Srijeda, 01.02.2023 | 16:20
IZVOR: Kolektiv.me

Ministar Dukaj u radnoj posjeti Opštini Budva: Uprava u službi građana

Ministar javne uprave,  Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Budva i sastao se sa predsjednikom Opštine Milom Božovićem.
Foto: Ministarstvo javne uprave 

Na sastanku su razgovarali o izazovima u oblasti reforme javne uprave sa akcentom na unapređenju pružanja elektronskih usluga, zakonskog okvira i konkretnim aktuelnim pitanjima koja su trenutno u fokusu interesovanja lokalne i državne uprave. 

"Posjetili smo danas Opštinu Budva kako bismo razmijenili stavove o aktuelnoj situaciji, sagledali dostignuća, ali sa posebnim akcentom na izazove, kako bi u saradnji lokalnih i državnih vlasti te izazove prevazišli"  rekao je ministar Dukaj. 

"Unapređenje kvaliteta života građana je cilj bez alternative. Oko ovog cilja moramo se svi okupiti, bez obzira na političke ili druge razlike", dodao je ministar Dukaj. 

Ministarstvo javne uprave će, u skladu sa djelokrugom rada  dati punu podršku opštini Budva u pravcu daljeg i intenzivnijeg razvoja, kako bi obezbijedili efikasno pružanje usluga građanima, kao i uspostavljanju saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave. 

On je kazao da će unapređenje zakonodavnog okvira i uvođenje elektronskih usluga dovesti do promjene pristupa na način što će  lokalne samouprave preuzeti aktivnu ulogu u pravcu ostvarivanja zacrtanih prioriteta.

"Takođe, potpuno smo posvećeni procesu decentralizacije sistema u Crnoj Gori, kao i važnosti i osnaživanja uloge jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme  javne uprave na lokalnom nivou", kazao je ministar Dukaj. 

Predsjednik opštine, Božović upoznao je ministra sa aktuelnim razvojnim projektima i budućim planovima i istakao da je ova posjeta značajna za opštinu Budva zbog razmjene iskustava i preporuka koje treba sprovoditi na lokalnom nivou. 

"Ministar je imao priliku da se upozna sa  određenim problemima koje imamo u redovnom funkcionisanju, kao i sa izazovima sa kojima se susrećemo. Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih kako bismo bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava", kazao je Božović.  

Predsjednik Opštine Božović je govorio o modelima finansiranja razvojnih projekata u opštini i sugerisao njihovo unapređenje. 

"Pisanje dobrih projekata u skladu sa potrebama lokalne uprave je jedna od šansi razvoja", naglasio je ministar Dukaj.

U tom dijelu usaglasili su se da je neophodno uspostaviti mehanizam koji će omogućiti veće povlačenje sredstava iz fondova EU, a sa kojima se, svakako, može unaprijediti sistem i riješiti jedan broj pitanja od značaja za dalji razvoj grada.

Predsjednik Opštine Milo Božović zahvalio se ministru na iskazanoj spremnosti za podršku u ostvarivanju  započetih i budućih projekata.   

Pored ministra Dukaja, sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragiša Janjušević, v.d. generalnog direktora Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave, Husein Nurković i šefica kabineta Milica Pajović. 

U ime Opštine Budva, pored predsjednika, sastanku su prisustvovali glavna administratorka Nevenka Božović Jovović, v.d. sekretara Sekretarijata za lokalnu samoupravu Darko Čelebić i sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Danijela Došljak.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

LIJEPA VIJEST iz porodilišta KCCG - Za nedjelju dana rođene 74 BEBE

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 13:20

U minuloj nedjelji u Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) obavljeno je 10.318 ambulantnih pregleda, od toga 1.957 u Institutu za bolesti djece (IBD).

ODT Cetinje odbacio krivičnu prijavu protiv Ivaniševića i Čolakovića

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 13:15

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Cetinje je rješenjem od 15 februara 2023. godine odbacilo krivičnu prijavu protiv predsjednika Odbora direktora Montenegro Bonusa (MNB) Miroslava Ivaniševića i ranijeg izvršnog direktora Milana Čolakovića koja se odnosi na “utaju poreza i doprinosa”, navodi se u saopštenju Montenegrobonusa.

