Subota, 20.05.2023 | 16:17
IZVOR: Novosti magazin.rs

NIJE im mjesto u kući: Ovih 5 biljaka privlače tugu i osjećaj usamljenost U DOM

Ispostavlja se da ne donosi svaka biljka mir i spokoj u kuću...




Foto: Ilustracija, Pixabay

Koje su to biljke koje mogu naštetiti domaćici kuće?

LJubičica

LJubičica ima kontradiktorna svojstva među ljudima. Neki vjeruju da ljubičica pomaže da se kuća očisti od negativnosti i unese u nju udobnost, dok su drugi primijetili čudne promjene u životu pojavom ovog cvijeta u kući. Vjeruje se da ona neudatim djevojkama donosi usamljenost i vječni celibat, kao da ih drži kod kuće. Ovo je lunarni cvijet, a njemu je svojstvena određena ljubomora i sebičnost, pa ako se neko pojavi kod domaćice, onda se ljubavnici uskoro rastaju. Violet je kriva, veliko pitanje. Ali upozoren je naoružan!

Orhideja

Postoje mnoge legende oko ove biljke. A jedan od njih kaže da je ova biljka u ženskoj kući u stanju da iscijedi sav sok iz nje, hrani se energijom i osudi je na večni umor, apatiju i loše raspoloženje. Naučnici ovo vjerovanje objašnjavaju činjenicom da se cvijet zapravo hrani sokom drugih stabala u prirodi, zapravo isisavajući iz njih sve što je vrijedno. Stoga, iako je orhideja prepoznata kao simbol ljepote, a vi zaista želite da pokrenete ovu biljku kod kuće, gledajte kako će se situacija u kući promijeniti pojavom novog živog.

Difenbahija

Difenbahija se smatra klasičnim mužem: ne dozvoljava neudatu djevojku da pronađe žensku sreću, a ona koja je u paru stavlja žbice u točkove dok žena ne ostane sama. Difenbahija ne podnosi muškarce i njihovu energiju, pa ih tjera iz kuće! Ali to nije sve: biljka se hrani energijom domaćinstva, tako da stanovnici kuće mogu da osjete stalni osjećaj umora, beživotnosti, apatije i tuge.

Hibiskus

Po stanju hibiskusa može se suditi o predstojećim tužnim događajima u kući. Ako cvijet uvene, onda će se neko od ukućana sigurno razboljeti. Naše bake su vjerovale da ako cvijet procvjeta van sezone, onda je to vijest o skoroj smrti nekog bliskog. Još jedna negativna osobina hibiskusa, u koju su vjerovali naši preci, je sposobnost da izazove nevjerstvo kod muškaraca i usamljenost kod žena. Ako vjerujete u sujeverje i ne želite da se suočite sa takvim posljedicama, nemojte donositi ovaj cvijet kući.

Kale

Kale su simbol tuge, tuge i sahrane, i to uprkos činjenici da nije u svim zemljama ovaj cvijet povezan sa smrću. Smatra se lošim znakom ako ste dobili kalas kao kućnu biljku. Vrijedi razmisliti o namjerama osobe koja daje. A ako ste sami prihvatili poklon ili donijeli ovaj cvijet, uskoro će se domaćinstvo suočiti sa tužnim događajima koji mogu dovesti do gubitka, gubitka, tuge.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Injac: Asfaltiranje Balšićeve za desetak dana

Srijeda, 24.04.2024 | 14:34

U narednih desetak dana počeće asfaltiranje Balšićeve ulice, a nakon toga postavljanje kamena, rekla je za “Dan” gradonačelnica Podgorice Olivera Injac koja je jutros sa direktorom Agencije za izgradnju i razvoj grada Draganom Senićem obišla gradilište.

Kada početi sa zalijevanjem trave i u koje doba dana to činiti

Srijeda, 24.04.2024 | 14:26

Ako želite da vaša bašta bude zelena s travom koja dobro raste - počnite s osnovama tj. od zalijevanja. Dobar režim navodnjavanja zahtijeva dosljednost.

Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica NEOSNOVANO u pritvoru

Srijeda, 24.04.2024 | 14:24

Ustavni sud usvojio je žalbu.

Tri znaka koja otkrivaju narcisoidnu majku

Srijeda, 24.04.2024 | 14:13

Narcisoidni roditelji se često fokusiraju na sopstvene potrebe i želje, zanemarujući potrebe svoje djece. Međutim, ponekad možda nije lako prepoznati narcise, posebno kada su u pitanju naši najbliži.

Gorčević: Usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan, Crnoj Gori 400 miliona eura

Srijeda, 24.04.2024 | 14:00

Evropski parlament je usvojio Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, čime Crna Gora dobija pristup preko 400 miliona eura povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi, objavila je na mreži X ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Stao čuveni londonski Big Ben

Srijeda, 24.04.2024 | 13:49

Čuveni londonski sat Big Ben, smešten na sjeveroistočnom kraju Vestminsterske palate, stao je danas, što je iznenadilo stanovnike Londona

Veterinar otkriva PET ŽIVOTINJA koje NIKADA ne bi izabrao za KUĆNE LJUBIMCE

Srijeda, 24.04.2024 | 13:20

Ističući svoje iskustvo sa različitim životinjama, veterinar je objasnio prednosti i mane pojedinih kućnih ljubimaca.

Volite li SMOKI? Popularnu grickalicu moguće je napraviti kod kuće i to u zdravijoj verziji

Srijeda, 24.04.2024 | 12:51

Poznato je da je smoki mnogima omiljena grickalica iz djetinjstva, ali ono što mnogi ne znaju jeste da je ovaj popularni proizvod moguće napraviti kod kuće i u zdravoj verziji.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Sreća će se useliti u kuću, a pare u novčanik: Samo nabavite jedan predmet i postavite ga blizu ulaznih vrata

Srijeda, 24.04.2024 | 12:30

Ovaj predmet može da se drži ne samo u kući, već i na radnom mjestu.