Utorak, 13.12.2022 | 14:38
IZVOR: Kolektiv.me

Počinje 14. Regionalni festival knjiga i pisaca BOOK-a 2022.

Otvaranjem kafe-knjižare Kosmos u Bloku 9 i promocijom knjige ,,Poslije kiše“, glumca, pjesnika, reditelja i muzičara Rada Šerbedžije, 14. decembra u Podgorici, sa početkom u 20 sati, zvanično će početi 14. izdanje Regionalnog festivala izdavača i pisaca Book-a 2022.




Foto: MediaBiro

To je saopšteno na današnjoj pres konferenciji izdavačke kuće Nova knjiga, održane u hotelu CUE.

,,Festival će se održati u novoj knjižari Kosmos u Bloku 9, koju će svečano otvoriti Rade Šerbedžija, i Gradskoj knjižari na Trgu nezavisnosti. Ove godine proslavljamo jubilej, 20 godina rada Gradske knjižare. U okviru festivala biće uručena nagrada Književni plamen, koja je izostala prethodne dvije godine zbog korone. Festival će se održati od 14. do 26. decembra“, kazala je urednica izdavačke kuće Nova knjiga Jelena Krsmanović.

U pratnji svog benda Zapadni kolodvor, Šerbedžija će takođe održati tradicionalne prednovogodišnje koncerte u glavnom gradu, Nikšiću i Budvi.

Podgorička publika imaće priliku da 15. decembra, u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), prva čuje pjesma sa novog albuma, kao i neprolazne hitove „Ne daj se Ines”, „Imam pjesmu za tebe“, ,,Barbara”.

Sjutradan, 16. decembra, Nikšićani će u svom pozorištu moći da uživaju u koncertu.

Direktor Nikšićkog pozorišta, Radinko Krulanović, naglasio je da ovu kalendarsku godinu završavaju na najbolji mogući način.

"Drago mi je što se ovaj plamen prenosi i na Nikšićko pozorište. Za kraj godine nam je i te kako dobrodošao ovaj događaj. Gospodi iz Nove knjige želim uspješan događaj. Moram da iskažem zahvalnost i Opštini Nikšić i Turističkoj organizaciji Nikšić“, poručio je Krulanović.

Sa njim je bio saglasan i direktor TO Nikšić, Mitar Bakić, koji je podsjetio da se u saradnji sa Opštinom, kontinuirano trude i rade na održavanju ovakvih događaja.

"Iz ugla turističkog radnika moram da kažem da zapravo taj kulturni sadržaj, u neku ruku mora da bude i turistički proizvod. Nikšićka kultura ima mnogo toga da ponudi i mislim da smo krenuli nezaustavljivom putanjom“, izjavio je Bakić.

Primoci su takođe pozvani da 17. decembra, u budvanskom hotelu Avala, prisustvuju nezaboravnom nastupu balkanskog virtuoza.

"Znamo da Budva poznata kao grad u kojem dolaze brojni velikani muzičke scene iz regiona i cijelog svijeta. U tom pravcu razmišljali smo i sada, pa smo se potrudili da u našem gradu ugostimo gospodina Šerbedžiju. Svi naši dragi sugrađani gosti moći će da uživaju u djelu njega i njegovog benda“, zaključio je predstavnik Opštine i Turističke organizacije Budva, Nikola Kralj.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ramona Horvath Trio 20. aprila u KIC-u

Srijeda, 17.04.2024 | 10:07

Džez trio rumunske pijanistkinje Ramone Horvat nastupiće premijerno u Crnoj Gori u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza - JAM 2024” u subotu, 20. aprila u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

CNP: Predstava “671-LOV” u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u srijedu 17. aprila s početkom u 20 sati.

CNP: Predstava „Smrt i njeni hirovi“ na Sceni Studio

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 11:13

Predstava „Smrt i njeni hirovi“, prema Žozeu Saramagu, u adaptaciji Kate Đarmati i režiji Lidije Dedović, biće izvedena 15. i 16. aprila na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta. Sve ulaznice za oba izvođenja su rasprodate.

