnogorske rukometašice će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Srbije.

Kineski gradovi TONU - Šangaj u prošlom vijeku POTONUO tri metra, evo zbog čega se to dešava

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Skoro polovina velikih kineskih gradova tone zbog ispumpavanja i vađenja vode, kao i od ogromne težine njihovog naglog širenja. Mnogi gradovi tonu brzo – svaki šesti brzinom od 10 milimetara godišnje, piše Bi-Bi-Si, navodeći studiju kineskih stručnjaka.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

Samo jedna kašika ovog prirodnog napitka svako jutro: Čisti krv i jetru, podstiče savršen rad crijeva

Petak, 19.04.2024 | 09:54

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša crijeva će raditi savršeno.

U ovoj kafedžinici šoljica kafe košta više od 300 eura, zrna rasla na "ostrvu vječne mladosti"

Petak, 19.04.2024 | 09:35

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to, po isto tako, nesvakidašnjoj cijeni.