Utorak, 24.01.2023 | 21:20
IZVOR: gradski.me

Vujović: Proteklog vikenda Kolašin posjetilo 6.000 turista od kojih 2.000 hiljade skijaša

Prethodnog vikenda, kada je i zvanično je počela skijaška sezona u Crnoj Gori, skijališta u Kolašinu posjetilo je oko 6 hiljada turista od čega oko 2 hiljade skijaša, kazala je PR Nacionalne turističke organizacije (NTO) Milena Vujović u emisiji “Takulin” na Gradskoj televiziji.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/MediaBiro 

“To su nezvanični podaci. Poslije nekog perioda imaćemo i zvanične podatke i prihode pa ćemo vidjeti efekte ovog prvog dijela sezone”, rekla je Vujović.

Dodaje da je tokom novogodišnjih praznika na sjeveru bila dobra posjećenost, a prema podacima Ski centra u Kolašinu taj grad je ugostio oko 3 hiljade posjetilaca.

Isplatio se trud lokalnih TO

“Sigurna sam da je trud lokalnih turističkih organizacija (TO), dobri programi i manifestacije obezbjedio tako dobru posjećenost. Imajući u vidu da nije bilo snijega to su zaista dobri podaci. Oni su to nadomjestili nekim drugim aktivnostima, manifestacijama, a sredinom januara organizovan je Kolašin Winter Art tokom kojeg su nastupili najbolji gitaristi. Strahovali smo da će doći do otkazivanja rezervacija ali vremenski uslovi su nam išli na ruku krajem mjeseca i iskrenose nadam da će se situacija nastaviti i da ćemo imati dužu zimsku sezonu kada možemo nadomjestiti eventuane gubitke”, kazala je Vujović.

Na ruku nam, kaže, idu i đački odmori i raspust tokom februara u regionu odakle očekuje veći broj turista u februaru.

“Zimska turistička sezona je počela odlično i najveće zasluge idu programima tokom novogodišnjih praznika. Činjenica je da su se svi uželjeli dobrog organizovanog dočeka Nove godine nakon dvije godine korona pandemije. Sigurna sam da nam je to išlo na ruku i da su svi željno iščekivali da saznaju koji će izvođači nastupiti. Imena poput Zdravka Čolića, Dina Merlina, Željka Bebeka, Van goga osigurali su dobru posjećenost”, uvjerena je Vujović.

Dobra posjeta tokom novogodišnjih praznika

Prema podacima koje lokalne TO dostavljaju NTO svakog četvrtka u Crnoj Gori je, ističe, 30. decembra boravilo oko 24 hiljade turista što je za 122 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, a duplo više u odnosu na isti period rekordne 2019. godine.

“To su odlični podaci. Najveći broj turista je iz regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, ali i Albanije, Kosova i Makedonije. Kada je riječ o drugim inostranim tržištima moram spomenuti Tursku, Veliku Britaniju i Njemačku, a za zimsku turističku ponudu Crne Gore veliko interesovanje postoji i iz Skandinavskih i Baltičkih zemalja, te Češke i Poljske”, naglasila je Vujović.

Crna Gora prepoznata kao cjelogodišnja destinacija

Crna Gora je, ističe, sve više prepoznata kao cjelogodišnja destinacija, a činjenica da gosti iz regiona čine najveći broj turista dokaz je da smo konkurentni ski centrima u regionu. Ipak, potrebno je raditi, napominje Vujović, na unapređenju smještajnih kapaciteta.

“Već su napravljeni neki koraci na tom polju. Swissôtel  je juče najavio otvaranje u oktobru što je značajan korak koji će Crnu Goru rangirati na mapi evropskih destinacija za zimsku turističku sezonu”, smatra Vujović.

Besplatan prevoz iz Podgorice do Ski centra Kolašin 1600 svakog utorka i četvrtka

NTO u saradnji sa TO Podgorice, Privrednom komorom i skijalištima Crne Gore organzovali su, dodaje, besplatan prevoz od Podgorice do skijališta Ski centra Kolašin 1600 za sve zainteresovane građane i turiste.

