Četvrtak, 13.04.2023 | 08:25
IZVOR: magazinnovosti.rs

FOTO: URADITE TEST LIČNOSTI - Naučite nešto o sebi za samo PAR MINUTA

Uzmite papir i olovku.




Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Volite da rješavate testove ličnosti i saznate možda i nešto novo o sebi? Evo nove prilike za vas…

Krug života je najkraći lični test koji koriste mnogi psiholozi i profesionalni treneri, a genijalan je kao alat za brzi vizuelni prikaz osam najvažnijih djelova ljudskog života.

Test traje oko jedan minut, a vizuelno će vam pokazati koliko glatko ide vaš točak života, odnosno koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu treba da više radite u životu, piše aura.ba.

Život svakog čovjeka sastoji od osam najvažnijih segmenata: ljubav (u romantičnom smislu), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), lični razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), zdravlje, odnosi (prijatelji, porodica), hobi, zabava i relaksacija, životni stil (stanovanje, blagostanje, kvalitet života i okolina), novac…

Svi znamo koliko je važno održavati ravnotežu u svim pravcima života, inače dolazi do akumuliranja stresa, potiskivanja, negativnih emocija što s vremenom može dovesti do problema u odnosima, depresije i bolesti.

Kako raditi ovaj test?

Uzmite list papira i precrtajte sliku koju vidite ispod:

Ocijenite svoje zadovoljstvo svakim ovim segmentom života za protekli period života (mjesec, pola godine, godina,…) na skali od 1 do 10.

Nakon toga spojite tačke (ocene) linijom po točku života i pogledajte koji oblik ste dobili.

Da li je to veliki pravilni krug, kocka ili neki mali čudni oblik?

Dakle, dobićete vizualno svoj personalni “točak života”, a zajedno s njim i razumijevanje na to šta treba da obratite pažnju. Očigledno, teži se da dobijete što pravilniji i veći krug.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocjene 10 ili ako niste dobili veliki pravilni krug, već neku malu kocku ili bilo što. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi uvjeravaju da redovnim analiziranjem na ovom točku, odnosno osvješćivanjem kvaliteta svih osam aspekata vašeg života, možete napraviti brz napredak i da će vaš “krug života” postati okrugliji, veći i vrtiće baš kao podmazan. Radite ovu vježbu svaki mjesec kako bi vizualno pratili svoj napredak.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Omeragić POTPISAO inicijativu da Crna Gora SPONZORIŠE Rezoluciju UN o memorijalizaciji genocida u Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 19:57

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić podržao je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici.

Anđelka Stević Žugić PRVI PUT o skandalu u kom se našla kada je ZAPOČELA NOVU VEZU: "NAJVAŽNIJA mi je što dotična osoba nije...."

Srijeda, 24.04.2024 | 19:49

Glumica Anđelka Stević Žugić se 2020. godine razvela od Darija Prpića sa kojim ima sina Jakšu.

Četiri ZDRAVE namirnice za GRICKANJE koje mogu SMANJITI RIZIK od srčanog udara

Srijeda, 24.04.2024 | 19:40

Mnogi ljudi vole grickati tokom posla, ali i dok se odmaraju i opuštaju uz gledanje filmova i serija.

"Samo to NEMOJ": Ksenija Knežević OTKRILA šta ZAMJERA Knezu

Srijeda, 24.04.2024 | 19:23

Pjevačica se zbog slične stvari pokajala. 

DPS: Izvještaj Stejt departmenta POTVRDIO NESPOSOBNOST Vlade i sveobuhvatno uništavanje sistema

Srijeda, 24.04.2024 | 19:16

Izvještaj Stejt departmenta za prethodnu godinu potvrđuje da je parlamentarna većina od 30. avgusta nesposobna da funkcioniše, a kamoli da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i podjelama koje su upravo oni i njihovi politički istomišljenici i koalicioni partneri u prethodnom periodu stvorili u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS-a.

Kulinarski TRIK za koji vam NIKO NIJE REKAO - Zašto iskusne domaćice prekrivaju MASLAC ČAŠOM

Srijeda, 24.04.2024 | 19:08

Maslac je proizvod koji je uvijek u frižideru, jer se često dodaje tokom pripreme raznih jela: peciva ili čak običnih sendviča.

DPS TRAŽI kontrolno saslušanje Bečića, Markovića i Novovića

Srijeda, 24.04.2024 | 18:58

Poslanici opozicije u Odboru za bezbjednost i odbranu podnijeli su Skupštini zahtjev za kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Alekse Bečića, Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladmira Novovića.

VIŠI SUD: Miloševiću dozvoljeno da NAPUŠTA Nikšić

Srijeda, 24.04.2024 | 18:44

Bivšem direktoru Uprave prihoda i carina, Radu Miloševiću, odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Gorana Šćepanovića, ukinuta je zabrana napuštanja Nikšića, u kojem stanuje, koja mu je određena nakon što je, u junu prošle godine, pušten iz pritvora.

Sok od koprive: Recept za OSVJEŽAVAJUĆI napitak pun GVOŽĐA

Srijeda, 24.04.2024 | 18:30

Ovo su idealni dani da napravite ukusan, osvježavajući, domaći sok od biljaka kojih ima na svakom koraku, a među njima posebno mjesto zauzima kopriva.

Popović izabrana za PREDSJEDNICU Apelacionog suda

Srijeda, 24.04.2024 | 18:21

Sutkinja Apelacionog suda Mirjana Popović izabrana je za predsjednika tog suda, odlučio je Sudski savjet nakon današnjeg intervjua.