Petak, 04.11.2022 | 16:27
IZVOR: kolektiv.me

Održan sastanak delegacije Crnogorskog Telekoma sa predstavnicima trgovinske misije SAD-a u Crnoj Gori

Predstavnici Crnogorskog Telekoma sastali su se danas sa delegacijom trgovinske misije SAD-a kako bi razgovarali o uslovima poslovanja u Crnoj Gori, iskustvima Telekoma kada je riječ o mogućnostima i realizaciji investicija, zatim regulatornom i poslovnom ekosistemu i prostoru za njegovo unapređenje.




Foto: Telekom

Zamjenik pomoćnika ministra trgovine SAD-a za Evropu i Evroaziju, Dejvid De Falko, istakao je da su u sklopu trgovinske misije u našu zemlju stigli predstavnici brojnih američkih ICT kompanija, koji su ovdje prije svega zbog investicionih i poslovnih prilika koje vide u Crnoj Gori. De Falko je istakao i da nema „zelene“ revolucije bez digitalne revolucije, zbog čega je podrška ICT zajednice važna, kao i da su prisustvo američkih kompanija u Crnoj Gori i dijalog sa Vladom kako bi se stvorili uslovi za njihov dolazak jedan od njihovih prioritet.

Predstavnike američkih ICT kompanija, koji ove sedmice borave u Podgorici u sklopu prve trgovinske misije ovog tipa u Crnoj Gori, zanimali su i planovi Telekoma u razvoju 5G mreže i širenju optičke infrastrukture.

Delegacija Telekoma na čelu sa izvršnim direktorom kompanije, Stjepanom Udovičićem, direktorom Sektora tehnike, Jovanom Ćetkovićem, i direktorom Komercijalnog sektora, Predragom Perkovićem, istakla je da Crnogorski Telekom kao dio Deutsche Telekom grupe već ima uspješna partnerstva sa brojnim američkim kompanijama.

Foto: Telekom

Udovičić je poručio i da, kada je riječ o regulatornim pitanjima koja utiču na poslovanje, američki privrednici u Telekomu imaju partnera koji u dijalogu sa donosiocima odluka promoviše principe slobodnog tržišta i radi na kreiranju zdravog poslovnog ambijenta, te se trudi da u svakom trenutku podiže i unapređuje standarde poslovanja u Crnoj Gori.

"Kao kompanija koja je ogromne resurse uložila u infrastrukturu, koja ima najveću 5G mrežu u zemlji i sve veću i jaču optičku mrežu, ali i kao kompanija koja u Crnoj Gori posluje po najvišim međunarodnim standardima Deutsche Telekom korporacije, Telekom će biti pouzdan partner svim američkim kompanijama koje odluče da dođu u Crnu Goru, ukoliko ovdje već nemaju predstavništva, u procesu digitalne transformacije zemlje. Crnogorsko tržište je malo ali dinamično, i zajedno možemo iskoristiti njegov puni potencijal“, zaključio je Udovičić nakon sastanka.

U Crnoj Gori trenutno borave visoki predstavnici globalno uspješnih kompanija poput Amazon, SAS Institute, Adtran, AlPha Technologies, AerialZeus, Cisco Sistems, Inc., EXCEL Services Corporation, IBM, Motorola Solutionsl, UGTR, SELECT Power Systems i druge.

Foto: Telekom 

U pitanju su globalni provajderi, vodeći stručnjaci sa bogatim IT iskustvom koji pružaju vladinim i korporativnim klijentima IT infrastrukturu i tehnološka rješenja, multinacionalne tehnološke konglomeratske korporacije koje razvijaju, proizvode i prodaju mrežni hardver, softver, telekomunikacionu opremu i druge visokotehnološke usluge i proizvode, kompanije sa inovativnim rješenjima sa dodatom vrijednošću za najsloženije probleme, globalni lideri u javnoj bezbjednosti, vještačkoj inteligenciji i proizvođači obnovljivih izvora energije i skladištenja energije, sa preko 15 milijardi dolara vrijednih razvojnih projekata.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Voli cijene za lak izbor najpovoljnijih proizvoda!

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Vašu svakodnevnu trgovinu olakšavamo jednostavnim izborom najpovoljnijih proizvoda.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gradski.me.

Radulović: Očekujem da ćemo do kraja godine ODABRATI izvođača druge dionice i odmah krenuti sa radovima

Srijeda, 24.04.2024 | 17:57

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da raspisivanje pretkvalifikacionog tendera za izgradnju druge dionice autoputa od Mateševa do Andrijevice nije samo formalnost već ključni mehanizam za osiguranje transparentnosti, fer konkurencije i odabira.

Bilčik: Najveći izazov biće POVLAČENJE NOVCA, Spajić ima odličan tim

Srijeda, 24.04.2024 | 17:50

Poslanik Evropskog parlamenta (EP) i predsjedavajući Delegacije odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i Crne Gore Vladimir Bilčik saopštio je da premijer Crne Gore Milojko Spajić oko sebe ima odličan tim ljudi, i uz široki koncenzus u parlamentu Crna Gora može imati benefite od Plana rasta i povući novac.

Joković pronašao RJEŠENJE za viškove sirovog mlijeka, OTKUPIĆE ga Bosna i Hercegovina

Srijeda, 24.04.2024 | 17:09

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti 250.000 litara mlijeka od crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Bliži se NAJPRESTIŽNIJI modni događaj godine - Za ULAZNICU treba IZDVOJITI "VRTOGLAVU CIFRU"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:21

Bliži e prvi ponedjeljak u  maju, a on je svake godine zakazan za najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svijetu - Met Galu. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Nova studija - Ovo su TOP 10 GRADOVA koje turisti žele ponovo da POSJETE

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:02

Dominiraju na listi top deset gradova koje turisti žele opet da posjete.

Ponovo da ZABLISTA - SPASITE NAKIT uz pomoć JEDNE SITNICE iz kupatila

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:47

Ovaj trik se takođe može primijeniti i kod srebrnog nakita koji je oksidirao. 

Kako da brzo IZBIJELITE jaja za Uskrs?

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:30

Poslije ovog trika možete da napravite bilo koju šaru. 

Kompanija Meridianbet: Male pobjede i pozitivni primjeri za očuvanje životne sredine

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:14

U okviru JU Resursnog centra za mlade “Podgorica”, 20. aprila, je sprovedena akcija očuvanja životne sredine.