Nedjelja, 15.01.2023 | 19:51
IZVOR: Kolektiv.me/cdm.me

PORAZ "plavih" - Crvena Zvezde osvojila "Moraču" u derbiju ABA lige

Košarkaši Budućnosti Voli poraženi su od Crvene Zvezde u derbiju 15. kola ABA lige.




Foto: aba-liga.com; KK Budućnost VOLI/Filip Roganović

"Plavi" su poraženi rezultatom 56:76, po četvrtinama (12:19, 13:18, 18:16, 13:23).

Beograđani su od starta meča nametnuli svoj ritam igre, te uz agresivnu odbranu i jako dobru napadačku saradnju Kampaca i Mitrovića odmah stekli opipljivu prednost.

Budućnost se mučila čitavim tokom meča, teško je dolazila u situaciju da kreira lake poene, pa je razlika na poluvremenu bila +12 u korist branioca titule.

Iako su tokom trećeg perioda zaostajali i 18 poena, Podgoričani su zaprijetili preokretom. Aleksandar Lazić je trojkom smanjio na 53:47, a onda je Igor Drobnjak u sljedećem napadu promašio trojku za -4.

Od toga momenta krenula je značajno bolja igra “crveno-bijelih”, koji su ekspresno povratili dvocifrenu prednost, a onda bez ikakvih problema riješili meč u svoju korist.

Igrom Zvezde dirigovao je Kampaco kome su dvije ukradene lopte nedostajale da dođe do tripl dabl učinka. Argentinac, koji još uvijek nije registrovan za Evroligu, obilježio je susret u Morači sa 14 poena, 12 asistencija i čak osam oduzetih lopti.

Luka Mitrović je bio najefikasniji akter duela sa 21 poenom, Ognjen Dobrić je dodao 18.

Kod Budućnosti, koja je sada na učinku 9-6, izdvojio se Erik Grin sa 14 poena.

TOK UTAKMICE:

Krajpobjeda Crvene zvezde 76:56. Ovo je šesti poraz Budućnosti u regionalnom takmičenju.

37.minut – Zvezda je na+24, a pojedini navijači Budućnosti već napuštaju dvoranu.

35.minut – Nakon nesportskog faula Popovića, Zvezda je dala pet poena. Kampaco je bio siguran sa linije penala, a onda je Petrušev pogodio trojku i praktično riješio pitanje pobjednika.

34.minut – Ponovo napadački post u igri Budućnost, Zvezda pravi seriju 7:0 na krilima Dobrića i ponovo gosti imaju lagodnih 14 poena viška.

31.minut – Trojka Aleksandra Lazića i Budućnost odavno nije bila ovako blizu. Mogli su domaći čak i do -4, ali Drobnjak nije bio precizan u narednom napadu.

III četvrtinadobar finiš ovog perioda za našu ekipu i pred završni kvartal, poslije važne trojke Popovića, Budućnost zaostaje 10 poena. Rezultat je 53:43 za Crvenu zvezdu.

27.minut – Svojim 13. poenom Dobrić prekida seriju “plavih” od 7:0. Budućnost je u dosadašnjem toku utakmice prodala čak 17 lopti.

26.minut – Koš Drobnjaka, potom poeni iz kontre Popovića, a onda je pogodio i Grin uz prekršaj. Tajm-aut zove Ivanović.

25.minut – Vezala je Budućnost dvije dobre odbrane i isto toliko napada, međutim Kampaco i Mitrović i dalje su nerješiva enigma za Podgoričane. Semafor pokazuje 47:31 u korist branioca titule.

23.minut – Rekordnu zalihu imaju Beograđani. Nakon trojke Dobrića rezultat je 45:27.

Poluvrijeme – nakon dvadeset minuta košarke u Podgorici, Crvena zvezda protiv crnogorskog šampiona vodi 37:25. Gosti igraju jako odbranu, ne dozvoljavaju “plavima” lake poene, dok na drugoj strani Mitrović zadaje velike muke odbrani Budućnosti. Centar Beograđana je najefikasniji akter utakmice sa 17 poena, dok veliki doprinos daje i Kampaco, strijelac šest poena, uz čak osam asistencija. Kod Budućnosti je sa pet poena najefikasniji Grin.

18.minut – Već 17 poena ima Mitrović, sada je pogodio uz faul ali nije iskoristio dodatno bacanje. Nakon koša Dobrića, rezultat je 34:22 u korist Crvene zvezde.

15.minut – Tek druga trojka “plavih” u večerašnjem meču, precizan je Atić i Budućnost je ponovo blizu. Veliki rival vodi 27:22.

14.minut – Imala je Budućnost šut za tri da smanji na pet razlike, nije to iskoristila, a na drugoj strani stiže kazna. Trojka Dobrića, reaguje Jovanović.

13.minut – Treći prekršaj Petruševa, mladi krilni centar je van ritma i odmah se seli na klupu.

I četvrtina – mučili su se igrači Budućnosti u napadu, teško su dolazili u situaciju da kreiraju otvorene pozicije. Zvezda je na krilima Kampaca i Mitrovića stekla pristojnu zalihu, pa nakon deset minuta košarke u najvećoj crnogorskoj dvorani, gost vodi 19:12.

7.minut – Trojka Kampaca, a onda i Vildose. Zvezda ima 10 poena prednosti.

6.minut – Tajm-aut je uroio plodom, Rejnolds daje trojku i smanjuje na -6 (7:13). Obje ekipe su ispunile bonus…

5.minut – Nezaustavljiv je Mitrović, njegov poenterski skor je dvocifren, a Kampaco ima čak šest asistencija. Tajm-aut Jovanovića.

4.minut – Veoma dobra saradnja Mitrovića i Kampaca, nekadašnji član Budućnosti već ima osam poena. Gosti vode 11:4.

3.minut – Trojka Lazića, Zvezda utakmicu u dupke punoj Morači otvara vođstvom 5:1.

1.minut – Popović je jedini domaći igrač u startnoj petorci “plavih”. Pored njega na parketu su Bel-Hejns, Rejnolds, O’Brajant i Kaba.

Pred start meča publika je pozdravila stratega gostujuće ekipe, crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića. Njemu je uramljeni dres Budućnosti sa brojem 10 uručio predsjednik podgoričkog kluba Dragan Bokan.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gtadski.me.

TRIK koji će vam UŠTEDJETI struju dok spremate hranu u rerni

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:03

Pored uštede struje, obroci sa takvom pripremom biće ukusniji.

VIDEO: Poslije 45 godina OPRALI AUTOMOBIL, sada izgleda NEVJEROVATNO - Pogledajte

Četvrtak, 25.04.2024 | 07:06

Chevrolet Corvette iz 1978. jedva da je vožen prije nego što je parkiran i ostavljen u garaži da skuplja prašinu.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.