Utorak, 27.02.2024 | 09:04
IZVOR: kolektiv.me

"Mangel i Borhes: Mythos, hronos, topos" - Razgovori o književnosti u Podgoričkoj knjižari

Razgovori o književnosti.




Foto: JU Narodna biblioteka "Radosav Ljumović"

U utorak, 27. februara, s početkom u 19h, u Podgoričkoj knjižari u Ulici slobode br. 13, biće organizovan razgovor o književnosti, na temu: Mangel i Borhes: Mythos, hronos, topos.

Na pomenutu temu govoriće: Milorad Durutović, Stefan Sinanović i Maja Simović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Jerkov: Mihiz i Petrović ostavili veliki trag na domaću književnost

Četvrtak, 16.05.2024 | 21:34

Sedmog dana 18. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga poseban segmenat programa bio je posvećen prikazu velikih srpskih autora koji su obilježili književne periode u kojima su stvarali i ostavili veliki trag na domaću književnost. Životne i kreativne priče ovih velikih književnika publici je približio je Aleksandar Jerkov, književni kritičar, profesor Srpske književnosti 20. vijeka i upravnik univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković”.

Na Sajmu knjiga predstavljena inicijativa “Nikšić 2030 Evropska prestonica kulture”

Četvrtak, 16.05.2024 | 17:30

Na 18. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja danas je pred velikim brojem zvaničnika predstavljena inicijativa Nikšić 2030 Evropska prestonica kulture. Prisutnima se na početku obratio predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević koji je istakao benefite ove prestižne titule.

Potpisana Podgorička povelja: Francuska Bugarskoj predala štafetu Zemlje počasnog gosta Sajma knjiga

Četvrtak, 16.05.2024 | 14:57

Ministar kulture Bugarske, Najden Todorov, direktor Francuskog instituta u Crnoj Gori, Johann Uhres i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i predsjednik programskog savjeta Sajma knjiga, Predrag Uljarević potpisali su Podgoričku povelju danas na 18. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.

Književni portret Vladimira Kecmanovića: Povratak književnosti nakon velikih scenarijskih uspjeha

Četvrtak, 16.05.2024 | 08:28

Raznovrstan program šestog dana 18. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja u Podgorici završen je književnim portretom čuvenog srpskog pisca, scenariste, kolumniste Vladimira Kecmanovića

Borba sa poslijeratnim demonima: Na Sajmu knjiga promovisan “Pakrac” Vladana Matijevića

Srijeda, 15.05.2024 | 09:24

Među izuzetnim književnim programom za koji su se pobrinuli organizatori Međunarodnog 18. podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, petog sajamskog dana istaklo se i književno veče dobitnika NIN-ove nagrade Vladana Matijevića sa njegovim novim romanom “Pakrac” za koji je dobio nagradu "Beogradski pobudnik" za najbolji roman u 2023. godini na srpskom jeziku. Na samom početku promocije Matijević je objasnio upečatljivo ime ovog romana.

Ova vježba može da vas oslobodi stresa i poveća energiu, a lako se izvodi

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:25

Joga se pokazala kao jedan od najboljih oblika vežbanja, koji nudi bezbrojne mentalne i fizičke prednosti.

NIKAD ISKRENIJI: Albino progovorio o SARADNJAMA SA PJEVAČIMA sa estrade

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:11

Albino je u žiži javnosti zbog silnih saradnja sa pjevačima

Završnica Proljećnog pazara 21. maja uz nastup regionalne zvijezde Željka Smardžića

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:08

Petnaestodnevni program Proljećnog pazara biće završen sjutra, 21. maja nastupom jednog od najpoznatijih izvođača sa ovih prostora Željka Samardžića, sa kojom će podgorička publika proslaviti Dan nezavisnosti, saopšteno je iz Glavnog grada.

Borovinić Bojović: Uvijek sam težila balansu pozicije i opozicije

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 12:46

Podgorica je moderan grad danas sa velikim brojem novih mostova, novih zgrada, novih sadržaja, novih servisa za mlade. Podgorica se razvija u jednom pozitivnom i plemenitom duhu i svaki danom postaje sve ljepša, kazala je u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj RTV predsjednica Skupštine opštine Podgorica, Jelena Borovinić Bojović. Ona ističe da je uvijek težila “balansu između pozicije i opozicije”.

Uprave za gazdovanje šumama i lovištima - SUSPENDOVAN čuvar šuma iz Berana

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 12:27

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković suspendovao je danas čuvara šuma u Područnoj jedinici Berane, do okončanja disciplinskog postupka za težu povredu službene dužnosti, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Ova dva moćna, a jeftina napitka pomažu kod mršavljenja i poboljšavaju rad srca

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 12:25

Uz pomoć bogatih i hranjivih sastojaka poput voća, povrća, začina i bilja, ovi napici čine čuda za metabolizam i podstiču na zdraviji način života.

VIDEO: Ovaj hit Ceca je posvetila Veljku i Anastasiji: Tu pjesmu NIKADA ne pjeva na koncertima

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 12:07

Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović je početkom dvijehiljaditih napravila trogodišnju pauzu u karijeri, a onda se 2004. godine vratila i objavila album "Gore od ljubavi".

Zabrinjavajuće: Djevojčice mlađe od 12 godina sve češće koriste kozmetičke proizvode za zrelu kožu

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 11:51

Društvene mreže, posebno "Tik-tok", preplavljene su viralnim-sadržajima koji svjedoče o sve većoj opsesiji djevojčica, čak i onih mlađih od 12 godina, njegom kože i kozmetičkim proizvodima. Poput iskusnih starijih influenserki, one iz svojih kupatila i soba demonstriraju kako nanositi serume, kreme i maske, koristiti pilinge i njegovati kožu. Ova nova pojava već je preimenovana u “kozmetikoreksiju”, a izaziva zabrinutost i roditelja i stručnjaka.    

DPS: Savijanje kičme na kraju dovodi do njenog lomljenja, što se dogodilo PES-u

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 11:47

Saopštenja PES-a, u posljednja 24 časa, odnosno od trenutka kada ih je Vučić otvoreno ponizio, reflektuju duboku traumu ove partije, proizrokovanu opravdanim strahom da će ih oni koji su ih doveli na vlast, sada odbaciti, pustiti niz vodu, i tako ostaviti bez udobnih fotelja u koje su zasjeli, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Da li je se sjećate? Saša Popović poznatoj voditeljki dao otkaz, zbog lapsusa koje je pravila uživo u programu

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 11:30

Lijepa voditeljka Ljubinka Buba Dobrosavljev je 2011. godine vodila prestižno muzičko takmičenje „Zvezde Granda“, a njen partner na sceni bio je Vlada Stanojević.