Max Kochetov Quartet & Samuel Blaser 17. aprila u KIC-u

Nedjelja, 14.04.2024 | 11:35

Jedan od najistaknutijih džez saksofonista Maks Kočetov nastupiće na manifestaciji Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori - JAM 2024, sa svojim kvartetom i trombonistom Semjuelom Blejzerom, 17. aprila, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati. U Kočetovom kvartetu sviraju pijanista Andreja Hristić, kontrabasista Boris Šainović i bubnjar Miloš Grbatinić, navedeno je iz KIC-a. 

KIC: Stefan Bošković gost tribine “Podgoričke priče”

Nedjelja, 14.04.2024 | 10:38

Šta jednog mladog čovjeka, pa tek onda pisca, tjera da pored ovozemaljskog stvara svoj virtuelni svijet, između ostalog, reći će nam dramaturg Stefan Bošković, jedan od vodećih stvaralaca mlađe generacije u Crnoj Gori, u aprilskim „Podgoričkim pričama“.

Pročitajte šta piše u PISMU koje je Lazović poslao Novoviću

Srijeda, 17.04.2024 | 10:12

Bivši visoki funkcioner crnogorske policije Zoran Lazović, koji je uhapšen u nedjelju po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva kojega tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je omogućila ulazak u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, još 12. marta je pismom preko advokata obavijestio Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da je spreman da dođe u SDT na svaki poziv i da ne želi to da izbjegne ili ometa bilo kakav zakonit rad Tužilaštva.

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

Pojedini maturanti na eksterni ispit ipak došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Srijeda, 17.04.2024 | 13:16

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

U toku pretres: Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja ušli u prostorije ASK-a

Srijeda, 17.04.2024 | 09:55

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja SPO po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva ušli su jutros u prostorije Agencije za sprečavanje korupcije ASK.

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:13

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se od 14. juna do 14. jula održati u Njemačkoj.

Astrolozi predviđaju - Ovi DATUMI u APRILU donose VELIKE PROMJENE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:02

Četiri datuma u aprilu koja će uticati na naše živote. 

Milatović - Podići spomen obilježje žrtvama Kaluđerskog laza

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:00

Zločin u Kaluđerskom lazu, koji se dogodio na današnji dan prije 25 godina, predstavlja mračno poglavlje u našoj istoriji, obilježeno gubitkom nedužnih života, onih koji su u našoj zemlji tražili utočište, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

NOVA STUDIJA: Jako vještačko osvjetljenje tokom noći može da POVEĆA RIZIK od OVE BOLESTI

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:40

Neprekidno izlaganje vještačkoj svjetlosti noću može dovesti ljude u povećan rizik od moždanog udara, upozorava novo istraživanje.  

Koliko vremena je potrebno da PRIMJETITE RAZLIKU u tijelu nakon početka redovnog bicikliranja?

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:22

Bicikl je nekima sredstvo za rekreaciju, nekima prevozno sredstvo, a nekima oboje. I jdne i druge, kao i buduće bicikliste, podsjećamo zašto je bicikliranje zakon.

ZA DOBAR POČETAK DANA - NAPRAVITE MEKANE POSNE pužiće sa AJVAROM (RECEPT)

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:09

Posna verzija omiljenog peciva.

Stručnjak OTKRIVA - Ove dvije namirnice su odlične za zdravlje crijeva i srca

Četvrtak, 18.04.2024 | 07:23

Kada je riječ o raznim hroničnim bolestima, od probavnih problema do kognitivnog pada i srčanih oboljenja, ishrana igra važnu ulogu. Srećom, uključivanje protivupalnih namirnica u ishranu može nam pomoći u borbi protiv ovih stanja.

PONESITE KIŠOBRANE - Ove TEMPERATURE nam donosi ČETVRTAK

Srijeda, 17.04.2024 | 22:02

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kraćim sunčanim intervalima, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Naučnici na ivici OTKRIĆA ŽIVOTA van Zemlje?

Srijeda, 17.04.2024 | 21:49

Jedno od najvećih pitanja na koje još uvijek nema odgovora je da li postoji život van zemlje. I ako postoji, gdje se "krije"?

ISTRAŽIVANJA POKAZALA - Da li LOŠIJE SPAVAJU žene ili muškarci?

Srijeda, 17.04.2024 | 21:31

Rezultati su pokazali da žene imaju skoro 60 odsto veću vjerovatnoću da pate od nesanice.