Ponedjeljak, 15.05.2023 | 17:11
IZVOR: ženablic.rs

Publika je provela 148, 28 MILIONA SATI gledajući je - Ovo je NAJGLEDNIJA SERIJA NA SVIJETU u ovom trenutku

U svijetlu činjenice da misterije, krimići, trileri, akciona i Sci-Fi ostvarenja u istoriji kinematografije nikada nisu bili popularniji nego sada, te da je romansa praktično zaboravljeni žanr, najgledanija serija na Netflixu za neke će biti iznenađenje.




Foto: YouTube screenshot/ Netflix

S druge strane, oni koji su je pogledali nimalo nisu iznenađeni ovakvim slijedom događaja.  Nova serija "Queen Charlotte: A Bridgerton Story"  je apsolutni favorit publike koja je provela 148, 28 miliona sati gledajući je.

Čini se da je publika gladna ljubavi, smijeha, nade, lijepih boja i divnih kostima, jer ova serija nudi sve navedeno, ali i još mnogo toga. Pripremite i maramice, jer ćete vrlo vjerovatno pustiti poneku suzu, ali ne brinite - ovo ostvarenje nema tužan kraj!

Riječ je o prednastavku sa šest epizoda dobro nam poznate serije "Bridgerton", a iako su glavne ličnosti serije - kralj Džordž i kraljica Šarlot - istorijski relevantne, sam ambijent smješten je u alternativnu, rasno mješovitu i izmaštanu regentsku eru u Velikoj Britaniji.

Prava ljubav zahtjeva hrabrost

Kraljicu Šarlot smo u prve dvije sezone sage o porodici Bridžerton upoznali kao moćnu, pomalo svojeglavu vladarku i zrelu ženu, a ova serija nas vraća u dane njene mladosti i priča nam priču o velikoj i burnoj ljubavi koju je imala sa kraljem Džordžom III. Serija prati njen uspon na vlast, te transformaciju njenog braka iz dogovorenog u pravu ljubav, ali oslikava i svojevrsno ludilo i mentalnu konfuziju mladog kralja i pokazuje kako se Šarlot nosi sa tim. Takođe, publika će često imati priliku da "zaviri" u spavaću sobu i vrele akcije zaljubljenog para.

Paralelno se odvija i radnja u budućnosti, odnosno serija se na trenutke "seli" u vrijeme kada su Šarlot i Džordž već godinama u braku: imaju 15-oro neposlušne, buntovne, odrasle djece, a kralj je uveliko zagrizao u svoje mentalne probleme. Tu vidimo kapricioznu, ali duboko usamljenu kraljicu koja i dalje obožava svog supruga, ali je zbog njegovog zdravstvenog stanja prinuđena da živi daleko od njega i neprekidno strahuje od vijesti da će on umrijeti.

"Ovo nije lekcija iz istorije. Ovo je zaista priča o kraljici Šarlot kakvu je poznajemo iz serije o Bridžertonima", rekla je kreatorska serije Šonda Rajms, objašnjavajući istorijske nedosljednosti. Šonda je lik Šarlote bazirala na ideji određenih istoričara da je ova kraljica bila žena mještovite rase, odnosno potomak crnog ogranka portugalske kraljevske porodice. Mnogi drugi istoričari ne slažu se sa ovom tezom, ali ju je Rajmsova svakako iskoristila da začini svoju izmišljenu priču sa istorijskim elementima.

Uloga Šarlot pripala je 21-godišnjoj glumici Indiji Amartefio koja je zaista maestralno prikazala pomalo prkosnu ćud i hrabru, nepokolebljivu narav mlade kraljice, a publika je oduševljena i vrlo opipljivom hemijom koju na ekranima ima sa kolegom Korijem Milkristom, odnosno kraljem Džordžem.