“Kreće se utorkom i četvrtkom od hotela Podgorica do ski centra Kolašin 1600. Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 020/ 667 – 535, a maloljetnici moraju imati pratnju. Interesovanje je veliko. Danas su bila zauzeta sva mjesta i imamo najave za četvrta. Ako nam vremenski uslovi budu išli na ruku vjerujem da će interesovanje biti još veće”, kazala je Vujović i dodala da je već počelo planiranje promotivnih aktivnosti za ljetnju turističku sezonu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Vlada radnicima Instituta uplaćuje 1,1 MILION EURA

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:17

Odluka Vlade.

Air Montenegro: Geopolitička situacija onemogućava letove Podgorica - Tel Aviv

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:55

Air Montenegro obavještava javnost, svoje putnike i partnere, o otkazivanju planiranih čarter letova ka Izraelu. Kompanijski Odbor za sigurnost je donio ovu odluku na osnovu analize aktuelne geopolitičke situacije i procjene rizika u zoni sukoba. 

Voli cijene za lak izbor najpovoljnijih proizvoda!

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Vašu svakodnevnu trgovinu olakšavamo jednostavnim izborom najpovoljnijih proizvoda.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gradski.me.

Radulović: Očekujem da ćemo do kraja godine ODABRATI izvođača druge dionice i odmah krenuti sa radovima

Srijeda, 24.04.2024 | 17:57

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da raspisivanje pretkvalifikacionog tendera za izgradnju druge dionice autoputa od Mateševa do Andrijevice nije samo formalnost već ključni mehanizam za osiguranje transparentnosti, fer konkurencije i odabira.

Ljepota NEMA ROK TRAJANJA - Ima 60 godina i NOVA je MIS UNIVERZIMA Buenos Ajresa

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:02

Alejandra se kvalifikovala za izbor za mis univerzuma Argentine pobjedivši daleko mlađe djevojke.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Šćekić: Crna Gora posvećena saradnji sa Srbijom

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:56

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, upriličio je prijem ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojše Rodića. 

Konačno je stigao KRAJ j retrogradnog Merkura - Ove PROMJENE čekaju vaš horoskopski znak

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:48

 Kraj retrogradnog Merkura! Konačno je stigao 25. april 2024. godine, dan kada će se dosta stvari promijeniti. 

UDES u Podgorici - Ima povrijeđenih

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:41

Jedna osoba je povrijeđena u udesu dva automobila koji se dogodio na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ispred Skupštine Crne Gore.

Crvena Zvezda suspendovala tim-menadžera Nebojšu Ilića

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:41

KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u periodu od 72 sata, do utvrđivanja činjenica suspendovao člana našeg kluba Nebojšu Ilića, saopšteno je iz beogradskog kluba.

Ova UKUSNA namirnica SMANJUJE APETIT i doprinosi GUBITKU KILOGRAMA

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:32

Dobro balansirana ishrana je jedan od najvažnijih faktora ukoliko želimo da smršamo.

Mandić: IZVJESNO da će tokom juna doći do PROŠIRENJA Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:23

Izvjesno je da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom današnjeg susreta sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Slovenije.

IRF - Uz dodatne edukacije i treninge do jake profesionalne ličnosti

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:20

Polaznice prve generacije programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja „Women on Boards“ Marija Janković, Ivana Đurović i Radmila Ivanović ističu važnost interakcije s inspirativnim liderkama u okviru samog programa, naglašavajući da je povezivanje s uspješnim ženama ključno za njihov dalji profesionalni put.

Sačuvajte ZDRAVLJE jednog od VITALNIH ORGANA: Ovo VOĆE može znatno poboljšati funkciju jetre

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:09

Njena primarna funkcija je izlučivanje toksina iz tijela.