Srijeda, 15.03.2023 | 09:20
IZVOR: telegraf.rs

Nedostaje vam "HEMIJE" u vezi? Na ovaj način se ZALJUBITE PONOVO u svog partnera

Šta da radite kada uzbuđenje nestane i izgleda da nešto ubija hemiju između vas dvoje?




Foto: Ilustracija/ Pexels.com

Svaki početak nove veze djeluje kao opijat, ne možete da držite ruke dalje jedno od drugog, a vaš mozak je preplavljen hemikalijama zbog kojih se osjećate dobro.

Ali šta da radite kada uzbuđenje nestane i izgleda da nešto ubija hemiju između vas dvoje? Kako da vratite tu hemiju u vezu?

 Sve intimne veze doživljavaju "sušni period", posebno kada vas vaša svakodnevica dovede u kolotečinu. Jednostavno u svakom odnosu postoje periodi prirodne plime i osjeke. Međutim, onda je ključno pitanje kako da znate da li ste upali samo u kolotečinu ili se iskra zauvijek ugasila, i šta možete da učiniti da se plamen ponovo zapali?

Kako prenosi "Your tango", ovo je sedam stvari koje mogu da umanje hemiju u vašoj vezi i isto toliko savjeta kako da je vratite.

1. Nedostatak emocionalne intimnosti
 
Ako ne razgovarate  o svojim osjećanjima sa partnerom i da ne dijelite svoju ranjivost, hemija neće potrajati nakon romantične faze veze. Vaša romantična veza bi trebalo da bude siguran prostor za vas da otkrijete svoje pravo ja partneru i da izrazite svoje želje i potrebe.

Odvojite vrijeme da rešite nerešene sukobe. Dajte sve od sebe da govorite o svom iskustvu umjesto da ukazujete na ponašanje svog partnera.

Praktikujte izvinjenje i budite sigurni da redovno uključite i oproštaj kao dio rituala između vas dvoje. Dok otvarate svoja srca jedno drugom, vidjećete da se vaša želja za povezivanjem na fizičkom nivou povećava. Otvorite svoje srce i stvorićete prostor za ponovno fizičko povezivanje.

Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

2. Koristite um

Dok je kod mnogih ključno ono što vide, pomirišu ili čuju, zapravo najmoćnija erogena zona je ona između ušiju. Obratite pažnju na to kako razmišljate o svom partneru. Prisjetite se kako je bilo na početku kada je hemija bila na visokom nivou i u mislima ponovo proživite ta strastvena iskustva.

Napravite mentalnu listu najatraktivnijih kvaliteta vašeg partnera. Maštajte o tome da vi i vaš partner radite nešto rizično. Otkrićete da će vaša fizička privlačnost biti pokrenuta vašom mentalnom pažnjom. Koristite svoj um — najmoćniju erogenu zonu — da ponovo zapalite svoju strast.

3. Zaglavljenost u kolotečini

Rutina može da bude smrt za strast. Između posla, redovnih obaveza i svakodnevnih stresova u životu, lakše ćete se opustiti ispred televizora dok ne dođe vrijeme za spavanje, a potom sve ponovite isto i sledećeg dana. Gdje u tome pronaći vrijeme ili energije da zaista budete intimni?

Ironično, ali planirana spontanost i redovne večeri za ljubavni sastanak mogu da vam pomognu da se izvučete iz zastoja. Čak i ako se ne "uključite" svaki put, odvajanje vremena da provedete zajedno će vas zadržati "uključene" u vašu vezi i van "autopilota". Zakažite zajedničke aktivnosti da biste izašli iz kolotečine i ponovo otkrili da kako da se zabavljate zajedno.

4. Izbjegavanje međusobnih dodira

Parovi se  obično sve manje dodiruju što su duže zajedno, što vremenom može da umanji hemiju. Redovni dodir, bilo da se radi o držanju za ruke, zajedničkoj masaži stopala ili ljubljenju, pokreće oksitocin u mozgu i pomaže u stvaranju jače emocionalne veze između vas, koja može da se prelije u fizičko uzbuđenje.

Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Masaža leđa, stopala, ramena – sve to može da dovede do nečeg više ako postane dio vremena koje provodite zajedno. Dodir dovodi do vezivanja, što opet stvara prostor za još više dodira. Neka ljubavni dodir bude dio vaše svakodnevice. Održaćete plamen živim i stvoriti prostor za više vatrometa.

5. Život bez uvažavanja i zahvalnosti

Kada "uhvatite" sebe da osuđujete svog partnera, prebacite svoje misli o kritici ili osuđivanju na misli o uvažavanju i zahvalnosti. Vidjećete da ćete se osjećati mnogo bolje i raspoloženije za održavanje veze.

Izbjegavajte razgovore o kućnim poslovima, poslu ili problemima u vezi u spavaćoj sobi. Umjesto toga, podelite jedno sa drugim pet stvari za koje ste zahvalni svake večeri prije nego što ugasite svijetla. Usredsredite se na dobro između vas dvoje i na to kako ste bolji zajedno nego odvojeno.

6. Isprobajte nove stvari zajedno

Ako ste otvoreni da istražite nešto novo, to može da dosta da doprinese "začinjavanju" vaše veze. Pogledajte čas tantričke joge zajedno ili potražite neki vdieo o masaži za parove. Razgovarajte o fantazijama koje imate. Raznolikost je začin koji stvara više hemije u vezi.

Budite otvoreni za nova iskustva i istražite nove načine međusobnog povezivanja. Ako vam se čini da između vas dvoje nema hemije i plašite se da je iskra napustila vašu vezu, preduzmite akciju da ponovo zapalite romansu u svom životu. Uvidjećete da moguće da se vaša ljubav produbi i da bude sve posebnija što ste duže zajedno.

Možda čak i otkrijete da je strast koju ste dijelili na početku veze zapravo plitka u poređenju sa ljubavlju koju doživljavate nakon i više decenija koje ste proveli sa svojim partnerom.

Izvor: telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nadal: "NADAM se olimpijskom dublu sa Alkarazom, VOLIO bih to"

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:28

Rafael Nadal je potvrdio da želi da igra sa Karlosom Alkarazom u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Bivši dečko Tejlor Svift komentarisao pjesmu koja je POSVEĆENA NJEMU - "Nisam je SLUŠAO, ali...."

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:16

Tejlor Svift  nedavno je objavila novi album The Tortured Poets Department koji je postao apsolutni hit.

Razmislite dobro prije kupovine - Ovi automobili su NAJJEFTINIJI za održavanje

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:02

U početku su troškovi održavanja niski i slični za većinu brendova.

Ni nalik današnjem - POGLEDAJTE kako je Dubai izgledao '70-ih i '80-ih godina

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:53

Na stranici Dubai Scoops objavljena je kompilacija fotografija Dubaija iz perioda '70-ih i '80-ih godina kada se izgled grada u mnogome razlikovao u odnosu na danas.

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Bliži se NAJPRESTIŽNIJI modni događaj godine - Za ULAZNICU treba IZDVOJITI "VRTOGLAVU CIFRU"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:21

Bliži e prvi ponedjeljak u  maju, a on je svake godine zakazan za najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svijetu - Met Galu. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"