Ponedjeljak, 29.05.2023 | 15:28
IZVOR: Kolektiv.me

Zbog čega je Red Bull SoundClash više od koncerta?

Drugog juna na Donjem Kalemegdanu sprema se spektakl epskih razmjera! Najveći do sada Red Bull SoundClash na svijetu svjedočiće ukrštanju snage, talenta i umijeća dvije velike regionalne umjetnice - Lepe Brene i Senide!




Ustupljena fotografija; Foto: Red Bull Sound Clash

“Treba mi je*eni medžik”, otpjevala je Senidah, ponovila Lepa Brena, a predstavnici Red Bull Srbija pomislili tik pred rađanje ideje da se najveći dosad Red Bull SoundClash dogodi baš u Beogradu, baš na ušću Save u Dunav i baš između najuticajnije pjevačice nekadašnje Jugoslavije i najpriznatije treperke regiona. 

SoundClash, kao jamajčanski koncept borbe dva muzičara za najveći aplauz publike, nije nova ideja. Nastao je u Kingstonu 1970ih, a Red Bull ga od 2006. godine održava širom svijeta pod svojim trejdmarkom. Ono što Red Bull SoundClash koji će 2. juna biti održan na Donjem Kalemegdanu čini jedinstvenim u odnosu na sve prethodne jeste to što ovog puta dvije najveće legende sopstvenih žanrova okupljaju 25.000 ljudi u najambicioznijem Red Bull-ovom muzičkom projektu do sada. Dobro poznati i mnogo puta oprobani recept ovoga ljeta biće primijenjen na velikoj skali, a kao i do sad - na najvećem dobitku biće fanovi.  

Kako izgleda koncept Red Bull SoundClash-a? 

#1 Zagrijavanje i prva runda: The Cover 

Kako to i dolikuje, zagrijavanje za SoundClash počinje najvećim hitovima - a kako je ovaj događaj skrojen sa ciljem da oduševi, šokira i dirne publiku - ona je ta koja odlučuje ko počinje. Nakon zagrijavanja, kreće prva od 4 uzbudljive runde samog okršaja, nazvana - the cover. Pjevačice će ujediniti svoje glasove kako bi uspješno (ili ne?) otpjevale pjesmu trećeg izvođača. Ko će to biti? Ostaje da saznamo 2. juna. 

#2 The Takeover 

The cover je praćen rundom nazvanom the takeover - u kojoj će pjevačice izvesti po tri poznate i voljene pjesme suparnice, u sopstvenom stilu i sa ličnim pečatom. Šta bi se desilo da Senidah peva “Miki, Mićo”, a Lepa Brena “Slađanu”? Ne morate da skačete kroz multiverzum kako biste saznali - dovoljno je da se pojavite na Donjem Kalemegdanu 2. juna! 

#3 The Clash 

Slijedi oko oluje, srce Red Bull SoundClash-a - runda the clash - vokalno-instrumentalni okršaj Lepe Brene i Senide, divlja vožnja kroz njihove muzičke univerzume. Dvije legende testiraće granice svojih muzičkih sposobnosti, preoblikujući svoje najveće hitove u poseban, nikada do sada slušan aranžman, ostavljajući nas sve bez daha. 

#4 The Wildcard 

Red Bull SoundClash ne bi bio Red Bull SoundClash kada ne bi bio prepun iznenađenja. Još jedno nas čeka u četvrtoj rundi, pod nazivom the wildcard, kada pjevačice udružuju snage i izbacuju preostale džokere iz rukava. Ni mi ne znamo šta nas ovdje čeka, ovo je strožije čuvana tajna od toga kako Red Bull daje kriiila! 

#5 Finale 

Događaj je krunisan poslednjom prilikom za borbu za naklonost publike, a nakon eksplozivnog finala u kom će zvijezde zapaliti scenu publika odlučuje pobjednicu prvog srpskog (a najvećeg svjetskog) Red Bull SoundClasha. Da li će pobjedu odnijeti Jugoslovenka™️ ili Balkanka™️? 

Šta to možemo da očekujemo i šta to Red Bull SoundClash-u u Beogradu čini tako posebnim?  

Znajući Brenu i Senidu: fenomenalan zvuk, eksperimentisanje žanrovima, moćni ženski princip prenešen kroz impresivno stvaralaštvo dvije uspješne umjetnice i velike profesionalke. A znajući Red Bull - fantastičnu scenografiju, zabavne aktivacije koje prethode samom događaju, lude žurke i glamurozne medijske konferencije, i naravno, četiri poznate runde usendvičene između bombastičnog zagrijavanja za okršaj i velikog finala u kom će pjevačice ujediniti svoje talente.  

Očekujemo udruženje velikih muzičkih talenata, spoj naizgled nespojivog i nevjerovatnu atmosferu - a sve u cilju pružanja neponovljivog Red Bull muzičkog iskustva publici. Ukoliko neko do sada nije razumio, ovo će biti najveći Red Bull SoundClash ikada, a opus ovog događaja nije mali! Želiš da postaneš dio istorije? Da oboriš rekord i učestvuješ u još jednom podizanju granice? Vidimo se na Red Bull SoundClash-u. Drugog juna na Donjem Kalemegdanu konačno odlučujemo na šta više padamo - mišiće ili okice zelene!   

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix-a, Gigstix-a i Tickets.rs.  

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Zašto bi trebalo da držite FOLIJU u ZAMRZIVAČU?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:58

Stavljanje folije u zamrzivač će vam mnogo olakšati život.

POGLEDAJTE - Viktor Đukanović postigao PRVI GOL u novoj sezoni (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:46

Crnogorski reprezentativac i fudbaler švedskog Hamarbija, Viktor Đukanović postigao je prvi gol u novoj sezoni šampiona Švedske koji je počeo nedavno.

Katnić nakon tužilačkog zadržavanja ODBIO hranu i terapiju?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:39

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odbio je jutros hranu i da popije ljekove.

Jakara: Ofanzivni skokovi su ODLUČILI MEČ

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:32

Svima je jasno da je SC Derbi propustio veliku šansu u Beogradu.

Popularni pjevač NAPAO publiku na nastup -"Nikada nas ovdje više nećete vidjeti" (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:22

Na mrežama su stigle brojne prozivke na račun publike.  

Dragović: HAPŠENJA pokazatelj karaktera prethodne vlasti

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:58

"Hapšenja bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoje Katnić i nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera Zorana Lazovića predstavlja vid odlučne borbe državnih organa protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije i ona su pokazatelj karaktera prethodne vlasti", istakao je poslanik PES-a Darko Dragović.

Da lice ZABLISTA - Šargarepa, jagode sa čokoladom u SLUŽBI LJEPOTE

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:47

Od sezonskog voća i povrća možete da napravite maske za lice koje će vam pomoći da izgledate mlađe, svježe i odmorno, da ublažite bore, da se oslobodite pjega od sunca...

ZEMLJOTRES u BiH: Treslo kod Mostara

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:37

Zemljotres još uvijek neutvrđene magnitude prije nekih sat vremena zatresao je Bosnu i Hercegovinu.

Srbija: Podoficir teško POVRIJEĐEN, za drugim se traga nakon pada u vodu iz helikoptera

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:35

Podoficir Vojske Srbije teško je povrijeđen tokom vježbe na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, dok se za drugim podoficirom nakon pada u vodu i dalje traga, saopštilo je Ministarstvo odbrane te države.

Ovo su NAJDUGOVJEČNIJE životinje na svijetu

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:24

Portal Live Science napravio je listu najdugovječnijih životinja na svijetu.