Počela modernizacija javne rasvjete na mini obilaznici od Zlatice do Zabjela

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 11:03

Ekipe gradskog preduzeća Komunalne usluge počele su sa izvođenjem radova na modernizaciji javne rasvjete na mini obilaznici od Zlatice do Zabjela.

UP: 40 saobraćajnih nezgoda za vikend, četiri lica zadobila teške povrede

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 10:31

Uprava policije je u danima vikenda na crnogorskim drumovima registrovala 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri lica zadobila teške tjelesne povrede, dok je 18 lica zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

UP - Pronađeno skoro 90 KILOGRAMA skrivenog skanka

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 10:28

Službenici granične policije su, sprovodeći redovne poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, u naselju Podum otkrili skrivenu veću količinu opojne droge marihuna, tipa skank, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

LIJEPA VIJEST iz porodilišta KCCG - Za nedjelju dana rođene 74 BEBE

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 13:20

U minuloj nedjelji u Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) obavljeno je 10.318 ambulantnih pregleda, od toga 1.957 u Institutu za bolesti djece (IBD).

ODT Cetinje odbacio krivičnu prijavu protiv Ivaniševića i Čolakovića

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 13:15

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Cetinje je rješenjem od 15 februara 2023. godine odbacilo krivičnu prijavu protiv predsjednika Odbora direktora Montenegro Bonusa (MNB) Miroslava Ivaniševića i ranijeg izvršnog direktora Milana Čolakovića koja se odnosi na “utaju poreza i doprinosa”, navodi se u saopštenju Montenegrobonusa.

Google otkrio koji smartfoni, zbog greške, mogu da budu HAKOVANI „bez klika“

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 13:12

Guglov 'Project Zero' otkrio je ranjivosti na pojedinim uređajima zbog kojih hakeri bez interakcije mogu da provale u uređaj. Objavili su listu potencijalno ugroženih mobilnih telefona i uputstvo za zaštitu.

NAJSREĆNIJI DANI U APRILU: Datumi koji donose pozitivne ASPEKTE - Iskoristite ih na najbolji način

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 13:02

Nekoliko datuma biće najpovoljniji tokom aprila

Kako se riješiti dosadnog štucanja: Sastojke za "lijek" već imate kod kuće

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 12:39

Američka doktorica porodične medicine Jennifer Caudle gostovala je u showu "Today" te podijelila trik kojim možete zaustaviti štucanje i to uz pomoć šećera.

Damjanović pred Odborom za ekonomiju - SASLUŠANJE O MONTENEGRO BONUSU

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 12:25

U toku je sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet koji će saslušati ministra finansija Aleksandra Damjanovića i izvršnog direktora "Montenegro Bonus" Radoša Zečevića. Na saslušanje je pozvan i potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, koji se nije pojavio.

Damjanović: Pozivam naše iseljeništvo da stameno stanemo uz evropsku Crnu Goru

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 12:23

Sanja Damjanović pozvala je iseljenike da svojim glasom podrže izbore u Crnoj Gori.

Nova Netflixova serija o FBI agentu trenutno je najpopularnija u svijetu

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 12:01

SERIJA Noćni agent izašla je na Netflixu prije tri dana, ali je već na vrhu gledanosti.

Nagrada na "Danima komedije" za Crnogorsko narodno pozorište

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 11:59

Crnogorsko narodno pozorište izvelo je predstavu „Bladi mun“ po tekstu i u režiji Ane Đorđević poslednje takmičarske večeri na 49. Danima komedije u Jagodini. Žiri Festivala koji su činili Dragan Petrović Pele, glumac, Borka  Golubović Trebješanin, novinarka „Politike“, i Željko Jovanović, dramaturg i pozorišni kritičar, donio je odluku da nagradu za najboljeg mladog glumca dodijeli Stevanu Vukoviću za ulogu Stefana u predstavi „Bladi mun“.

Podgoričanka ODUŠEVILA žiri - Sada je publika na potezu

Ponedjeljak, 27.03.2023 | 11:22

U skorije vrijeme talenti iz Crne Gore osvojili su muzičku scenu Granda!