Četvrtak, 19.01.2023 | 20:17
IZVOR: Telegraf.rs

Istorija opet pripala Mesiju - Saudijska Arabija vidjela spektakl i moćni PSŽ

Ovo je možda bio i posljednji duel legendarnih fudbalera.




Foto: Youtube screenshot/Ahmed Mostafa Art

Fudbaleri PSŽ - a savladali su Rijad Stars sa 5:4 u u prijateljskom meču odigranom u Rijadu u Saudisjkoj Arabiji. 

Domaći tim bio je sačinjen od fudbalera Al Hilala i Al Nasra, pa je tako ovo bio možda i posljednji duel u kojem su snage odmerili Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Kao i u dosadašnjem dijelu bogatih karijera, ponovo je u zajedničkom duelu viđen spektakl.

Ronaldu i Mesiju je ovo bio 38. međusobni duel, prvi nakon što je Juventus u grupnoj fazi Lige šampiona 2020. pobijedio Barselonu. Od kada je Argentinac prešao u PSŽ, a Ronaldo se vratio u Mančester Junajted, nisu se sastajali.

Od starta meča viđen je dobar i otvoren fudbal na obje strane. Kako odbrane nisu bile u prvom planu u oba tima, nizale su se šanse za gol. Uz to, ovacije sa tribina na početku meča pratile su svaki Mesijev kontakt sa loptom.

Navijači nisu dugo čekali na prvi gol. Tako, već u 3. minutu Nejmar je sa lijeve strane odlično pronašao upravo Mesija koji je majstorijom uspio da zatrese mrežu na oduševljenje navijača.

U nastavku, Rijad Stars je zaigrao mnogo bolje, a najbolje prilike u narednih nekoliko napada imali su Kristijano Ronaldo i Luiz Gustavo. Ipak, zahvaljujući odličnim intervencijama Kejlora Navasa rezultat je ostao nepromenjen.

Rezultat se nije menjao do 33. minuta. Tada je dosuđen penal poslije dobre akcije Rijad Starsa, Ronaldo je visoko skočio u petercu PSŽ-a. Kejlor Navas je nesmotreno reagovao i udario ga u glavu.

Portugalac potom rutinski postiže gol za izjednačenje.

Do kraja poluvremena igralo se još otvorenije uz mnogo šansi. Tako, 6 minuta poslije izjednačujućeg gola, Bernat je zaustavio faulom sa leđa kontru Rijad Starsa i dobio direktan crveni karton. Ipak, to nije spriječilo Markinjosa da donese novo vođstvo PSŽ-u koji se razigrao i imao priliku da iz penala postigne novi gol.

Nejmar nije bio precizan, a kazna je uslijedila u 5 minutu sudijske nadoknade kada je Ronaldo pogodio pošto je dobro odreagovao na loptu koja se odbila od stative i sproveo je u mrežu Kejlora Navasa.

U nastavku, viđena je slična slika kao i u prvom delu. Nizali su se golovi kao na traci. Prvo je Embape "promiješao" odbranu Rijad Starsa i u petercu pronšao Ramosa koji sprovodi loptu u mrežu za 3:2. Domaći odgovaraju 4 minuta kasnije, u 57. minutu kada je poslije kornera Jang Hjun So doneo novo izjednačenje.

Poslije toga, uslijedio je možda i vrhunac samog susreta. Posle penala u 60. minutu koji je reizovao Embape, iz igre su izašli Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi, Kilijan Embape, Nejmar, Kejlor Navas. Svi oni ispraćeni su gromoglasnim aplauzom cijelog stadiona, a ritam meča, po njihovom izlasku je potpuno opao.

Do kraja meča, u 77 minutu Ekitike daje novi gol za PSŽ, kojem nije smetalo što je dobar dio meča igrao sa igračem manje, a odgovorio je Anderson Taliska u 94. minutu za konačnih 5:4.

Izvor - telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Zečević: Zbog usporivača i ograda Podgorica postala grad PREPREKA

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:35

Direktor JP “Putevi” Radoš Zečević kazao je da je zbog velikog broja usporivača i ograda Podgorica pretvorena u grad prepreka, ali da su primorani na to zbog nesavjesnih vozača.

Kako da brzo IZBIJELITE jaja za Uskrs?

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:30

Poslije ovog trika možete da napravite bilo koju šaru. 

"NE BRINEM, više razmišljam kako da mu POMOGNEM" - Prvo OGLAŠAVANJE supruge Nikole Rokvića

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:19

Pjevača su obučavali veoma stručni ljudi. 

Kompanija Meridianbet: Male pobjede i pozitivni primjeri za očuvanje životne sredine

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:14

U okviru JU Resursnog centra za mlade “Podgorica”, 20. aprila, je sprovedena akcija očuvanja životne sredine.

NAKON 60 godina - Poznata pjevačica u Kući slavnih rokenrola

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:08

Šer, Ozi Ozborn, Meri DŽ. Blajdž i „ Trajb kold kvest” su među zvijezdama koje će ove godine biti uvrštene u Kuću slavnih rokenrola.

Hana Huljić OTKRILA kako se snalazi u ULOZI majke -"Ta LJUBAV i taj OSMIJEH"

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Hana Huljić Grašo progovorila je o majčinstvu. Petar Grašo i ona 2022. postali su roditelji djevojčice Albe.

Zbog toga se LOŠE OSJEĆATE: Ovu hranu nikada NE BI trebalo da JEDETE ujutru

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:48

Stručnjaci insistiraju da dan započnemo doručkom punim hranljivih sastojaka.

SUPER obrok - Pripremite TORTILJE SA JAJIMA za dobro jutro

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:47

Jaja su uglavnom naš prvi odabir kad je reč o spremanju doručka. Iako se najčešće odlučujemo za omlet, zašto ne biste probali nešto drugačije, poput tortilje. Recept za tortilju sa jajima ćete znamo često spremati.

SMJEŠTAJ stranaca na aerodromima mora BITI BOLJI

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:38

Granični prelazi na Aerodromima Podgorica i Tivat nemaju adekvatne materijalne uslove za zadržavanje lica, što je posebno problematično u slučajevima kada se osobe kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, u matičnu zemlju vraćaju prevoznikom kojim su i došli, na šta nerijetko čekaju danima.

Rasta mora HITNO na OPERACIJU - Reper IZNENADIO sve izjavom (FOTO)

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:31

Reper Stefan Đurić Rasta hitno je hospitalizovan zbog nesnosnih bolova, a sada je otkrio da ide na operaciju.