Ponedjeljak, 23.01.2023 | 12:04
IZVOR: zadovoljna.rs

Kako izgleda idealan dom za tvoj horoskopski znak?

Da li ovako zamišljate idealan dom?




Foto: Ilustracija, Pixabay

Ovan

Omiljeni stil: minimalistički, moderni, starinski, eklektični, atipični.

Omiljena prostorija; sportska sala, trpezarija i roštilj.

Omiljene boje; jake, neutralne ili odsustvo boja.

Bik

Najvažnija prostorija: moćno opremljena drvena kuhinja sa američkim frižiderom, frižiderom za vino, multifunkcionalnim robotom.

Omiljeni stambeni objekat: individualna, moderna dizajn ili kamena kuća, ili stan sa obaveznim pogledom na prirodu.

Najvažniji faktor stambenog prostora: mir, sigurnost, tople boje i drveni namještaj.

Blizanci

Blizanci su klaustrofobični. Vole da pomjeraju mjesto, namještaju, vole urbani život, promjenu dekoracije, estetiku, praktičnost, pragmatizam, jednostavnost i sklad.

Blizanci ne vole ekstravaganciju, niti drečave enterijere. Imaju više stambenih objekata, stanove i vikendice. Omiljeni stil: skandinavski etno šik. Voli boje u malim količinama, veseli i skladni miks sa ličnim pečatom.

Dekoracija vikendice: retro šik stil, savremena dekoracija u starim kamenim kućama, etno rasvjta, marokanski tepih i staro drvo.

Omiljeni stambeni objekat: loft, stan sa poluspratom i open space.

Omiljena prostorija: Dnevni boravak da svim modernim uređajima, kao što su mobilni, kompjuter i TV.

Rak

Voli selo, prirodu, baštu, život na čistom vazduhu. Voli red i higijenu. Obožava zelenu boju i ne boji se jakih boja.

Omiljeni stil: seoski šik. Kada živi u gradu uređuje svoj prostor sa drvetom, naslijeđenim namještajem karo dezenom, vezenim lanom, savremenim i podmlađenim namještajem u bojama i sa svijetlim drvetom. Obožava kamene kuće, drvene grede. Ne voli čisti i lakirani dizajn.

Omiljena prostorija: dječija soba.

Lav

Voli zlatne, barokne predmete, versajski stil, luksuz, završni uredan i elegantni odsjaj u enterijeru, ali ne i drečavi.

Idealno mjesto stanovanja: stan sa visokom plafonima, dekorativnim lajsnama, parketom od uzorka riblje kosti u najboljem dijelu grada. Ili, kuća sa divnim i neosvojivim pogledom na veoma traženoj lokaciji. Stambeni objekat koji bi mogao da ga zadovolji je loft u industrijskom stilu. Voli buržujske kuće kojima se prilazi šljunkovitim alejama.

Omiljena prostorija: dnevni boravak sa trpezarijom, jer voli savršenstvo i u jelu i u piću. Sigurno posjeduje frižider za vino ili podrum sa domaćim kvalitetnim vinom, skupocenu kožnu fotelju, nekoliko savremenih i jednostavnih slika na zidu. Sanja da ima u vlasništvu slike poznatih velikana. Stolić u dnevnom je dizajn, stakleni, čelični ili od punog drveta, kojeg krase knjige o umjetnosti. Bijeli čisti zidovi kao u galeriji slika su ukrašeni umjetničkim djelima u tamno tirkiznim i tamno sivim nijansama, koje otkrivaju jaku ličnost, koja nema enterijer kao svi ostali. Voli uredan, organizovan enterijer, gdje je sve na svom mjestu i gdje je sve iscenirano.

Djevica

Njen moto je: „Sve na svom mjestu“. Djevica voli uredan prostor i vična je kupovini namještaja za skladištenje: ormari, plakari i komode. Dečiji kreveti su opremljeni ladicama, sanja o svom sopstvenom garderoberu, gdje je odeća složena po sezonama, bojama i tkaninama. I u garsonjeri Djevica jasno odvoji i raspodijeli prostor.

Omiljeni stil: skandinavski, svijetle boje i savršen izgled. Voli porodične uspomene i suvenire sa putovanja, koje ne gomila i na kojima nikada ne smije biti prašine.

Omiljena prostorija: spavaća soba gdje odobri tračak fantazije u obliku pastelne boje posteljine i raznih, dekorativnih jastučića. Njen ukus je prilično neutralan za druge prostorije, jer joj to omogućava da odmori dušu. Djevica puno ulaže u porodični, društveni i profesionalni život i potreban joj je uredno, sređeno i jednostavno okruženje za njenu sanjalačku prirodu i za njen bogat unutrašnji život.

Vaga

Vaga žudi za skladom. Sklad boja, oblika koji unose opuštajući i smireni duh u dom. Voli laganu, prozračnu i udobnu dekoraciju.

