Nedjelja, 12.03.2023 | 11:52
IZVOR: Kolektiv.me

Herceg Novi - Mimozin festival plesa u Herceg Novom OKUPIO 860 UČESNIKA

Drugi “Mimosa dance festival” održan juče u Herceg Novom okupio je 860 učesnika iz 15 plesnih klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Tokom takmičarskog dijela na sceni dvorane “Park” izvedene su 82 koreografije, a 12 najboljih nastupilo je na sinoćnoj gala večeri.




Foto: Zvezdan Kujović 

Publika je imala priliku da uživa u dvadesetak kategorija plesnih stilova, od savremenog, klasičnog I jazz baleta, do latino, hip hopa, mažoret plesa, disco i showdance-a, a nastupili su plesačice i plesači uzrasta od 5 godina do preko 20 godina.

Prema ocjeni stručnog žirija, prvo mjesto pripalo je Kulturno-sportskom centru “Diano” sa koreografijom “Higher”, drugu nagradu osvojio je “City Jazz” iz Banja Luke sa koreografijom “Noćna mora” , a treću “Diano” sa koreografijom “Traveller”.

U ime Opštine Herceg Novi kao pokrovitelja festival je otvorio menadžer Dušan Vukić, a nagrade je na gala večeri uručio potpredsjednik, Mirko Mustur.

“Bilo je 860 učesnika, što je velika čast, obaveza i odgovornost, a preko 2.000 posjetilaca koliko smo mi uspjeli da ispratimo danas. Grad je bio obojen plesom i jako smo srećni zbog toga”, istakla je organizatorka, direktorica Kulturno-sportskog centra “Diano”, Antonija Novoselac.

Novoselac je ocijenila da je drugo izdanje plesnog festivala tehnički i umjetnički mnogo jače od prošlogodišnjeg, čime su ispunili svoj cilj, a želja organizatora je da festival  nastavi da raste po broju učesnika, kvalitetu izvođenja, kao i kroz druge, edukativne segmente.

Foto: Zvezdan Kujović

“Pokazao je da možemo bolje i jače, jer smo ove godine uveli i neke nove elemente, kao što je gala veče, novčane nagrade i plesno veče u Gradskoj kafani. To su bili eksperimenti za koje se pokazalo da treba da se nastave zato što postoje ljudi koji to žele da vide. Naš grad voli ples, podržava ga i u ovom gradu treba da živi ples u bilo kom obliku”, rekla je Novoselac.

Napomenula je da je “Mimosa dance festival” dio programa Praznika mimoze, kako mu i ime kaže, a ideja je da se održava vikend nakon ceremonije zatvaranja najveće novske fešte, kako bi produžili trajanje festivalske atmosfere u gradu.

Foto: Zvezdan Kujović

Odluke o plasmanu na gala veče, a potom i o nagradama, donio je stručni žiri predvođen jednim od najvećih regionalnih imena, doktorom plesa Vlatkom Pavlevskim iz Sjeverne Makedonije, a u čijem sastavu su bile priznate sudije: Tanja Dukić Cičić iz Bosne i Hercegovine, Anea Genzić iz Hrvatske, Kristijan Bogdanović iz Srbije, Jasmina Rešetar, Avletina Kapusta, Vojin Zarić, Nina Dragiš, Mia Rakočević i Miloš Rabrenović iz Crne Gore. Supervizor takmičenja bio je Jovica Nikolić iz Udruženja Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore.

Organizator “Mimosa dance festivala” je Kulturno-sportski centar “Diano”, a projekat su podržali Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture “Herceg-fest” i novska Gradska kafana.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

CNP u Sarajevu: “671-LOV” u programskom segmentu MESS festivala

Petak, 19.04.2024 | 14:17

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji Hane Rastoder, iz najnovije produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u nedjelju, 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru 29. programa “Modul memorije”, Internacionalnog teatraskog festivala MESS.

Ivona Čović Jaćimović imenovana za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta

Četvrtak, 18.04.2024 | 13:14

Glumica i producentkinja Ivona Čović Jaćimović imenovana je za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta Podgorica.

Ramona Horvath Trio 20. aprila u KIC-u

Srijeda, 17.04.2024 | 10:07

Džez trio rumunske pijanistkinje Ramone Horvat nastupiće premijerno u Crnoj Gori u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza - JAM 2024” u subotu, 20. aprila u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

CNP: Predstava “671-LOV” u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u srijedu 17. aprila s početkom u 20 sati.

CNP: Predstava „Smrt i njeni hirovi“ na Sceni Studio

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 11:13

Predstava „Smrt i njeni hirovi“, prema Žozeu Saramagu, u adaptaciji Kate Đarmati i režiji Lidije Dedović, biće izvedena 15. i 16. aprila na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta. Sve ulaznice za oba izvođenja su rasprodate.

Asanović: LIDL kupio zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice i logističkog centra

Petak, 19.04.2024 | 12:32

Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila im je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj Opštini gdje bi otvorila logistički centar.

Novi ZEMLJOTRES - Opet se treslo tlo u Crnoj Gori

Petak, 19.04.2024 | 15:42

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je danas u 15 časova i 12 minuta registrovao zemljotres manje jačine, sa epicentrom 6 km istočno od Drenovštice (Crna Gora).

„Ne pada mi na pamet da se rastajem, skupa je to igračka“: Pjevač prokomentarisao razvode kolega

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Tokom duge karijere, Hari Mata Hari je pjesme posvećivao pripadnicama nježnijeg pola, pa su mu samim tim i njegov najveći porok.

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

"Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke"

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, saopšteno je iz GP URA.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".