Petak, 26.05.2023 | 18:11
IZVOR: magazin.novosti.rs

Ovih 10 poznatih dama imaju NAJVEĆA STOPALA u Holivudu

Prosječna veličina stopala se stalno povećavala tokom prošlog vijeka.




Foto: Architectural Digest, Youtube/screenshot

Da li ste ikada pogledali broj na đonu svoje cipele i uporedili ga sa brojem svojih prijatelja?

Nije da je ženama potrebna još jedna stvar oko koje bi trebalo da budu samosvjesne, ali – vjerovatno zahvaljujući Pepeljuginim staklenim sandalama u broju 35 – mala stopala su postala standard za ljepotu i ženstvenost.

Međutim, stopala veličine Diznijeve princeze brzo postaju relikt prošlosti. Zahvaljujući evoluciji, prosječna veličina stopala se stalno povećavala tokom prošlog veka.

„Početkom 20. vijeka, prosječna žena je nosila cipelu veličine 34 ili 35“, piše TIME Magazine. „Ovo se povećalo na 36,5 40-ih i tako je ostalo do 60-ih. Do 1970-ih, prosječno žensko stopalo je bilo veličine 38,5, a sada, četrdeset godina kasnije, najčešća veličina stopala američkih žena je negdje između 39,5 i 40.

Dakle, sve veća potreba trgovaca na malo da proizvode sve veće i veće veličine cipela, iz godine u godinu? U pitanju je samo biologija.

I naravno, slavne ličnosti imaju stopala veća od prosjeka. Pogledajte listu poznatih dama koje nose obuću u veličinama većim od 41.

Gvendolin Kristi nosi 43

Glumicu Gvendolin Kristi najbolje pamtimo po ulozi u hit seriji ‘Igra prestola’, a poznata je po tome što je visoka čak 190 centimetara. Ona ima i poprilično velika stopala, a nosi broj 43.

Misi Frenklin nosi 45

Petostruka osvajačica olimpijskog zlata u plivanju Misi Frenklin na prvom je mjestu liste poznatih dama sa najvećim stopalima. Visoka je 189 cm i nosi obuću broj 45.

Ova plivačica smatra da su njena ogromna stopala, koje njen otac šaljivo zove ugrađenim perajima, njena velika prednost u bazenu.

Đina Dejvis nosi 43

Glumica i zvijezda filma ‘Telma i Luis’, Đina Dejvis, visoka je žena i važi za glumicu sa jednim od najvećih koeficijentom inteligencije u Holivudu, ali ima i velika stopala – nosi broj cipela 43. 

El Mekfirson nosi 43

Supermodel El Mekfirson je poznata po tome što se rekordnih 5 puta krasila naslovnu stranu časopisa Sport Ilustrated izdanja o kupaćim kostimima početkom 80-ih. NJena savršena figura donijela joj je nadimak Tijelo, a sa svojih 183 cm visine privlači pažnju gdje god se pojavi. Zato i niko možda nije primijetio da ova Australijanka nosi obuću broj 43.

Foto: This Morning, Youtube/screenshot

Džesika Bil nosi 42

Imako je visoka samo 173,7 cm, Džesika, inače proglašena za najseksipilniju ženu 2011. godine po izboru časopisa Esquire , nosi obuću broj 42. Zanimljivo je i da njen suprug Džastin Timberlejk, inače visok 185 cm, nosi isti broj obuće. 

Nikol Kidman nosi 42

Nikol Kidman jedna je od najviših glumica u Holivudu sa 180 cm, i viša je od svog supruga Kita Urbana za skoro 3 cm. Ima i duže stopalo od njega – ona nosi broj 42, a on 41. 

Paris Hilton nosi 42

Paris Hilton definitivno živi za reflektore. Međutim, hotelska naslednica ne bi bila zadovoljna da su sve oči uprte u njene noge. Paris je priznala u svojim memoarima da je jedina stvar koju je najviše mrzjela na svom tijelu bila njena stopala veličine 42. „Vidim sve ove super slatke cipele u prodavnicama. A kada ih iznesu u mojoj veličini, na meni izgledaju kao klovnovske cipele!

