Utorak, 25.10.2022 | 20:38
IZVOR: Novosti magazin.rs

Uredite dnevnu sobu u skladu sa pozicijom prozora: Ovo je najgori položaj za fotelju

Feng shui je veoma složena praksa, ali njegove principe možete da koristite i na jednostavne načine.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Jednostavan način da počnete da se igrate ovom disciplinom je da razmislite kako biste postavili namještaj.

Zašto je postavljanje namještaja važno u feng shui-ju?

Kineska disciplina, feng shui, gleda kako energija teče kroz dom. Postavljanje nameštaja je jedan od faktora koji može da utiče na tok či energije. Vjerovatno ste primijetili da raspored namještaja u prostoriji može da utiče na to kako se osjećate, bilo da je to vaš sopstveni prostor ili prostor koji posjećujete. Zamislite da uđete u sobu sa izgledom koji je otvoren i prostran, gdje možete lako da se krećete. Zatim razmislite o istoj prostoriji, uređenoj na način koji zahtijeva da prođete pored stolova i stolica samo da biste došli do druge strane prostora. Ova dva različita rasporeda imaju veliki uticaj na način na koji se soba osjeća i način na koji se energija kreće kroz prostor. Ako vi ili vaši gosti teško prolazite kroz određeni dio vašeg doma, energija će takođe teško teći.

Postavljanje fotelje

U feng shui-ju postoje određeni komadi namještaja na koje je posebno važno obratiti pažnju.  Vaša fotelja, ili drugi komadi namještaja ovakvog tipa u dnevnoj sobi, simbolizuju mjesto gdje vaša porodica komunicira i opušta se zajedno. Imati sofu u idealnijoj poziciji poziva na više porodičnog vremena. Takođe omogućava da energija vaše porodice bolje teče, stvarajući više harmonije u domaćinstvu.

Iz feng shui perspektive, prozori predstavljaju vaše oči i vašu sposobnost da jasno vidite. Da biste tačno vidjeli situacije u svom životu, važno je da imate čiste prozore bez prepreka. Prozori su takođe simbolično i energetski povezani sa bilo kojom djecom u domaćinstvu. Dobro održavani prozori mogu predstavljati djecu koja su u stanju da se izraze i jasno koriste svoj glas.

Zašto kauč ispred prozora može da bude problem?

U feng shui-ju, sofa ispred prozora može da predstavlja izazov ako je cijeli prozor blokiran. Ako je vaš prozor potpuno ili djelimično prekriven sofom, to može značiti da ne vidite stvari jasno ili da vaša djeca ne mogu u potpunosti da se izraze. Ako je jedino mjesto u vašem domu za fotelju stavite ispred prozora, najbolje je da izaberete onu nižeg profila koja ne blokira toliko prozora. Uvjerite se da prozor nije potpuno pokriven i da još uvijek možete da pristupite prozoru da biste ga otvorili i zatvorili, piše The Spruce.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Drobnjak: Energija, želja i fokus moraju da budu na nivou za pobjedu nad Zvezdom

Subota, 20.04.2024 | 13:38

Košarkaši SC Derbija u ponedjeljak dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču četvrtfinala ABA lige. Plejmejker "studenata" Igor Drobnjak kazao je da ukoliko ponove energiju, želju i fokus iz prvog okršaja u Beogradu, mogu da ugroze favorita.

TIK TOK pokrenuo svog rivala Instagramu - Pogledajte kako IZGLEDA ta aplikacija

Subota, 20.04.2024 | 13:12

TikTok je postupno počeo da otvara pristuo svojoj verziji rivala Instagramu - aplikaciji TikTok Notes.

"Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila"

Subota, 20.04.2024 | 13:02

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju).

Višemjesečna istraga „Drivers“: Policija procesuirala četiri osumnjičene osobe

Subota, 20.04.2024 | 12:34

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv droga, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, realizovali su višemjesečnu istragu pod kodnim nazivom "Drivers". Izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i procesuirana su četiri lica, osumnjičena za krivična djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Obratite pažnju - Ovo su mjesta na kojima ULJE ne bi trebalo da stoji

Subota, 20.04.2024 | 12:18

Često pravimo osnovne greške u skladištenju ulja.

PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

Subota, 20.04.2024 | 12:01

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta tekuće godine, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

SUDAR na putu Nikšić-Plužine, tri osobe teško povrijeđene

Subota, 20.04.2024 | 11:42

Tri osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u mjestu Grebice, na putu Nikšić-Plužine.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.