Petak, 18.11.2022 | 14:43
IZVOR: Novosti magazin.rs

Četiri ODNOSA u emotivnim vezama koje treba da IZBJEGAVATE: Nemojte dozvoliti sebi da budete zaglavljeni sa TOKSIČNIM partnerima

Izbjegavajte veze koje oduzimaju snagu i energiju.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Postoji 4 energetski negativnih veza koje treba da izbjegavate u svom životu:

1. Odnos spasilac-žrtva

Ovdje možete biti i u jednoj i drugoj ulozi. Ako ste u ulozi spasioca, druga polovina stalno upada u nevolje zbog njihovih loših navika ili karaktera, a vi stalno pokušavate da je izbacite. Tako iznova trošite svoju energiju, a sitacija se ne mijenja. Sa druge strane, ako ste vi u ulozi žrtve, onda iznova se suočavate sa teškoćama na putu, i stalno očekujete da ih druga strana riješi, ne uzimajući odgovornost za svoj život. U ovakvoj vezi se stvara zavisnički odnos gdje jedna strana koristi drugu. U partnerskim odnosima je važno pomagati i podržavati, ali ako ste nekome stalno spasilac, ili ste stalno u ulozi žrtve kojoj treba pomoć, onda veza lako postaje toksična.

2. Odnos "roditelj-dijete"

Ova vrsta odnosa je takođe izuzetno negativna, jer se obje osobe u ovom slučaju ne mogu sto posto otvoriti. Onaj ko je "roditelj" stalno vodi računa o srodnoj duši i ne prima ništa od nje. Onaj ko je "dijete" u vezi ne razvija se i stalno je u sjenci voljene osobe. Ponekad dobija mnogo raznih beneficija u vidu novca i brige, ali se ne razvija. Samosvjesna i osoba koja teži ličnom razvoju, želi da napreduje u životu sama i da ne zavisi ni od koga, nikada neće prihvatiti takvu ulogu. Ako ste vi ili vaš partner potpuno zavisni jendo od drugog, ovo je loša vijest, jer je vaša veza izgrađena energetski pogrešno.

Postoji i suprotan slučaj, kada je čovjek jak i mudar, ali je prinuđen da igra ulogu roditelja, pošto je druga polovina krajnje neodgovorna i uvijek traži izgovore za sve svoje greške. Ako neko unaprijed odabere ulogu žrtve i bespomoćnog dječaka ili djevojčice, to nije ljubav, već korist.

3. Odnosi sa provokacijama i pretjeranom emocionalnošću

Postoje osobe koje u životu uvek teže drami, impulsivni su, skloni traženju razloga za svađu. Ako su obje osobe takve, onda će se takva veza vrlo brzo završiti. Ako jedna osoba provocira, a druga podlegne provokacijama, onda takav odnos može duže da traje, ali loše djeluje po mentalno zdravlje i energiju osobe koja trpi provokacije partnera. Ovo je tipičan slučaj energetskog vampirizma. Jedna osoba ima negativnu energiju koju širi kroz svađu i konflikte, a druga osoba tu energiju upija. Ako osjećate da je vašoj srodnoj duši potrebna drama, a da je vama potreban mir, otvoreno komunicirajte o tome. Ipak, ako se uprkos vašem trudu ništa ne promijeni, vrijeme je da odete i da pronađete osobu sa kojom ćete imati harmoničan i skladan ljubavni odnos kakav zaslužujete.

4. Konkurentni odnosi

U ovakvom odnosu partneri se stalno rakmiče, odnosno oboje ili jedna osoba želi da zauzmu lidersku poziciju u ljubavi. Kada se partneri neprestano bore za prijesto, to može biti izuzetno iscrpljujuće. LJubav ne bi trebalo da bude takmičenje, već skladna veza u kojoj se obe osobe dopunjuju i zajendo razvijaju, bodre jendo drugo u njihovim ciljevima. Ako samo jedan partner stalno želi da bude vođa ili lider, postoji rizik da će vas on iznova sabotirati da se sami ostvarite, a njegovi postupci mogu loše uticati po vaše samopouzdanje.

Toksični odnosi zasnovani na lošoj energetskoj vezanosti su iscrpljujući, loše utiču na energiju, mentalno zdravlje i kvalitet života uopšte. Ukoliko primijetite da ste sa partnerom pogrešno energetski povezani, pokušajte zajedno da napravite vrijedne promjene u vašoj vezi. Ako nema rezultata već duže vrijeme, osjećate se istrošeno i ne vidite da će se bilo šta poboljšati, vrijeme je da se toksična veza okonča.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Za UKLANJANJE nečistoće i NJEGU kože iskoristite ove PRIRODNE SASTOJKE koje imate kod kuće

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:07

Zdraviji su od hemijskih, zagađujućih i opasnih proizvoda.

Važio je za NEŽENJU, a onda je ONA osvojila njegovo SRCE - Otkrivena TAJNA SREĆNOG BRAKA Džordža i Amal Kluni

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Stručnjak za govor tijela otkriva ključ uspjeha veze najintrigantnijeg para u Holivudu.

USTAVNI ODBOR: Svi kandidati ISPUNJVAJU USLOVE za sudiju Ustavnog suda

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:40

Svi prijavljeni kandidati za izbor jednog sudije Ustavnog suda ispunjavaju uslove iz raspisanog javnog poziva, konstatovano je na današnjoj sjednici Ustavnog odbora.

Podgorica: Ovo naselje BEZ VODE do 15 sati

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:37

Stari Aerodrom bez vode nekoliko sati. 

VIDEO: NESVAKIDAŠNJI PRIZOR - 140 kitova pilota se nasukalo u plitkim vodama ušća

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:33

U uvali Tobi na obalama zapadne Australije na oko 250 kilometara od Perta, u blizini Dansboroa, nasukalo se 140 kitova pilota u plitkim vodama ušća.

Nutricionistkinja Novaka Đokovića OTKRIVA šta treba da jedemo PRIJE, a šta POSLIJE TRENINGA

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:30

Ishrana sportista je veoma bitan deo njihovih života, te uopšte ne čudi što se i Novak Đoković 2010. godine odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafiniranog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa.

APEL Ministarstva zdravlja: VAKCINISATI djecu i spriječiti ozbiljne posljedice

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:13

Povodom registrovanog drugog slučaja obolijevanja od morbila u Crnoj Gori, Ministarstvo zdravlja još jednom snažno apeluje na roditelje čija djeca još nisu primila MMR vakcinu, da ih u što kracem roku imunizuju  i na taj način doprinesu sprečavanju širenja ove zarazne i po zdravlje opasne dječje bolesti.

Odbor ODBIO predlog Aleksandre Vuković Kuč da Crna Gora SPONZORIŠE Rezoluciju o Srebrenici

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:09

Odbornica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč danas je na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike predložila da se dnevni red dopuni inicijativom da se članovi odbora izjasne o kosponzorstvu Rezolucije o genocidu u Srebrenici.