Subota, 27.05.2023 | 16:38
IZVOR: kolektiv.me

Živković: Nudimo političku STABILNOST koja će obezbijediti nove projekte i nova radna mjesta

Na ovim parlamentarnim izborima opredjeljujemo sudbinu Crne Gore, koliko god ta riječ bila teška. Odlučujemo se hoćemo li da gradimo ozbiljno, odgovorno društvo da zarađujemo i privređujemo a da ne pozajmljujemo, i hoćemo li društvo koje je zasnovano na temeljima građanske, multietničke demokratije koje teži da bude dio evropskog sistema vrijednosti, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” sa sinoć održane tribine u Kotoru.




Foto: DPS

On je okupljenim simpatizerima i podržavaocima koalicije čiji je predvodnik ukazao da će im svi politički subjekti kao svoju ponudu nuditi EU kao finalno odredište i da će se sada utrkivati da predstave EU kao našu finalnu kuću a onda upitao.

“Ko je započeo taj proces? Ova koalicija, ovi entuzijastični i energični ljudi. Kada smo obnovili državnost kormulo smo usmjerili upravo ka toj luci. Mogli smo i da biramo neki drugi pravac, ali nijesmo. Ovaj pravac koji smo mi izabrali je teži za Crnu Goru i u procesu emancipacije i u procesu izgradnje društva i u procesu usvajanja evropskog sistema vrijednosti”, rekao je v.d. predsjednika DPS-a.

Živković je potom naveo samo jedan primjer, nebrige, nemara, nerada.

“Umjesto da sa 40 miliona eura završimo jednu obilaznicu kod Budve, nebrigom, nemarom i neradom vlasti, taj iznos je vraćen na adrese u EU. To je rezultat rada prethodne vlasti. Umjesto da danas imamo Duvanski kombinat, Aluminijumski kombinat, mi ih više nemamo. Umjesto da nastave ovaj investicioni ciklus od 11 milijardi eura, ni toga više nema. Umjesto aviokompanije koju smo ranije uspostavili, mi sa jednim i po avionom dočekujemo turističku sezonu”, kazao je on.

Foto: DPS

Nosilac liste “Zajedno!” je stava da ako nema političke stabilnosti, onda nema realizovanih projekata.

“DPS sa svojim koalicionim partnerima građanima Crne Gore nudi političku stabilnost. Ta politička stabilnost će obezbijediti i nove projekte i nova radna mjesta i bolji životni standard za svakog građanina Crne Gore. Sa nama ste načisto. Vratite se 17 godina unazad, da li je ijedna naša vlada zaljuljana onako kao što smo mi za dvije godine smijenili dvije vlade u crnogorskom parlamentu i za tri godine došli do organizacije vanrednih parlamentarnih izbora. Nijedna!

Foto: DPS

Mi sa tom političkom stabilnošću garantujemo realizaciju novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta. To ne može niko drugi da ponudi”, jasan je Živković i na kraju zaključio.

“Kada izađemo na birališta 11. juna, niko sa mukom olovku da stavi na papir. Nego iz srca, sa emocijom prema Crnoj Gori, prema ovoj listi sa dubokim uvjerenjem da daje glas za prosperitetnu, uspješnu i naprednu Crnu Goru”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”.

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Vero
27.05.2023 17:09

Pa sto oces vi bi ih stavili u vase dzepove ovi bar posteno vratili odakle su i dosle nisu ih klepali ka vi. A izjave su ti top samo nastavi tako no nesto ne pominjete crkvu vise

5 1
Vukola
27.05.2023 19:23

11 og juna sa olovkom u ruci,iz srca i sa emocijom prema Crnoj Gori,uvjereni da dajemo glas za prosperitetnu,uspjesnu i naprednu Crnu Goru-zaokružicemo broj 11

1 0
Cetinjanka
27.05.2023 19:25

Spustasmo se mi na vase uže,umalo se uže ne pretrže

2 0
😉
27.05.2023 19:26

Lako cete prebrojat glasove,nece vas mozda ni iz kuce svi glasati

1 0
Jalija
27.05.2023 19:28

Ti kao nosilac liste i u Pljevljima gubiš izbore,pa ne znamo sta trazis u Kotoru de za tebe nijesu ni culi

2 0

OSTALE VIJESTI

Gorčević: Na prozivke Vučića trebalo da odgovori predsjednik Jakov Milatović

Petak, 19.04.2024 | 12:30

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević kazala je danas Skupštini da je sam početak 44. Vlade označio i izvještaj Evropske komisije.

"Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke"

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, saopšteno je iz GP URA.

Izrael izveo napad na Iran

Petak, 19.04.2024 | 07:24

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En.

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Šaranović: Izjava Đeljošaja nije poruka Vlade, izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Perović

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:40

Izjava potpredsjednika Vlade Nika Đeljošaja nije poruka Vlade. Izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Jelene Perović, rekao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Fanovi će biti IZNENAĐENI - Poznati pjevač se ODLUČIO na veliki korak?

Petak, 19.04.2024 | 15:22

Mnogi željno iščekuju njegov povratak na muzičku scenu i nove pjesme. 

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

Želite PRIRODNI IZGLED? Onda obrve NEMOJTE crtati olovkom

Petak, 19.04.2024 | 15:04

Za bolju postojanost, nanesite vosak za obrve.

Ministarstvo zdravlja: Odobrena Trikafta za pacijente mlađe od šest godina

Petak, 19.04.2024 | 14:55

Komisija Ministarstva zdravlja odobrila je primjenu lijeka Kafrio i Kalydeco (Trikafta), koji se koristi u terapiji cistične fibroze za 6 pacijenata koji su mlađi od 6 godina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Onkološki pacijenti od novembra čekaju rješenja o invalidnini

Petak, 19.04.2024 | 14:35

Predstavnici nevladine organizacije “Diši”, onkološki pacijenti i njihove porodice, protestovali su ispred zgrade Ministarstva rada i socijalnog staranja, zbog kako kažu, neažurnosti institucija.

EPCG i CGES potpisali Ugovor o agregatu A8 za Hidroelektranu Perućica

Petak, 19.04.2024 | 14:33

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem.

CNP u Sarajevu: “671-LOV” u programskom segmentu MESS festivala

Petak, 19.04.2024 | 14:17

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji Hane Rastoder, iz najnovije produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u nedjelju, 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru 29. programa “Modul memorije”, Internacionalnog teatraskog festivala MESS.

Nadal - Morao sam da igram pod ručnom kočnicom, drugačije nije moglo

Petak, 19.04.2024 | 13:49

Španski teniser Rafael Nadal se posle dužeg vremena vratio na teren.

"Preko 2000 medicinara primilo 10 % stimulansa na zaradu za mart, sindikati zadovoljni prvim efektima"

Petak, 19.04.2024 | 13:20

U skladu sa Sporazumom o stimulativnom uvećanju zarada, koji su krajem februara potpisali ministar zdravlja, dr Vojislav Šimun i predstavnici sindikalnih organizacija, ukupno 2063 medicinskih sestara i tehničara sa najnižim zaradama, primali su deset odsto uvećene plate za mart mjesec 2024. godine, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.