Serija se dotakla i priče neustrašive i promoćurne lejdi Agate Danburi, još jednog dobro poznatog i voljenog lika iz Bridžerotnovih, pokazujući užase dogovorenog braka u to vrijeme, te ilustrujući koliko jedna kratka, ali snažna ljubav može da oboji život sasvim drugim bojama.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

VIDEO: “Maestralna..." Gledaoci hipnotisani novom serijom na Netfliksu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 10:49

U režiji dobitnika Oskara, Stivena Zejlijana, Ripli počinje kada sitnog kriminalca, Toma Riplija (Endrju Skot), dočeka bogati Herbert Grinlif.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

De Niro otkrio - Ovo su njegovi OMILJENI GLUMCI svih vremena

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:52

Malo je glumaca koji se mogu uporediti s Robertom De Nirom. Dobitnik je dva Oscara i sedam nominacija u glumačkim kategorijama. De Niro je titan holivudskog filmskog platna koji je u filmovima Martina Scorsesea, Francisa Forda Coppole i Quentina Tarantina ostvario neke od svojih najupečatljivijih uloga.

KREATIVNO I PREFINJENO - Obojite USKRŠNJA JAJA u VINU

Utorak, 23.04.2024 | 13:18

Farbanje uskršnjih jaja u vinu je dobro poznata metoda koju domaćice obožavaju. 

Advokati Do Kvona PODNIJELI žalbu: "Gola sila za interese lukrativnog ministra pravde"

Utorak, 23.04.2024 | 13:11

Advokati Do Kvona, Goran Rodić i Marija Radulović podnijeli su žalbu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici, koji je utvrdio da su ispunjene pretpostavke za izručenje kripto-tajkuna i Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Nemojte se čuditi ako se ZAMONAŠIM“ - Edita ISKRENO o unutrašnjim borbama i psihoterapiji

Utorak, 23.04.2024 | 12:52

Poznata pjevačica Edita Aradinović iskreno je progovorila pred fanovima i otkrila detalje svojih unutrašnjih borbi, pa se osvrnula na stanje u muzičkoj industriji.

TRIK za fugne kao nove - Očistite ih na BRZ i LAK način

Utorak, 23.04.2024 | 12:40

Sada je vrijeme da vaš toalet zablista.

Eraković: Jovanovski će biti NA ČELU Komisije za praćenje uspostavljanja softvera

Utorak, 23.04.2024 | 12:28

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio je danas da će profesor doktor Srđa Jovanovski biti na čelu Komisije koja će raditi na pripremi tendera za dobijanje softverskog rješenja za kontrolu podataka prikupljenih tokom poipisa.    

INCIDENT - Alek Boldvin ženi UZEO telefon iz ruke: Tražila od njega da IZGOVORI DVIJE RIJEČI (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 12:04

Video-snimak sukoba glumca Aleka Boldvina sa propalestinskom protestantkinjom postao je viralan na društvenim mrežama.

UP - U Budvi uhapšen osumnjičeni za nasilje u porodici

Utorak, 23.04.2024 | 11:58

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili su slobode N.R. (49) sa Kosova, sa boravkom u Budvi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Piperović: Predložićemo SDT- u da SASLUŠA Zdravka Krivokapića

Utorak, 23.04.2024 | 11:55

Odbrana uhapšenog Zoran Lazovića danas će Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) predložiti da se u postupku u kom je slobode lišen nekadašnji tajni agent, u svojstvu svjedoka, sasluša bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Vuković: Odluka o imenovanju Zenovića POLITIČKI LEGITIMNA, ali i veoma PROBLEMATIČNA

Utorak, 23.04.2024 | 11:46

 Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković  saopštio je da Odluka o imenovanju nosioca liste PES-a u Budvi politički je legitimna, ali i veoma problematična, da ne kaže da je  neodgovorna, u odnosu na najvažniji vanjskopolitički interes Crne Gore - članstvo u EU.

Đukanović: GRIJEŠI onaj, ako u lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, NE PREPOZNAJE svoje lisice sjutra

Utorak, 23.04.2024 | 11:38

Nekadašnji predsjednik države, Vlade i DPS-a Milo Đukanović ocijenio je da je u Crnoj Gori na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta.