Srijeda, 24.05.2023 | 08:41
IZVOR: B92

FOTO - Objavljena lista najljepših plaža na svijetu: Jedna od njih se nalazi u našem komšiluku

Objavljena je lista 50 najljepših plaža na svijetu, a osmišljena je uzimajući u obzir prirodne ljepote, prostor, popularnost, aktivnosti na plaži, čistoću i mirnoću mora.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Laki Bej (Lucky Bay) u Australiji zauzela je prvo mjesto, zahvaljujući svom čistom pijesku, tirkiznoj vodi i populaciji kengura.

Na listi su i plaže na Filipinima, Islandu, Italiji, Kaliforniji, ali i u susjednoj Hrvatskoj.

Anse Source D'Argent, na Sejšelima je na drugom mjestu."Vjerujte nam, oduzima dah, sa granitnim stijenama duž obale i ružičastim pijeskom koji je savršen kontrast kristalno čistoj, tirkiznoj vodi“, izjavili su iz Banana Boat.

"Ova plaža će učiniti da se osjećate kao da ste upravo zakoračili u raj. Omogućava vam da dobro vidite koralni greben zbog čiste i bistre vode."

Treće mjesto zauzela je Hiden Beach na Filipinima, koja je skrivena iza visokih krečnjačkih stijena, zbog kojih je nemoguće vidjeti spolja. Do male uvale se može doći samo čamcem, a zatim plivanje kroz mali otvor. Kristalno čista, plitka voda okružena bijelim pijeskom i krečnjačkim zidovima sa bujnim zelenilom i palmama... Nema sumnje zašto su stručnjaci ovu plažu proglasili jednom od najboljih.

Na ovoj listi našla se i jedna hrvatska plaža. Riječ je o plaži Pasjača u Konavlima, koja je na ovoj prestižnoj listi zauzela 39. mjesto. Ova plaža se nalazi na usamljenom, nepristupačnom mjestu gdje se stijene Konavo strmo spuštaju u Jadransko more. Do ove prelijepe plaže, okružene prirodnim ljepotama, možete doći spuštanjem niz stepenice u stijenama.

Inače, ova plaža je na portalu European Best Destinations proglašena za najbolju evropsku plažu u 2020. godini.

Foto: news12online, Instagram screenshot

Ovdje pogledajte čitavu listu 50 najljjepših plaža na svijetu.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Barski
24.05.2023 10:33

Aaaaaaaaaaaasa , Sutomore …!!!!???

1 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".