Omiljene boje: prirodni tonovi, bijela, prljavo bijela, šampanj, bež, smeđa i siva, u cilju očuvanja opuštajuće atmosfere koju traži pod svaku cijenu. Voli da žonglira sa mekanim i čupavim tkaninama, dekama i pokrivačima, namještajem prozračnih i laganih linija.

Omiljeni egzotični stil: etno šik, zajednica verodostojnih predmeta i zagasitih, prirodnih boja. Voli prostorije koje odišu skladom, gdje se lejpota nalazi u nježnoj boji buketa od božura, kao i u uglu ogledala gdje se prirodno svijetlo odbija. Dekoracija doma je jedna od njenih omiljenih stvari. Voli da čita knjige i časopise o uređenju doma i primjenjuje svoj lični pečat. Elegancija i prefinjenost su njene glavne vodilje u uređenju doma.

Škorpija

Veliki je zaljubljenik u jake boje, čak i odvažne, i u skladne kombinacije, za koje drugi smrtnici ne bi nikada imali petlje ili odvažnosti primenjivati sa urođenim talentom, prepunim samo njene ličnosti. Ukrasiti uz pomoć baroka i dizajna za nju ne predstavlja nikakav problem, jer ona to sve savršeno uskladi. Voli crvenu, boju strasti, simbol te iste strasti koja je pokreće.. Obožava jake boje, neće prezirati plavu, samo ako nije pastelna. Pastelna paleta boja i Škorpija su dva različita svijeta.

Avanturističkog duha, osoba koju mjesto ne drži, sa hiljadu ideja o putovanju, vojeće umetničke domorodačke slike, u jakim bojama i geometrijskim oblicima, abstraktnu umetnost, kubizam. Amater umjetnosti, najviše mrzi mediokritet, prosjčni stil. Tkanine moraju da budu od kvalitetne svile, pliša i kašmira.

Škorpija je takođe amater klasičnog stila, starih, izvornih i verodostojnih predmeta i namještaja. Njeno uređenje je najinventivnije i najorginalnije. Voli udoban, neprolazan i avangardni stil namještaja. Posjeduje urođeni dar da primjenjuje razne stilove, koji nemaju ništa zajedničkog u jednu savršenu cjelinu.

Strijelac

Ključne riječi koje opisuju Strijelca su nomadski i slododni duh, zaljubljenik u sam život. Sve se to vidi i u dekoraciji njegovog doma: suveniri sa putovanja, širina duha i žudnja za obrazovanjem i usavršavanjem ga teraju da kupuje knjige za svoju dragocjenu kućnu biblioteku. Muzika mu je veoma bitna i puno je sluša. Njegova dekoracija ima smisla, služi mu, nije samo tu da uljepša prostor.

Teško mu je živjeti u gradu, osim ako može redovno da pobjegne na obalu mora, na selo ili ako njegov stan posjeduje terasu bez pogleda na komšije preko puta. Potrebni su mu: prostranstvo i daleki pogledi bez prepreka, jer na taj način nalazi mir. Ne boji se čak ni živjeti u sred usamljenog sela, naprotiv to ga umiruje.

Vesele prirode, voli da se druži sa prijateljima i zbog toga savršeni stambeni objekti bi bili: loft, kuća sa ogromnim dnevnim boravkom ili jednostavna brvnara sa velikom terasom. Zaljubljenik u drvo i ekolog u duši, ne može zamisliti dom bez drvenih predmeta.

Jarac

Jarac prije svega traži da stvari budu praktične i dobrog kvaliteta. Istina je da teorija kaže da voli tamnije boje, ali to često nije istina, bar kada je uređenje stana ili kuće u pitanju.

Ima dva tipa Jarčeva. Jednom je stalo do statusa, vodi se onim „kada ne znaš šta je dobro, onda znaš šta je skupo“, voli da se vidi i kroz enterijer ko je on i koji mu je položaj u društvu. Drugi pak tip voli prefinjenost, sklad i ne mari baš za modne trendove. Vole svijetle, neutralne tonove, prirodne matetijale. Funkcionalnost i urednost na prvom mjestu, pa tek onda estetika.

To ne znači sumornost i strogost, baš naprotiv. Uvijek, ali uvijek ćete naći neku posvetu prošlosti.

Vodolija

Omiljena prostorija: open space i loft.

Omiljeni stil: etno šik i dizajn.

Ribe

Omiljena prostorija: kupatilo, terasa, trpezarija i spavaća soba.

Omiljene boje: plava, zelena, morske nijanse, boja pijeska i prirode.

 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

SUDAR na putu Nikšić-Plužine, tri osobe teško povrijeđene

Subota, 20.04.2024 | 11:42

Tri osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u mjestu Grebice, na putu Nikšić-Plužine.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

Jelena Perović puštena da se BRANI SA SLOBODE

Subota, 20.04.2024 | 00:00

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović puštena da se brani sa slobode, odluka je sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.