Foto: The View, Youtube/screenshot

Marija Šarapova nosi 42

Marija Šarapova je još jedan dokaz da su velika stopala korisna za profesionalne sportiste. Teniska ikona Marija je bivša prva teniserka svijeta i petostruka grend slem šampionka. NJena veličina cipela? 42.

Visoka je 188 cm tako da njena visina uravnotežuje veličinu njenih stopala.

Kejt Vinslet nosi 42

Kejt Vinslet je visoka 169 cm ali njena veličina cipela je 42. Kejt je mnogo puta kritikovana jer ima ogromna stopala koja ne odgovaraju proporcijama njenog tijela.

Čak i njen kolega iz ''Titanika'', Leonardo Dikaprio misli da su njena stopala urnebesna.

Foto: Entertainment Tonight, Youtube/screenshot

„Podigla bih nogu i on bi pao od smijeha jer su moja stopala potpuno iste veličine kao njegova, a on je visok 185 cm, rekla je Kejt tokom intervjua. „On je moja stopala zvao kanuima.“

Iznenađujuće, Kejt nema najveća stopala u svojoj porodici. Rekla je da njena mama zapravo nosi veličinu 45.

Kendal Džener nosi 41

Kendal Džener možda je jedan od najzgodnijih modela današnjice sa impresivnih 180 cm visine, ali je takođe jedna od omiljenih tema internet kritike. Ljudi su uvijek kritikovali njene dugačke prste na nogama, a mnogi su ih opisali kao „čudne“.

„Da, nekako je bolno! Biću iskrena, rekla je za ELLE da joj je neprijatno u visokim potpeticama. „Imam najduže prste na svijetu; to su paukovi prsti“.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Adžić: "Spajić BJEŽI od kontrolnog saslušanja, uz pomoć Mandića i Lakovića ponižava Skupštinu"

Petak, 19.04.2024 | 15:25

"Laković i Mandić su po ko zna koji put omogućili Spajiću da ponizi Skupštinu Crne Gore, ovog puta sa odlaganjem kontrolnog saslušanja za čak 26. jun i to u formi iza zatvorenih vrata", istakao je Filip Adžić povodom odluke predsjednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost da saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Šaranovića zakaže za 26. jun.

Fanovi će biti IZNENAĐENI - Poznati pjevač se ODLUČIO na veliki korak?

Petak, 19.04.2024 | 15:22

Mnogi željno iščekuju njegov povratak na muzičku scenu i nove pjesme. 

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

Želite PRIRODNI IZGLED? Onda obrve NEMOJTE crtati olovkom

Petak, 19.04.2024 | 15:04

Za bolju postojanost, nanesite vosak za obrve.

Ministarstvo zdravlja: Odobrena Trikafta za pacijente mlađe od šest godina

Petak, 19.04.2024 | 14:55

Komisija Ministarstva zdravlja odobrila je primjenu lijeka Kafrio i Kalydeco (Trikafta), koji se koristi u terapiji cistične fibroze za 6 pacijenata koji su mlađi od 6 godina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Onkološki pacijenti od novembra čekaju rješenja o invalidnini

Petak, 19.04.2024 | 14:35

Predstavnici nevladine organizacije “Diši”, onkološki pacijenti i njihove porodice, protestovali su ispred zgrade Ministarstva rada i socijalnog staranja, zbog kako kažu, neažurnosti institucija.

EPCG i CGES potpisali Ugovor o agregatu A8 za Hidroelektranu Perućica

Petak, 19.04.2024 | 14:33

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem.

CNP u Sarajevu: “671-LOV” u programskom segmentu MESS festivala

Petak, 19.04.2024 | 14:17

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji Hane Rastoder, iz najnovije produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u nedjelju, 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru 29. programa “Modul memorije”, Internacionalnog teatraskog festivala MESS.

Nadal - Morao sam da igram pod ručnom kočnicom, drugačije nije moglo

Petak, 19.04.2024 | 13:49

Španski teniser Rafael Nadal se posle dužeg vremena vratio na teren.